به گزارش ایرنا، با گذشت سه شبانه روز از وقوع زمین لرزه هفتم آذر دشتستان، پس لرزه ها باعث شده تا زلزله زدگان در شهر برازجان مركز این شهرستان و شهرها و روستاهای اطراف آن بویژه شب ها آواره خیابان ها، میدان ها و پارك ها باشند و تمایلی به بازگشت به منازل ندارند.
با وجود این كه اوضاع آرام به نظر می رسد ولی پس لرزه هایی كه گاهی شدت می یابد زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر قرار داده مردم با هر لرزشی با وحشت به كوچه و خیابان ها می دوند و بسیاری از افراد از فرستادن فرزندان خود به مدرسه جلوگیری می كنند.
دلهره و وحشت مردم زمانی بیشتر می شود كه شایعات تكان دهنده و پیامك های بی اساس هشداردهنده كه مردم را دعوت به ترك خانه های خود می كنند، منتشر می شود.
بیشتر افراد با این كه می دانند كه این اخبار شایعه پراكنی است ولی پس لرزه ها كمك می كند كه به احتمالی ضعیف برای صحت گفته ها نگران باشند.
در شهرها و روستاهای دشتستتان علاوه بر كمپ های عمومی اسكان اضطراری كه دولت برای زلزله زدگان احداث كرده و مردم در آن مستقر شده اند در هر كوچه، خیابان و یا پارك محله ای تعدادی چادر شخصی نصب شده كه افراد خانواده های خود را در آن مستقر كرده اند.
برخی خانواده ها نیز ه بطور دسته جمعی در پاركینگ های منازلی كه محكمتر است شب ها را می گذرانند.
شماری از زلزله زدگان در گفت وگو با ایرنا، از نگرانی خود برای برگشت به خانه ها و این كه این اوضاع باعث بهم ریختگی زندگی روزمره آنها شده می گویند.
یكی از بانوان زلزله زده برازجانی كه در چادرهای مستقر در كمپ های اسكان اضطراری در یكی از مدارس برازجان مستقر است گفت: از لحظه ای كه زلزله رخ داده و قسمتی از منزلمان تخریب شده جرات بازگشت به آن را نداریم و یك شبانه روز در كوچه بودیم و پس از آن نیز به همراه خانواده پدرم و برادرم در یك چادر بسر می بریم.
فاطمه خاجوی افزود: زندگیمان مختل شده تا كی می توانیم در یك مكان عمومی با امكانات مشترك زندگی كنیم، البته رسیدگی و برقراری نظم و امنیت بسیار خوب است ولی سرویس ها و امكانات بهداشتی محل جوابگوی جمعیت نسیت.
وی یادآورشد: از مسوولان می خواهیم كه هرچه زودتر وضعیت منازل آسیب دیده را مشخص كنند تا مردم كمتر آواره خیابان ها باشند.
یكی دیگر از زلزله زدگان دشتستان گفت: سه شب است كه خانواده ما به همراه سه خانواده از خویشاوندانم در پاركینگ منزلمان بسر می بریم.
جعفر جعفری اظهاركرد: با این كه منازل ما آسیبی ندیده اما فرزندانمان وحشت زده هستند و با وجود پس لرزه ها حاضر به بازگشت به منزل نیستند و به ناچار سعی می كنیم آنها را در طول روز در فضای باز و در شب بدلیل سرما در پاركینگ نگه داریم.
ناهید صالحی و آسیه محبوبی نیز كه اهل روستای زلزله زده 'نظرآقا' از توابع بخش سعدآباد هستند نیز گفتند: منزل یكی از فامیل هایمان كه محوطه ای بزرگ دارد را سایه بان نصب كرده ایم كه چند خانواده با هم زندگی می كنیم.
صالحی می گوید: یكی از فرزندانم بر اثر سرما بیمار شده و مشكلاتمان را دو برابر كرده و همه آنها از درس و مدرسه عقب افتاده اند.
عضو شورای روستای نظرآقا نیز اظهار كرد: بسیاری از واحدهای مسكونی روستا آسیب دیده كه در حال آمارگیری و برآورد خسارت هستیم.
علی محمدزاده اضافه كرد: خانه قرآن روستا آسیب جدی دیده و قسمتی از بدنه طبقه فوقانی آن فرو ریخته و سایر قسمت های آن نیز ترك های عمیق خورده كه بسیار خطرناك است و با توجه به این كه مهدكودكی در نزدیكی آن قرار دارد باید هرچه زودتر تخریب و بازسازی شود.
