۸ مهر ۱۳۹۲، ۱۷:۱۲
کد خبر: 80839295
T T
۰ نفر
صنایع بزرگ پتروشیمی باید حوضچه های اضطراری تخلیه داشته باشند

تهران - معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صنایع بزرگ پتروشیمی باید برای تخلیه پساب های شیمیایی حوضچه های اضطراری داشته باشند.

'عبدالرضا كرباسی ' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: صنایع بزرگ پتروشیمی به ناچار باید برای حفظ تعادل در سیستم تولید پساب های خود را كه بیشتر مواقع شیمیایی است تخلیه كنند.

وی اظهارداشت: از این رو به ناچار این پساب ها را در محیط زیست تخلیه می كنند كه بنا به موقعیت جغرافیایی قرارگیری آن مجتمع آسیب های زیست محیطی به طبیعت وارد می شود.

كرباسی تاكید كرد: یكی از دغدغه های سازمان حفاظت محیط زیست با صنایع آلاینده ، نحوه عملكرد و نتیجه آن در طبیعت و محیط زست است ، در واقع باید فرایند این صنایع كاملا زیست محیطی و در راستای حفظ طبیعت باشد كه متاسفانه در بسیاری موارد این نحوه رفتار دیده نمی شود.

وی به تخلیه مواد شیمیایی توسط مجمتع پتروشیمی بندر امام ( ره) به خورموسی اشاره كرد و گفت: این اقدام ضد محیط زیستی منجر به تلف شدن شدن 15 تا 20 هزار قطعه ماهی شد و سازمان محیط زیست به عنوان متولی حفظ محیط زیست پرونده رسیدگی به این اقدام را تهیه و به مراجع قضایی تحویل داده است.

كرباسی اظهار داشت: تاكنون این مواد شیمیایی وارد خلیج فارس نشده زیرا فاصله خورموسی تا خلیج فارس زیاد است و از سوی دیگر روند چرخش آب به گونه ای است كه معمولا مواد زائد از خلیج فارس وارد خورموسی می شود.

وی افزود: البته اگر این آلودگی ها در محیط كوچكی باقی بمانند نكته مثبتی نیست زیرا همان منطقه خورموسی هم ماهیان و آبزیان زیادی دارد كه تلف خواهند شد اما اگر پساب های صنعتی در محیط بزرگتری پخش شوند میزان آلودگی رقیق تر می شود؛ اما در هر صورت به محیط زیست دریایی آسیب وارد می كند.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برای تصمیم گیری در مورد مجتمع پتروشیمی امام خمینی ( ره) منتظر صدور حكم از سوی مراجع قضایی هستیم.

مجتمع پتروشیمی بندر امام خمینی (ره ) هفته گذشته نوعی مواد شیمیایی خطرناك از نوع استایرن را در خور موسی تخلیه كرده بود كه موجب تلف شدن 15 تا 20 هزار قطعه ماهی شد.

خور موسی كانال طولانی و عمیقی است كه از خلیج فارس منشعب شده و به دلیل ویژگی های خاص خود در منطقه از موقعیت ممتازی برخوردار است.

خورموسی با اكوسیستمی منحصر به فرد در ساحل شمالی خلیج فارس و جنوب خوزستان واقع شده و زیستگاه بسیاری از پرندگان نادر و مكان تخم ریزی بسیاری از ماهیان خلیج فارس است.

عمق زیاد خورموسی باعث شده است تا كشتی های 70 هزار تنی نیز به سهولت در این آبراه رفت و آمد كنند.

علمی ( 4 ) **9014**1599
۰ نفر