وی در دیدار با جمعی از ایثارگران و جانبازان و آزادگان كه به مناسبت هفته دفاع مقدس انجام شد، تصریح كرد: «مطمئنم رهبری راضی به این كارها نیستند».
وی تاكید كرد: امروز خوشحالیم كه آقای رییس جمهور به سازمان ملل میرود و ندای صلح میدهد آن هم نه از موضع ذلت كه از موضع عزت. ما نمیخواهیم با دنیا جنگ كنیم، ما نمیخواهیم با دنیا تنش داشته باشیم، حقوقی داریم روی آن میایستیم. ملت، منافعی دارد كه از آن كوتاه نیامده و نمیآییم.اما آیا روش تشدید دشمنیها درست است ؟ آیا روش نشان دادن چهره خشن و بهانه دادن به دست آنها كه فشار را بیشتر كنند، تنگنا را زیادتر كنند، تشدید كنند و به اسلام هراسی و ایران هراسی دامن بزنند، درست است؟
وی با بیان اینكه «با نشان دادن چهره صلح آمیز و انسانی اسلام است كه می شود خیلی از دشمنیهای غرب را افشا كرد و جلوی آنها را گرفت»، تصریح كرد: امروز ما خشنودیم كه این رویكرد، یعنی رویكرد اصلاح امور و تدبیر امور و رویكرد حرمت مردم، رعایت حقوق مردم و رعایت آزادیهای مردم در داخل و هم تنش زدایی و صلح خواهی در خارج با تكیه بر مصالح و منافعی كه مملكت ما در حال غالب شدن است.
رییسجمهوری اسبق كشورمان تاكید كرد: چرا باید این طور حساب كنیم كه منطقی رفتاركردن یعنی گذشتن از حقوق ملت؟ خیر اینگونه نیست، آنچه مهم است تامین حقوق ملت است و اگر خشونت گرایی و جنگ گرایی سبب شود این حقوق ضایع شود، این ضد انقلاب و غیر انقلابی است.
خاتمی ادامه داد: خوشحالیم در داخل و خارج این امید ایجاد شده و امیدوارم به لطف خداوند به حرمت همه مقدسات و خون شهیدان عزیز ما، این دفعه غرب كمتر اشتباه بكند و ازاین موقعیت استفاده درست بكند. این موقعیتها كم پیش میآید كه یك نوع وحدت برای حل مسائل به شیوه منطقی و مدبرانه وجود داشته باشد، از رهبری گرفته تا رییس جمهور تا همه تشكیلاتی كه باید این كار را بكند این رویكرد را دارند، غرب باید از این امر استفاده بكند.
وی افزود: غرب باید ستمی را كه به این ملت شده است بپذیرد و حاضر باشد از آن دست بردارد و حقوق ایران را بشناسد، البته كه ایران هم باید نهایت تلاشش را برای ایجاد اعتماد بیشتر و گسترش این اعتماد بكند، غرب هم عملا رسیده است به اینكه ایران نمیخواهد بمب بسازد.
رییس جمهوری اسبق كشورمان تصریح كرد: «بنده به عنوان كسی كه توسعه فناوری هستهای در زمان ما بود، اعلام میكنم متهم كردن ایران به اینكه قصد دارد سلاح اتمی بسازد نارواست، اگر حقوق قانونی ما طبق قوانین بین الملل شناخته شود، این طرف هم بهانه دست آنها ندهیم كه الحمدالله این دولت در این مسیر حركت می كند، میتوان امیدوار بود كه بتوان گامی در جهت حل مسائل برداریم و كشور را از این مشكلاتی كه در داخل و خارج دارد اندك اندك نجات دهیم.»
وی با بیان اینكه «حتما شما می دانید با تلاش هایی كه دولت می كند نمی توان یك شبه همه مسائل را حل كرد، مهم جهت و رویكرد به حل مشكلات است»، اظهار داشت:«درست است ما نمیخواهیم هیچ كس در زندان باشد، ولی وقتی این رویكرد را میبینیم كه اندك اندك حركت به سوی آزاد كردن است، احساس می كنیم رویكرد كل نظام این هست و باید تقدیر كرد و خوشحال بود و بخواهیم كه این رویكرد سریعتر و همه جانبه تر عملی شود.
خاتمی با تاكید بر اینكه «نقد» باعث حیات و پیشرفت جامعه است، گفت: مطمئنم همچنان كه در دولت ما این چنین بود، دولت آقای روحانی هم از نقد استقبال میكند و باید بكند و باید فضای نقد و فضای گفتگو و فضای بحث آزاد در جامعه ما باز بشود.
وی یادآور شد: یكی از بهترین خاطرات من سال ٨٣ بود كه در دانشگاه تهران به عنوان رییس جمهور و رییس شورای عالی امنیت ملی و دومین مقام كشور صحبت می كردم و دانشجویان اعتراضهای تندی كردند و من مطمئن بودم جوانی كه بلند شده و اعتراض می كند ذرهای نگران نیست كه با او برخورد خواهد شد؛ این فضا باید گستردهتر شود.
رییس جمهوری اسبق كشورمان با بیان اینكه آقای دكترروحانی در شعارهایی كه داده و كارهایی كه شده از جمله همین فضای باز و نقد و آزادی است، هشدار داد:« اما نقد با تخریب متفاوت است.اگر جلوی جریانات تخریبی گرفته نشود مثل زمان اصلاحات میشود كه اوایل این طور بود و بالاخره منجر به ترور شد.»
