به گزارش ايرنا، علي اكبر حق دوست روز يكشنبه به مناسبت هفته ملي اطلاع رساني ايدز از 9 تا 15 آذر در جمع خبرنگاران افزود: گروهي در جامعه خواسته يا ناخواسته مبتلا به اين بيماري مي شوند كه اين ضرر فقط مربوط به اين افراد نيست بلكه تمام جامعه را در برمي گيرد.
وي ادامه داد: سرعت رشد ايدز در كشورهاي مديترانه شرقي بشترين شتاب را دارد كه ايران نيز از اين قضيه مبرا نيست و ايدز از جمله پديده هاي مخفيانه اي است كه در چند سال مي تواند شالوده يك كشور را به هم مي ريزد.
حق دوست، با اشاره به اينكه موج اول اين بيماري با انتقال توسط خون هاي آلوده در كشور ما آغاز شد و تعداد كمي از كودكان معصوم ما را آلوده كرد، افزود: موج دوم نيز از سال 1370 به دليل تزريق آلوده و سرنگ هاي مشترك رشد كرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي كرمان بيان كرد: اين مرحله تا جايي پيش رفت كه در سال 1380 حدود 25 درصد مصرف كنندگان مواد مخدر بويژه هروئين به ويروس ايدز مبتلا شده بودند و بايد اين موضوع را براي شيوع بيشتر كنترل مي كرديم.
وي گفت: اگر به اين گروه از جامعه توجه نمي شد در سال هاي بعد مي توانست اين آمار به 60 درصد برسد كه خوشبختانه با انجام اقدامات كنترلي اكنون به 15 درصد رسيده است.
حق دوست، اظهار كرد: كوچكترين سهل انگاري در برنامه كاهش آسيب ايدز در اين گروه از جامعه، اين پتانسيل را دارد كه افراد مثبت بسياري به ايدز ايجاد شود.
وي افزود: موج سوم ايدز انتقال از طريق تماس هاي جنسي است كه در بيشتر موارد از طريق آلودگي معتادان به همسران آنها انتقال مي يابد و بعد نيز اين مادران فرزنداني را با داشتن ويروس ايدز به دنيا مي آورند كه متاسفانه اين روند رو به افزايش است.
وي خاطرنشان كرد: از طريق تماس هاي جنسي خارج از خانواده نيز هم در بين مردان و هم در بين زنان ويروس ايدز به حالت گردش درآمده است كه در اين مورد بايد به مبناهاي شرعي و باورهاي ملي احترام بگذاريم.
حق دوست، بيان كرد: بايد شيوه ها و ابزارهاي مناسب اطلاع رساني صحيح را انجام دهيم و بدانيم كه خطر در يك قدمي ماست.ك/2
2624/7443
كرمان- ايرنا- سرپرست دانشگاه علوم پزشكي كرمان با اشاره به اينكه ايدز تنها يك پديده درماني نيست بلكه يك پديده اجتماعي است، گفت: كم توجهي به بيماري ايدز در جامعه اين پديده را گسترش مي دهد.