۱۳ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۵۲
کد خبر: 80846190
T T
۰ نفر
قدردانی نماینده سازمان ملل از نقش جوامع محلی در مدیریت تالاب بین المللی كانی برازان مهاباد

مهاباد - هماهنگ كننده و نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران از نقش موثر جوامع محلی در مدیریت تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش كانی برازان مهاباد قدردانی كرد.

به گزارش ایرنا، 'گری لوئیس' روز شنبه در بازدید از تالاب های اقماری دریاچه ارومیه در جنوب آذربایجان غربی، از مدیریت و بهره برداری از سایت پرنده نگری تالاب كانی برازان مهاباد كه توسط تشكل مردمی و جوامع محلی این منطقه صورت می گیرد به عنوان تجربه موفق نام برد.

وی در این بازدید ضمن گفت وگو با تعدادی از اعضای این جوامع محلی در روستاهای 'قره داغ' و 'خورخوره' كه در جوار این تالاب واقع شده از مسوولان كشورمان خواست این تجربه موفق را در دیگر تالاب های كشور نیز بكار گیرند.

وی با بیان اهمیت تالاب‏ها و نقش ارزنده آنها در زندگی جوامع بشری و تنوع زیستی بر ارتقای سطح آگاهی و مدیریت اعضای تشكل زیست محیطی درخصوص احیا و حفاظت از تالاب ها و استفاده از توانمندی تشكل ها به عنوان تسهیل گر جوامع محلی تاكید كرد.

لوییس در ادامه بازدید از تالاب های منطقه همچنین از اقدامات اداره كل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی كه با همیاری تشكل زیست محیطی و جوامع محلی در احیای تالاب های كانی برازان، حسنلو، درگه سنگی و سلدوز به عمل آورده اند قدردانی كرد.

وی همچنین از سواحل شرقی و غربی دریاچه ارومیه و همچنین قسمت های وسیعی از جنوب این دریاچه دیدن كرد و روند خشك شدن این پهنه آبی و بحران گریبانگیر آن را مورد بررسی قرار داد.

لوییس در این بازدید با اظهار نگرانی از وضعیت پیش آمده برای پارك ملی دریاچه ارومیه اعلام كرد كه موضوع دریاچه ارومیه باید در اولویت برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته و به روند پایداری بازگردد.

تالاب بین المللی كانی برازان با 900 هكتار وسعت در 30 كیلومتری شمال شهرستان مهاباد واقع شده و به دلیل گوناگونی و فراوانی گونه های زیستی از سوی كمیته ملی طبیعت گردی كشور به عنوان نخستین سایت پرنده نگری در ایران معرفی شده است.

این تالاب زیبا و شگفت انگیز به عنوان یك سایت پرنده نگری در كشور، بهره برداری اكوتوریسمی از آن را برای علاقه مندان به طبیعت فراهم كرده است.

تالاب كانی برازان به دلیل داشتن قابلیت های بالا و پوشش گیاهی متنوع و مهاجرت سالانه بیش از 60 هزار قطعه انواع پرنده به این زیستگاه، اهمیت بسیار فراوانی دارد.

در این تالاب، ساختمان نخستین برج پرنده نگری كشور در فضایی به وسعت 120 مترمربع احداث شده است كه با تجهیزاتی نظیر دوربین و تلسكوپ، این فرصت را به گردشگران داده تا به تماشای پرندگان موجود در این تالاب بپردازند.

بر اساس آخرین بررسی های انجام شده، 75 گونه پرنده آبزی و كنارآبزی متعلق به 11 خانواده در این تالاب شناسایی شده كه در صورت اضافه شدن گونه های خشك زی این تعداد به بیش از 180 گونه می رسد.

584/581/245
۰ نفر