وی ادامه داد:«این جریان خشونت گرای بیمنطق نقد نمیكند، تخریب می كند، این جریان درموقعیتی كه رییس جمهور رفته و از ملت و عزت آن دفاع میكند و مورد تایید رهبری است، به روش هایی كه به شدت مورد نقد مقام معظم رهبری است به تخریب دولت دست زدهاند، نمونه اش در قم بود، اینجا دوباره این مسائل تكرار می شود كه قابل قبول نیست ، فعلا كاری ندارم به اینكه نیتها چیست؟ ممكن است خیر بوده باشد گرچه اینها را خودسر نمیدانم بلكه آنرا سازماندهی شده میدانم.»
خاتمی با بیان اینكه «وزارت اطلاعات و قوه قضاییه مسئول است كه این امر را پیگیری كنند»، تصریح كرد:« من از آقای روحانی دفاع نمیكنم بلكه از حق ملت، مصلحت و امنیت ملت دفاع می كنم، این جریانات،امنیت ملت را به هم میزنند تعداد اقدام كنندگان كم است ولی زور شان زیاد است!»
وی تاكید كرد:« شاید كسی با آنها برخورد نمیكند، شكایت هم می شود كسی گوش نمیكند؛ اینها قدرت دارند ما نمیگوییم اینها نباشند بلكه میگوییم قدرت از آنها گرفته شود، مصونیت نداشته باشند و وادار بشوند منطقی بشوند.تریبون و روزنامه و سایت كه دارند، بروند آنجا حرفشان را بزنند به شرط اینكه جو سازی نكنند، دروغ نگویند و تهمت نزنند.»
رییس جمهوری اسبق كشورمان ادامه داد:«وجود این جریانات طالبانی و خشن، نشانه آزادی بیان و آزادی فكر نیست، نشانه تخریب و دهن كجی به آرای ملت و تصمیمات رهبری و فضایی است كه در جامعه ما ایجاد شده است.»
وی همچنین اظهار داشت:« امیدوارم اقلیتی كه آن كارها را كردند به خود بیایند، بدانند دوران این كارها گذشته است و مسئولان ذیربط با آن برخورد كنند و نگذارند گسترش پیدا بكند.»
سید محمد خاتمی خاطر نشان كرد:« این رفتارها با بینش و روش و منش ایثارگرانی كه فداكاری كردند، سنخیتی ندارد، اینها به زیان كشور؛ نظام و انقلاب هست و مطمئنم رهبری راضی به این كارها نیستند واینها را نمیخواهند و دستگاههای ذیربط باید با آنها برخورد كنند .»
رییس دولت اصلاحات با گرامیداشت یاد و خاطره دفاع مقدس و همه شهیدان و عزیزانی كه جان گرانقدر خود را برای اسلام و ایران و سربلندی ملت فدا كردند، گفت: ایثارگری یعنی از خود گذشتن برای اینكه ملت ما اسیر، عقب افتاده و توسری خور نباشد؛ بنابراین ایثارگری فقط در جبهه جنگ نیست بلكه تلاش برای توسعه توام با عدالت جامعه است؛ ایثارگری یعنی اینكه كسانی كه می خواهند آزادی ملت ما را بگیرند، در مقابلشان بایستیم حتی اگر به قیمت دادن جانمان باشد.
خاتمی افزود: ایثارگری در بطن جامعه یعنی بسط آزادی های اساسی در جامعه به صورتی كه هر انسانی احساس هویت و شخصیت بكند، بداند كه حقی دارد و بتواند حق خود را در جامعه اعمال بكند؛ این ایثارگری است و ادامه راه ایثارگران واقعی.
رییس دولت اصلاحات ادامه داد: جنگ خیلی خسارت برای ما داشت اما سبب انسجام و وحدت شد، یعنی همه جامعه ما برای دفاع از اصل انقلاب و تمامیت ارضی و میهن متحد شد، از روستاها شهرها؛ متاسفانه بعد از جنگ با دو مساله روبرو بودیم یكی آشفتگی ها و ویرانیهایی كه جنگ ایجاد كرده بود.
وی تصریح كرد: درست در موقعی كه دولت ما انقلاب و جامعه ما بایستی بسازد و آن نارواییهایی را كه در قبل بود جبران كند، آشفتگیهایی كه بصورت طبیعی در دوران انقلاب پیش می آید جمع و جور بكند، مدیریت كشور از هم پاشیده را شكل و جهت بدهد، جنگ رخ داد و ویرانی هایی بیشتر، مشكلات بیشتر پدید آورد، جامعه ما ناچار شد كه همه امكاناتش را درمسیر آن اولویت خاص كه دفع تجاوز بود، بكار ببرد.
سیام (1)
سید محمد خاتمی: جریانات تخریبی سازماندهی شده اند نه خودسر/دولت روحانی نیز از نقد استقبال می كند
۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۹:۱۴
کد خبر:
80839458
تهران - حجت الاسلام و المسلمین «سید محمد خاتمی» رییس جمهوری اسبق كشورمان از حوادث پیش آمده در حاشیه استقبال از دكتر «حسن روحانی» رییسجمهوری در فرودگاه مهرآباد به شدت انتقاد كرد و گفت: این جریانات تخریبی را سازماندهی شده است و نه خودسر.