۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8072110
T T
۰ نفر

سارکوزی، اصلاحات نظامی و نزدیکی به ناتو - 3

۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8072110
سارکوزی، اصلاحات نظامی و نزدیکی به ناتو - 3 ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/02/21 گرچه این نوع از هواپیما از سال 2004 با اولین تحویل رافال به ارتش فرانسه ، پرواز عملیاتی داشته است ولی امروز یک اسکادران از گونه اصلاح شده آن در اختیار نیروی هوایی این کشور قرار می گیرد تا توان بازسازی شده نظامی این نیرو آزمایش شود.
در مراسم پذیرش رافال (ساخت کارخانه داسو) در پایگاههای هوایی فرانسه در زمان نخست وزیری دومینیک دوویلپن و وزارت آلیو ماری، این نوع هواپیما پدیده درخشان صنایع هوایی نظامی فرانسه خوانده و انقلابی در زمینه هوانوردی نظامی نام گرفت.
آلیوماری وزیر دفاع آن روز فرانسه در این زمینه گفته بود که این پدیده هوایی مفاهیم عملیاتی و تکنیکی را دگرگون می کند و قابلیت عملیات تعقیب و گریز، تا حمله زمینی و پاسخ به آن، عملیات شناسایی و حتی حمله اتمی را یکجا در خود دارد.
رافال های اف 1 که در یکی دو سال اخیر بر روی افغانستان پرواز داشته است، بیشتر برای دفاع هوایی مناسب شناخته شده و مدل اف .3 آن که در سال (2008) بکار گرفته خواهند شد، برای عملیات دور پرواز مناسب خواهدبود و انواع وظایف عملیاتی را می تواند به عهده بگیرد.
رافال های اف .2 می توانند نبردهای هوا، هوا و هوا، زمین را بخوبی هدایت کرده و انجام دهند و تلاش شده تا در هر سه مدل رافال گونه های مختلف قابلیت نبردهای نوین پیش بینی شده و این نوع از هواپیماها قدرت تطبیق با نیازهای نوین و نبردهای رایانه ای و ماهواره ای را داشته باشند.
سنت پرواز نظامی در فرانسه تاکنون به دو نوع هواپیما محدود می شد: گروه معروف به آبی ها که خلبانان ان به عنوان متخصصین تعقیب های هوایی و نبرد هوایی با دشمن شناخته می شدند و در انواع قابلیت های پروازی مهارت داشتند و گروه سبزها که متخصص در بمبارانهای زمینی بوده و در مخفی کاری برای بمبارانهای اهداف مورد نظر در ارتفاع پایین چیره دست بودند.
امروزه فرانسویان این دو نوع از تخصص نبرد هوایی را در گونه جدید هواپیماهای رافال با هم در آمیخته اند و ترکیبی از این دو نوع هواپیما را با قابلیت های پروازی و عملیاتی متنوع تولید کرده اند.
فرماندهای نظامی، این نوع از هواپیماها را متناسب با نیازهای روز ارزیابی می کنند و نبرد منطقه بالکان را مثال زده و معتقدند این نوع از هواپیماها کاملا مناسب با نبردی شبیه بالکان است تا از سویی به نبرد با هواپیماهای میگ رفته و از سوی دیگر همزمان بمباران پایگاههای راداری و اهداف زمینی مورد نظر را انجام دهد.
خلبانان جدید هر دو کار را امروزه با هم انجام می دهند و بنا بر این باید از توان عملیاتی بالا و آمادگی و آگاهی کافی برخوردار باشند. آنها که با تجربه ترهستند، معتقدند زمانی که فرانسه از میراژ اف.یک به عصر میراژ 2000 پای گذاشت یاد گرفت که فقط به قابلیت های پروازی و هواپیمایی نگاه نکند بلکه هنر پرواز را با قابلیت دفاع و هجوم در آمیزد و امروز این مساله در رافال به عالی ترین شکل بکار گرفته شده است.
خلبانهای نسل گذشته که پرواز با میراژها و هواپیمای اف .16 آمریکایی را آموخته بودند مدام در معرض آموزش قرار گرفته اند و امروز با آموختن فنون پیچیده رایانه ای و قابلیت های انفورماتیک آنها باید علاوه بر هنر پرواز، همزمان قابلیتی چند گانه داشته باشند.
از سوی دیگر بخش مهمی از ماموریت های سنتی خلبان به عهده هواپیماها گذاشته شده است و توانایی های خلبان در پردازش اطلاعات و حتی شیوه های نوین حفاظت از خود در هنگام پرواز را خود رافال ها انجام می دهند.
