'سمانه كريميانها'روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: شپش انگل اجباري خارجي و خونخوار جوامع انساني است كه به جامعه و يا طبقه اجتماعي خاصي تعلق ندارد اما بهبود وضعيت بهداشتي، اقتصادي و اجتماعي، تأثير فراواني در كاهش آلودگي به آن دارد.
وي با بيان اينكه شپش در كودكان و جنس مونث بيشتر از جنس مذكر ديده مي شود اضافه كرد:اين حشره به دنبال تماسهاي نزديك بين فردي يا هنگامي كه افراد خانواده در فصول سرد براي تأمين گرما، لباسهاي بيشتري ميپوشند و به صورت دسته جمعي زندگي ميكنند، از شخصي به شخص ديگر انتقال مي يابد.
كريميانها استفاده افراد سالم از برس، شانه، كلاه، روسري، شال گردن، بالش، روتختي و حوله افراد مبتلا به اين بيماري يا استفاده از وسايل آرايش مشترك عمومي، صندلي وسايط نقليه عمومي، كمدهاي لباس در سالنهاي ورزشي و استخرها را از راههاي انتقال اين بيماري ذكر كرد و ادامه داد:شپش علاوه بر سر ميتواند بدن را نيز آلوده كند.
وي با بيان اينكه براي مقابله با شپش بايد از حشرهكشي به شكل شامپو يا كرم قابل شست و شو استفاده كرد افزود: شكستن زنجيره انتقال آلودگي شپش تنها با درمان مؤثر و بررسي تمامي موارد تماس ميسر ميشود كه وابسته به بالا بردن سطح آگاهيهاي جامعه، بهبود رفتارهاي بهداشتي و تشخيص و درمان اپيدميك مبتلايان به ويژه در مراكز تجمعي جمعيتي مي باشد.
كارشناس بهداشت عمومي مركز بهداشت شهرستان آبيك شستشوي لباس، روسري، كلاه و ملحفه به مدت 30 دقيقه در آب 60 درجه، استفاده از ماشين لباسشويي و خشك كردن لباس ها با نور آفتاب يا اطو كردن قبل از رفتن فرد به حمام را براي از بين بردن شپش هاي احتمالي در لباس افراد آلوده ضروري دانست.
7388/ 1644
قزوين-ايرنا-كارشناس بهداشت عمومي مركز بهداشت شهرستان آبيك وجود خارش ادامهدار در پوست سر را اولين نشانه آلودگي به شپش سر دانست و گفت:وجود نقاط سياه ريز بر روي بالش، روتختي، محل تماس لباسها با گردن و شانه نشان دهنده دفع خون هضم شده توسط شپش است.