۲۹ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۵۰
کد خبر: 80705418
T T
۰ نفر

استقامت در اجراي سخت‌ترين مرحله انقلاب

۲۹ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۵۰
کد خبر: 80705418
استقامت در اجراي سخت‌ترين مرحله انقلاب

تهران -«با انتخاب محمود احمدي‌نژاد به عنوان رئيس جمهور در سال 84 كه پس از دو دولت سازندگي و اصلاحات اتفاق افتاد، اميدهاي بسياري در دل‌ها زنده شد تا يك گام به جامعه ايده‌آل نزديك ‌شويم. نكته‌اي كه بسياري بر آن مهر تاييد نهادند و مقام معظم رهبري هم فرمودند: مسير انقلاب در اين دولت به ريل اصلي‌اش بازگردانده شد.»

به گزارش گروه فضای مجازی ایرنا، این مطلب بخشی از گزارشی با عنوان « استقامت در اجرای سخت ترین مرحله انقلاب» است كه امروز چهارشنبه در روزنامه ایران منتشر شده است.



متن كامل این گزارش به شرح زیر است:

ایران شاخصه‌های گفتمانی دولت احمدی‌نژاد را مرور می‌كند (قسمت اول)

با انتخاب محمود احمدی‌نژاد به عنوان رئیس جمهور در سال 84 كه پس از دو دولت سازندگی و اصلاحات اتفاق افتاد، امیدهای بسیاری در دل‌ها زنده شد تا یك گام به جامعه ایده‌آل نزدیك ‌شویم. نكته‌ای كه بسیاری بر آن مهر تایید نهادند و مقام معظم رهبری هم فرمودند: «مسیر انقلاب در این دولت به ریل اصلی‌اش بازگردانده شد.»

حماسه‌ای كه در سوم تیرماه 84 رقم خورد، یك رقابت كاملاً گفتمانی و نه سیاسی بود. آن هم گفتمانی كه در رفتار عینیت داشت و نه تنها در بحث‌های روشنفكری آكادمیك كه خاص طبقات روشنفكر و ویژه باشد.

رقابت از جنسی بود كه شعارهای انقلاب عیناً و عملاً در تبلیغات انتخابات دیده می‌شد. ویژگی‌هایی كه بعداً همه جزو گفتمان و خصوصیت‌های دولت‌های نهم و دهم شد. روح سادگی و ساده‌زیستی، عبور از اشرافیت، مقابله با ویژه‌خواری، مقابله با زیاده‌خواهی، مقابله با غارت منابع عمومی یا حیف و میل این منابع، روح خدمت آن هم خدمت خالصانه و صادقانه برای پیشرفت كشور تحقق یافت و در واقع منش عدالت‌طلبی جایگزین ادبیات و روش‌های غربی‌ای شد كه تا آن زمان باب بود.



دولت شما در قول و عمل نشان داد كه به شعارهای انقلاب پایبند است

امام خامنه‌ای در دیدار هیات دولت در شهریورماه 86 خاطرنشان می‌كنند: «دولت، هم در قول و شعار- كه مهم است- و هم در عمل، نشان می‌دهد كه به اصول انقلاب و ارزش‌های انقلاب پایبند است.

این برای انقلاب ما یك پدیده‌ معجزه‌آسا و بی‌نظیر است كه ما امروز همان شعارهایی را می‌دهیم و همان اصول و مبانی‌ای را برای خودمان برنامه‌ عمل قرار داده‌ایم كه در اول انقلاب همان‌ها اعلام شده بود؛ یعنی در برنامه‌ریزی‌های ما و در خواست ما، هیچ تخطئه ‌ای از این اصول صورت نگرفته است. این خیلی مهم است. روش‌ها تغییر پیدا می‌كنند، لكن مبانی و اصول باقی می‌مانند. امروز انسان می‌بیند كه این اصول از همیشه شفاف‌تر، زنده‌تر و برجسته‌تر مطرح است؛ در زبان شما و در شعارهای شما و در برنامه‌هایی كه اعلام می‌كنید، اینها مطرح می‌شود و شماها چون مسئول هستید، آنچه كه می‌گویید، در مقام حرف باقی نمی‌ماند و یك خط و شیار و عمقی را در جامعه به‌وجود می‌آورد؛ این طبیعت مسئولیت است... شعارهای شما، فضای اصولگرایی و فضای ارزش‌های انقلابی و فضای وفاداری به مبانی امام و انقلاب را بر جامعه حاكم كرده است؛ این خیلی چیز با ارزشی است. اولین و مهم‌ترین شاخصه‌ دولت شما این است.»

روزنامه ایران قصد دارد از این پس در سلسله گزارش‌هایی، محورهای گفتمانی- اعتقادی دكتر احمدی‌نژاد را در دولت‌های نهم و دهم مورد بازخوانی قرار دهد. گفتمانی كه بارها و بارها با تاییدات مكرر امام خامنه‌ای همراه شده است. در قسمت اول این گزارش، به مقوله عدالت كه شعار اصلی محمود احمدی‌نژاد در دولت‌ بود، می‌پردازیم.