در این نوع هواپیما خلبان خود به یکی از جدیدترین شبکه های رایانه ای مجهز و متصل است و صفحه نمایشگر در هر زمان و بطور خود کار اطلاعات لازم را حتی بدون درخواست او و هوشمندانه در اختیار وی می گذارد.
این هواپیمای چند کاره در وقت ضرورت از دید رادار پنهان شده و بسرعت و هوشمندانه خود را از دسترس دشمن دور می سازد و همین قابلیت میزان اطمینان خلبان را از کارایی پروازی اش افزایش داده و بر امنیت او می افزاید.
خلبان فقط باید بتواند صحنه های مختلف پروازی را تعویض کرده و از مانور کافی برای استفاده از توانایی چند گونه این هواپیما استفاده کند.
این نوع هواپیما به خاطر استفاده از امکان خود پوششی برای محافظت از خود نیاز به همراهی دیگر هواپیماهای اسکورت برای بمباران اهداف دشمن ندارد.
ناظران معتقدند که قابلیت های فنی این نوع از هواپیماها حتی موجب صرفه جویی در سازمان هوایی فرانسه خواهد شد به گونه ای که نیروی هوایی ناگزیر خواهد بود 20 تا 25 درصد از کادر فنی خود برای آماده سازی هواپیما را کاهش دهد و از جهت اینکه رافال ها بسرعت آماده پرواز می شوند،دیگر نیازی به رسیدگی های اجباری زمانگیر نخواهد بود و هر فروند رافال در کمترین زمان ممکن می تواند به آمادگی پروازی دست یابد.
نه تنها فرانسه که تمامی قدرتهای نظامی جهان امروز از قابلیت های نظامی و هوایی زمان جنگ سرد بسرعت فاصله گرفته اند و متناسب با نیاز روز و ضرورت های زمانه پیش می روند.
فناوری بالای بکار گرفته شده در این نوع از هواپیماها رویکردهای کلاسیک نظامی را در دفاع و نبرد هوایی دگرگون کرده و امروزه به هواپیماهایی چون رافال اجازه می دهد تا انواع ماموریت های قابل پیش بینی را در بهینه ترین شکل ممکن بکار گیرند.
انقلاب دیجیتال سایر بخش های نظامی را خواهد پوشانید، بنا بر این از این نظر ارتش فرانسه ناگزیر با کاهش کمی روبرو خواهد بود که موجب صرفه جویی در بودجه نیز خواهد شد.
در این زمینه ابتکار عمل نه با سارکوزی که با شیراک است و با وجود اصرار او بر اقتدار و بودجه مستقل نظامی فرانسه، به نظر می رسد که شیراک و تیم نزدیک به او نیز حسب ضرورت زمانی پذیرفته بودند که سازمان ارتش باید کوچک و عملیاتی شود.
** اصلاحات نظامی سارکوزی و واکنش ها برنامه اصلاحات سارکوزی تمامی زمینه های سیاست عمومی فرانسه را پوشش خواهد داد. در این برنامه کلان اصلاحی کاهش هفت میلیارد یورویی از هزینه های دولت فرانسه در بخش دفاعی پیش بینی شده است.
در این میان سازمان نظامی فرانسه نیز بی نصیب نمانده و از میان 166 تدبیر پیش بینی شده در این برنامه کلان، هفت مورد آن مربوط به سازمان نظامی فرانسه است.
مجموعه این هفت برنامه برای اصلاح سازمان نظامی فرانسه را می توان در دو بند اساسی خلاصه نمود: اول آنکه از این پس سازمان نظامی فرانسه 90 پایگاه نظامی تازه تاسیس خواهد داشت و دوم آنکه این برنامه هماهنگی های جدیدی را میان قوای نظامی برای تمرکز فرماندهی در دست فرمانده کل ارتش فرانسه تدارک خواهد دید.
اروه مورن وزیر دفاع فرانسه این برنامه را بتازگی برای فرماندهان نظامی و سران سیاسی این کشور تشریح کرده است. ازهم اینک می توان پیش بینی کرد که این برنامه بی هزینه نیست و سازمان نظامی فرانسه از آن روی که دچار دگرگونی های ساختاری می شود، بخشی از نیروها را از دست خواهد داد اولویت بندی ها در درون این سازمان و حذف و تعدیل ارتش و یگان های وابسته که بنا به نص قانون اساسی همگی زیر نظر فرماندهی کل قوا یعنی رییس جمهور سارکوزی انجام خواهد گرفت، ریزش هایی را سبب خواهد شد.
