سید اصغر مطهری روز دوشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: كشف گونه های جدید جانوری در هر منطقه، دارای اهمیت فوق العاده و بیانگر ظرفیت بالای زیستی آن است.
وی اضافه كرد: كشف این گونه ی جدید در پارك ملی دریایی نای بند استان بوشهر نشان دهنده اهمیت این پارك بوده و توجه به غنای زیستی آن را صد چندان كرده است.
مطهری بیان كرد: در سال 2001 نیز دو گونه خزنده دیگر از این خانواده در پارك ملی دریایی نای بند شناسایی و ثبت شد كه به افتخار نام كشورمان یكی بنام جكوی ایرانی و دیگری به افتخار دانشمند ایرانی دكتر كیابی، جكوی كیابی نام گذاری شدند و این جكوی كشف شده جدید به نام پارك ملی نای بند نام گذاری شده است.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اظهاركرد: این گونه، با نام علمی ثبت شده ' spTropiocolotes naybandensis ' از سوی رییس پارك ملی دریایی نای بند استان بوشهر در خلال تحقیق و جستجوی خزندگان این پارك شناسایی و نمونه گیری شد.
وی یادآورشد: این نمونه با گونه های شناخته شده پیشین مطابقت نداشت و برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه منتقل و پس از انجام بررسی های طولانی در خارج از كشور به عنوان یك گونه جدید تایید و ثبت شد.
مطهری گفت: هم اكنون تصویر و اطلاعات مربوط به این گونه جدید (جكوی نای بند) در یكی از ژورنال های معتبر بین المللی به چاپ رسید.
پارك ملی دریایی نای بند در سال 1382 به عنوان پارك ملی دریایی معرفی شد.
پیش از این، پارك ملی دریایی نای بند به صورت منطقه حفاظت شده مدیریت می شد و با وجود چالش های عمده زیست محیطی در دو دهه اخیر، تنوع زیستی غنی و حیات وحش متنوع ، از شاخص های مهم آن بوده است.
از جمله حیات وحش این پارك خزندگان است كه گونه های مختلف لاك پشت دریایی ، انواع مارها و خانواده جكوها را شامل می شود.
پارك ملی دریایی نایبند با مساحت 49 هزارو815 هكتار در دو استان بوشهر (بخش عسلویه شهرستان كنگان) و هرمزگان (شهرستان پارسیان بخش كوشكنار) قرار دارد.
مجموعه پارك ملی دریایی زیر نظر اداره كل محیط زیست شهرستان كنگان است و حدود 27 هزار هكتار این منطقه دریایی و بقیه خشكی است. ك/3
539
بوشهر - مدیركل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: گونه جدیدی از خزندگان كه متعلق به خانواده جكوئیده است، در پارك ملی دریایی نای بند این استان شناسایی و به ثبت جهانی رسید.