۸ مهر ۱۳۹۲، ۲۱:۱۸
کد خبر: 80839561
T T
۰ نفر

بزرگداشت مولانا در همدان برگزار شد

۸ مهر ۱۳۹۲، ۲۱:۱۸
کد خبر: 80839561
بزرگداشت مولانا در همدان برگزار شد

همدان - بزرگداشت مولانا جلال‌الدين محمد بلخي شامگاه دوشنبه با حضور 'ميرجلال‌الدين كزازي'‌ نويسنده، مترجم و پژوهشگر برجسته ايراني و جمعي از شاعران و هنرمندان همداني در تالار فجر همدان برگزار شد.

به گزارش ايرنا، استاد زبان و ادبيات پارسي در اين آيين گفت: اين بزرگداشت به نام و ياد يكي از برومندترين و بالاترين فرزندان ايران زمين مولانا جلال الدين بلخي سامان داده شده است.

كزازي افزود: در اين روزگار شمار سخنوران بيش از ديگران است و در اين سرزمين نام برآوردن و جاودانه ماندن بسيار دشوار است.

وي اضافه كرد: در اين سرزمين چند تن تنها توانستند بر ستيغ سخن پارسي جاي گيرند و نه تنها در ايران بلكه در پهنه جهان مشهور شدند.

اين استاد زبان و ادبيات پارسي گفت: فردوسي، نظامي، حافظ و مولانا از افرادي بودند كه در ايران آوازه يافتند.

كزازي افزود: مولانا در راز نامه سرايي با نوشتن راز نامه بزرگ خويش، مثنوي كه براستي شاهكار ادبي است و از نظر ساختار بي همتا است نه تنها در ايران، بلكه در جهان به جايگاه رفيعي دست يافت و غزل هاي شورانگيز و شررخيز مولانا در ديوان شمس آكنده از سرمستي است.

وي افزود: مولانا در مثنوي معنوي خود دو نام آشتي ناپذير 'انديشه و انگيزه' را كه از يكديگر مي گريزند با هم پيوند زده و آشتي داده است.

او اظهار داشت: مولانا جلال الدين بلخي جهان هنر، ادب و انديشه را لرزاند و آنچنان بر تاريخ دروني و بروني جهانيان كارساز افتاد كه پس از چندين سده ياد او را گرامي مي دارند.

كزازي ادامه داد: مولانا، سخنوري درويش كيش است كه از چندين سده پيش هنگامه اي فرهنگي و ادبي انگيخته و كشوري مانند آمريكا كه كمترين پيوند را با ايران و ايرانيان دارد را به خود جذب كرده است.

وي اضافه كرد: اگر براي گراميداشت مولانا بزمي باشكوه سامان داده شود و يا در اين پيوند هيچ كاري صورت نگيرد، مولانا همچنان بر تارك فرهنگ و ادب ايران خواهد درخشيد.

كزازي با تقدير از برگزاركنندگان اين آيين گفت: جوانان اين فرهنگسرا براي برگزاري اين آيين از مدت ها قبل پيگيري هاي زيادي داشتند كه قابل تقدير است.

در اين آيين تني چند از شاعران همدان از جمله 'عباس يادگاري'، 'اسماعيل صبوري'،

'صادق عرشي'، 'جواد نوري'، 'نادر حقي' و 'زهرا جليلي' شعر خواني كردند.

اين آيين با همت انجمن ادبي شهيد آويني فرهنگسراي مهر شهرك وليعصر همدان برگزار شد.

مولانا در ششم ربيع الاول سال 604 هجري قرن هفتم در شهر بلخ به دنيا آمد و با لقب هاي خداوندگار، مولانا، مولوي، ملاي روم و گاهي با تخلص خاموش در ميان فارسي زبانان شهرت يافته است.

مثنوي معنوي به زبان فارسي، غزليات شمس كه مولانا به نام مراد خود شمس سروده است، رباعيات كه حاصل انديشه‌هاي مولانا است، فيه ما فيه به نثر، مجالس سبعه و مكاتيب از جمله آثار مولاناست.

هشتم مهر ماه به نام بزرگداشت مولانا جلال الدين بلخي نامگذاري شده است.

7523**551**1504
۰ نفر