سایت های خبری و وبلاگ های وابسته به نظامیان از هم اینک خبر از این نگرانی های درون سازمانی و گاه برخوردها و دلسردی های جزیی ناگزیر می دهند.
پایگاه اینترنتی هفته نامه لوپوئن فرانسه در پایان ماه مارس به نقل از یک پیش گزارش منسوب به سارکوزی خبر از حذف 35 هزار فرصت شغلی نظامیان در فاصله سالهای 2008 تا 2014 داده است.
این پایگاه برای کاستن از واکنش های منفی این خبر تنها به این نکته اکتفا کرده است که این گزارش نهایی نشده و ممکن است کاستی و فزونی بگیرد.
پایگاه اینترنتی روزنامه لیبراسیون نیز به نوبه خود خبر از حذف سی پادگان نظامی و حذف ده هنگ پیاده نظام نیروی زمینی ارتش تا سال 2012 داده است.
بخشی از این طرحها که محرمانه مانده بود، از خلال نامه های وزیر دفاع فرانسه برای نخست وزیر به بیرون درز کرده و امروز نظامیان این کشور نارضایتی خود را از این طرحهای اصلاحی در وبلاگ ها و سایت های اینترنتی بروز می دهند.
پیش از این در زمان شیراک و در خلال سالهای 1997 تا 2002 برای ارتش فرانسه طرحهایی به اجرا در آمد که از آنها به عنوان حرفه ای سازی ارتش یاد می شد و امروز نامه های وزیر دفاع فرانسه به نخست وزیر و طرحهای رییس جمهوری این کشور برای اصلاحات در ارتش نشان می دهد که برنامه های امروز بسیار وسیع تر از طرحهای اواخر دهه نود است.
در آن سالها تصمیم بر این بود که در طول شش سال از نفرات ارتش به میزان 15 هزار نفر کاسته شود. حال آنکه اروه مورن می گوید کار کوچک سازی سازمان نظامی فرانسه در طول سالهای آینده تا سال 2013 به مراتب عمیق تر خواهد بود.
اصلاحات امروز بنا بر اظهارات مورن بیشتر بخش های آمادگی و پشتیبانی را در بر خواهد گرفت و ارتش فرانسه نظام پشتیبانی سنتی را بدل به پشتیبانی های متمرکز منطقه ای خواهد کرد.
در این برنامه پیش بینی شده که با ساخت 90 پادگان نظامی، فرماندهی هر منطقه کار پشتیبانی از تجهیزات همان منطقه را بر عهده خواهد گرفت و هر پادگان خود بطور مستقل امکانات و اختیارات کامل منطقه ای خواهد داشت .
آگاهان به برنامه های جدید نظامی فرانسه معتقدند که هر یک از این نود پادگان مجموعه ای از امکانات پشتیبانی، مسکن، پوشاک، تغذیه، تعمیرات و نگهبانی را یکجا خواهد داشت به علاوه امکانات ارتباطی برای ایجاد ارتباط همزمان با نیروهای دریایی و پایگاههای هوایی همان منطقه را داراست.
بنابراین کار هماهنگی از ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح، میان نیروهای منطقه ای توزیع شده است و مسایل اداری در فرماندهی کل نیروهای نظامی فرانسه متمرکز خواهد شد و نیز فرماندهی کل پشتیبانی مشترک میان نیروهای سه گانه زمینی - دریایی - هوایی را بر عهده خواهد داشت.
این ریزش نیرویی و انسانی عظیم از بدنه سازمان نظامی فرانسه آثار اجتماعی نیز بدنبال خواهد داشت، از هم اینک گروهی از کارشناسان خبره در وزارت دفاع فرانسه مستقر شده اند تا بررسی های لازم را برای کاستن از آثار منفی این اصلاحات پیش بینی کنند.
از دیگر سو می توان آثار این تحولات را از هم اکنون در شهرستانها دید.
انجمن شهرداران فرانسه طی نامه ای به وزیر دفاع این کشور نگرانی خود را از جابجایی، تخریب و یا تاسیس پادگان ها در شهرستانهای خود اعلام کرده و خواستار توضیحات وی شدند.
ژاک پلیسار رییس این انجمن که خود دست راستی و از اعضای حزب سارکوزی است در این نامه از وزیر دفاع فرانسه خواسته است تا ابعاد تصمیم دولت را شماره 072 ساعت 12:10 تمام
۰ نفر