۳۱ خرداد ۱۳۹۲، ۸:۲۳
کد خبر: 80707330
T T
۰ نفر

به خاطر عشق است...

۳۱ خرداد ۱۳۹۲، ۸:۲۳
کد خبر: 80707330
به خاطر عشق است...

گروه اسناد و اطلاع رساني - '...به خاطر عشق است كه فداكاري مي كنم. به خاطر عشق است كه به دنيا با بي اعتنائي مي نگرم و ابعاد ديگري را مي يابم. به خاطر عشق است كه دنيا را زيبا مي بينم و زيبائي را مي پرستم. به خاطر عشق است كه خدا را حس مي كنم، او را مي پرستم و حيات و هستي خود را تقديمش مي كنم...'(شهيد مصطفي چمران)

سی و دو سال پیش در چنین روزی، مجاهدی بیدار و فرمانده ای مبارز، به هنگام معرفی و توجیه فرمانده جدید محور دهلاویه بر اثر اصابت تركش خمپاره دشمن، از ناحیه سر زخمی شد و پس از انتقال به بیمارستان سوسنگرد و سپس اهواز برای همیشه همراهان خود را تنها گذاشت و پس از سال ها مبارزه برای احقاق حق، به آرزوی دیرینه خود، شهادت دست یافت.

این فرمانده شجاع و جسور شهید 'مصطفی چمران' بود كه در سال 1311 هجری خورشیدی در جنوب شهر تهران متولد شد. تعلیم و تربیت او با فراگیری دروس مقدماتی و دروسی چون تفسیر، منطق و فلسفه در نزد آیت الله طالقانی و شهید مطهری آغاز شد و سپس با تحصیل در دبیرستان های البرز و دارالفنون، با موفقیت وارد دانشكده فنی الكترومكانیك شد. وی در دوران دانشگاه به فعالیت های سیاسی - اجتماعی پرداخت و به عنوان یكی از اعضای فعال انجمن اسلامی دانشجویان و در جریانات سیاسی كشور از جمله ملی شدن صنعت نفت نقش مهمی را ایفا كرد.

مصطفی چمران با اخذ رتبه ای ممتاز از دانشگاه فارغ التحصیل شد. وی در سال 1332 برای ادامه تحصیل با استفاده از بورس تحصیلی دانشجویان ممتاز، عازم آمریكا شد و تحصیلات خود را با دریافت ممتازترین درجه علمی در مقطع كارشناسی ارشد و دكترای الكترونیك و فیزیك پلاسما در دانشگاه كالیفرنیا به پایان رساند.

رژیم پهلوی در این دوران بدلیل نقش موثر وی در تشكیل انجمن اسلامی در امریكا و تشویق فعالیت های اسلامی در این كشور، بورس تحصیلی وی را قطع كرد.

مصطفی چمران پس از وقوع حادثه 15 خرداد 1342، تصمیم به مبارزه مسلحانه با حكومت محمدرضا پهلوی گرفت و به همین منظور، عازم مصر شد و به مدت دو سال توانست دوره آموزش های چریكی و جنگ های پارتیزانی را بگذراند.

پس از مدتی وی عازم لبنان شد و توانست جنبش آمل را با كمك امام موسی صدر، پایه ریزی و به حملات كوبنده به مواضع صهیونیسم در راستای پیشبرد اهداف این جنبش كمك كند.

پس پیروزی انقلاب در بهمن 1357 او به وطن بازگشت و كار خود را با آموزش نخستین گروه از سپاه پاسداران آغاز كرد. وی در آن دوران به عنوان معاون نخست وزیر منصوب شد و به فعالیت های خود در جهت پیشبرد اهداف متعالی این مرز و بوم ادامه داد.

با آغاز غائله پاوه، چمران عازم آن منطقه شد و با رشادت های فراوان توانست عنوان ارزنده 'حماسه ساز كردستان' را از آن خود كند. پس از این حماسه، امام خمینی(ره) وی را به سمت وزارت دفاع منصوب كرد و از آن پس دكتر چمران به عنوان نماینده امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع در كنار آیت الله خامنه ای، (رهبر معظم انقلاب) به فعالیت های متعالی خود ادامه داد.

پس از آن وی به عنوان نماینده تهران در دوره اول مجلس انتخاب شد و پس از آغاز جنگ تحمیلی با اجازه امام خمینی(ره)، عازم جبهه های جنگ شد و توانست با تجربه های علمی و عملی كه كسب كرده بود، در اندك زمان كوتاهی ستاد جنگ های نامنظم را تشكیل دهد.

وی در سوسنگرد یك بار مجروح شداما دست از مبارزه برنداشت و دوباره عازم جبهه های نبرد شد و با دفاع از حقانیت اهداف متعالی این مرز و بوم تا به آنجا رفت كه با شهادت خود، حماسه ای جاودان و ماندگار را در دفتر مجاهدان بیدار ایران اسلامی ثبت كرد.

شهید چمران كه شهادت را برای خود آرمان نهایی می دانست در بخشی از وصیت نامه اش نگاشته است :'...برای مرگ آماده شده ام و این امری است طبیعی، كه مدتهاست با آن آشنام. ولی برای اولین بار وصیت می كنم. خوشحالم كه در چنین راهی به شهادت می رسم. خوشحالم كه از عالم و ما فیها بریده ام. همه چیز را ترك گفته ام. علائق را زیر پا گذاشته ام. قید و بندها را پاره كرده ام. دنیا و ما فیها را سه طلاقه گفته ام و با آغوش باز به استقبال شهادت می روم...'

قلم پر احساس شهید چمران در مناجات حضرت حق اینگونه می نگارد :

'...خدایا ترا شكر می كنم كه به من نعمت ' توكل ' و ' رضا' عطا كردی، و در سخت ترین طوفانها و خطرناكترین گردابها، آنچنان به من اطمینان و آرامش دادی كه با سرنوشت و همه پستی ها و بلندیهایش آشتی كردم و به آنچه تو بر من مقدر كرده ای رضا دادم.

خدایا در مواقع خطر مرا تنها نگذاشتی، تو در كویر تنهایی انیس شبهای تار من شدی، تو در ظلمت ناامیدی، دست مرا گرفتی و كمك كردی... كه هیچ عقل و منطقی قادر به محاسبه پیش بینی نبود، تو بر دلم الهام كردی و به رضا و توكل مرا مسلح نمودی و در میان ابرهای ابهام و در مسیرهای تاریك مجهور و وحشتناك؛ مرا هدایت كردی...'

اطلاع**9128**1717