وی بیان كرد: بیشتر مردم این روستا هم اكنون در چادر و یا فضای باز بسر می برند و از ترس پس لرزه ها از بازگشت به منازل نگرانند.
محمدزاده بیان كرد: بیشترین مشكل مردم در روستا تهیه چادر است كه با پیگیری هایی كه انجام شده چادر به صورت انفرادی به كسی داده نمی شود.
وی ادامه داد: نگرانی دیگر مردم روستا بحث آسیب دیدگی پل نظرآقاست كه هرچه زودتر باید ترمیم شود.
محمد زاده افزود: البته كارشناسان به همراه مدیركل راه و شهرسازی از محل پل بازدید كردند و تردد خودروهای سبك روی آن را بلامانع دانستند ولی تاكید داشتند كه تردد خودروهای سنگین روی پل بسیار خطرناك است.
وی یادآورشد: نیروی انتظامی، پلیس راه و اداره راه و شهرسازی باید از ورود این خودروها روی پل جلوگیری كنند تا پل بیش از این آسیب نبیند.
مختار چترسنجی بخشدار شبانكاره نیز گفت: مردم در این بخش نیز در چادرها و فضای باز بسر می برند و همچنان پس لرزه ها مانع بازگشت آنها به خانه هایشان شده است.
فرماندار دشتستان نیز گفت: بسیاری از مردم به دلیل لرزش های گاه و بیگاه زمین پس از زمین لرزه پنچشنبه همچنان ترجیح می دهند در بیرون از منازل بسر ببرند.
علیرضا خرمی بیان كرد: بلافاصله پس زمین لرزه عصر پنجشنبه ستاد مدیریت بحران شهرستان به كمك مسوولان استان وارد عملیات امداد و نجات، رسیدگی به مصدومان و آسیب دیدگان شد و بسیاری از مشكلات پس از ساعات اولیه برطرف شد.
وی افزود: پس از آن، با تقسیم كار موضوع استقرار موقت، برآورد و گزارش خسارات و احداث كمپ های عمومی در دستور كار جدی قرار گرفت.
خرمی ضمن دعوت مردم به آرامش و همكاری و همدلی با مسوولان برای مدیریت بحران پیش آمده گفت: اكنون بیشترین مشكل شهرستان درخواست مردم برای دریافت چادر به صورت انفرادی است كه به لحاظ بزرگی شهرستان و جمعیت زیاد مناطق زلزله زده و تصمیم ستاد مدیریت بحران استان بوشهر توزیع چادر میان خانواده ها غیرممكن است.
وی بیان كرد: ایجاد ارودگاه های عمومی اسكان اضطراری رسیدگی و حفظ نظم و امنیت اسكان موقت را آسان تر كرده است. خرمی یادآورشد: 33كمپ اسكان اضطراری با استقرار یكهزارو 200 چادر و همه امكانات بهداشتی در سطح شهرها و روستاهای شهرستان دشتستان برپا شده است و زلزله زدگان در آنها مستقر هستند.
فرماندار دشتستان اضافه كرد: همچنین طبق برنامه ریزی های صورت گرفته همه افرادی كه منازل آنها از وقوع زلزله خسارت دیده برای كار كارشناسی و برآورد خسارت به بنیاد مسكن انقلاب اسلامی شهرستان مراجعه می كنند.
براساس اعلام مركز لرزه نگاری كشوری موسسه ژئوفیزیك دانشگاه تهران، از ساعت 17:21 روز پنجشنبه هفتم آذرماه تا ساعت 12ظهر امروز (یكشنبه) 52 زمین لرزه حوالی شهر برازجان مركز شهرستان دشتستان استان بوشهر را لرزانده است.
بر اثر زمین لرزه ای كه با شدت 7/5 ریشتر عصر روز پنجشنبه هفتم آذر در شهرستان دشتستان رخ داد ، هفت نفر كشته، 195 نفر مصدوم شدند و شمار زیادی از خانه های مردم و تاسیسات زیربنایی منطقه آسیب دیده است.
شهرستان دشتستان با 240 هزار نفر جمعیت و مركزیت شهر برازجان در فاصله 65 كیلومتری شرق بوشهر واقع شده است. ك/4
7213 /539
بوشهر- ایرنا - زلزله زدگان دشتستان به علت تداوم پس لرزه ها از پنجشنبه شب هفته گذشته كه زلزله 7/5 ریشتری در این منطقه رخ داد و باعث خسارات و تلفاتی شد تاكنون، از ترس خطرهای احتمالی، سرما و شب بیداری درفضاهای باز را برخواب زیر سقف های گرم اما نامطمئن ترجیح می دهند.