عدالت‌گستری، محور‌ی‌ترین كار دولت

عدالت، این آرزو و دغدغه همیشگی جوامع بشری كه در دولت‌های سازندگی و اصلاحات به یك حلقه مفقوده تبدیل گردیده بود، وقتی در كلام و عمل احمدی‌نژاد به عنوان شعار و مولفه اصلی دولتش ظهور و بروز پیدا كرد، توانست نظرات و توجهات سیاسیون و افكار عمومی را به خود جلب كند. در مراسم تنفیذ حكم ریاست جمهوری در سال 84 مقام معظم رهبری پس از سخنرانی دكتر محمود احمدی‌نژاد كه بخش عمده‌ای از آن در باب مفهوم عدالت و لزوم اجرای آن بود، می‌فرمایند: «رئیس‌جمهور محترم ما امروز سخنان خوبی بیان كردند... البته عدالت دشمنانی دارد... همه كسانی كه نامشان در بی‌عدالتی است با عدالت دشمن‌اند... بعضی می‌خواهند با عنوان تندروی، عدالت را متهم و محكوم كنند. عدالت، تندروی نیست، حق‌گرایی است... عدالت را نباید تندروی و مخالفت با شیوه‌های علمی دانست.»

ایشان در سخنانی دیگر اقدام آقای احمدی‌نژاد در مطرح كردن شعار عدالت محوری را باعث جلوگیری از به فراموشی سپرده شدن این شعار بسیار اساسی ارزیابی كردند و با اشاره به استقبال مردم از عدالت محوری دولت جدید می‌افزایند: «دولت باید به این شعار تحول‌آفرین و ملزومات آن كاملاً پایبند باشد.»



عدالت از شاخص‌های برجسته دولت است

معظم‌له در دیدار هیات دولت در شهریورماه 86 پیگیری عدالت را از دیگر شاخص‌های بسیار برجسته دولت نهم برمی‌شمارند و خاطرنشان می‌كنند: «حركت در وادی طولانی، دشوار و پرخطر عدالت طبعاً در كوتاه مدت به همه نتایج مورد نظر نمی‌رسد اما جهت‌گیری عدالت‌طلبانه و همین قدم‌هایی كه دولت در این مسیر برمی‌دارد بسیار با ارزش است و باید این حركت را با همه قوا ادامه و گسترش داد.»ایشان همچنین با اشاره به كارهای بزرگ انجام شده در كشور برای رفع محرومیت خاطرنشان می‌كنند: «عدالت همیشه در شعارهای دولت‌های پس از انقلاب مطرح بوده است اما این خطر وجود داشته كه عمده شدن شعارهای خوب دیگر همچون پیشرفت و توسعه آزادی و مردم‌سالاری، شعار عدالت را كمرنگ كند در حالی كه نباید هیچ شعار و ایده‌ای باعث كمرنگ شدن عدالت و فراموش شدن طبقات محروم شود.»

ایشان همچنین در دیدار با اعضای هیات دولت در سال 86 تاكید می‌كنند: «ممكن است شماها نتوانسته باشید یا تا آخر عمر هم نتوانید همه آنچه را كه در مورد عدالت می‌باید انجام داد انجام بدهید لكن نفس رویكرد شما به عدالت چیز با ارزشی است.»



پیگیری و اجرای عدالت، علت عمده هیاهو علیه دولت!

اما احمدی‌نژاد چه نكاتی را در گسترش و اجرای عدالت مد‌نظرش قرار داد كه سبب ایجاد دشمنی‌های بسیار چه آشكارا و چه نهان شد. رئیس جمهور در مراسم رأی اعتماد نمایندگان مجلس به وزرای پیشنهادی خود در آبان ماه سال 84 می‌گوید: «امروز علت عمده هیاهوهایی كه علیه ملت ما هست، به خاطر پیگیری این رویكرد انقلابی، اسلامی و علمی است. اجرای عدالت دست بسیاری را از بیت المال كوتاه خواهد كرد. دست بسیاری را از دست اندازی به منابع بانكی و ملی كوتاه خواهد كرد. كسانی كه یك شبه ره صد ساله را طی كردند، این فرصت از آن‌ها گرفته خواهد شد.»

وی خاطرنشان می‌كند: «فشارها را همه می شناسید - از اجرای عدالت متضرر می شوند نمی آیند بگویند كه دست ما از بیت المال كوتاه شده، به همین دلیل دایم فریاد می زنند و فشار می آورند. عزیزی می گفت من وضعیت دولتها از اول انقلاب تا الآن را بررسی كرده ام. دولتی نداریم كه در دو ماه اول استقرارش با این حجم عظیم تبلیغات منفی در خارج و داخل كشور مواجه شده باشد.

البته چون ما هم می دانیم و شماها هم می دانید علت و ریشه‌اش كجاست، نه پاسخ می دهیم نه علاقه مندیم كه وقت بگذاریم و نه خیلی آزرده می شویم، اما می دانیم كه علت ناراحتی‌ها از كجاست. هیچ وقت نمی آیند بگویند چون این مصوبه دولت دست ما را از فلان مجموعه دولتی كوتاه كرد ما ناراحتیم. می آیند یك اتهاماتی به این دولت می زنند. این دولت جز تصمیم گیری قانونمند و علمی و جز جهت گیری اسلامی و مردمی ندارد.»



اجرای عدالت، سخت‌ترین مرحله انقلاب

رئیس جمهور همچنین در جمع دانشجویان دانشگاه بیرجند تصریح می‌كند: ... سخت‌ترین و پیچیده‌ترین مرحله انقلاب ما مرحله اجرای عدالت است. تا قبل از اجرای عدالت، جبهه ای كه ما با آن برخورد داریم، جبهه بیرونی است. كسانی كه مخالف استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ما هستند، جبهه ای است كه مقابل كلیت كشور می ایستد و مبارزه كردن با آن خیلی آسان است. اگر نگوییم خیلی آسان است، آسان‌تر از این مبارزه ای است كه امروز می خواهد آغاز بشود. اما در اجرای عدالت جبهه درگیری از دوستان نزدیك خود آدم شروع می شود. دوستان آدم، نزدیكان، كسانی كه توقع دارند به خاطر آشنایی، رابطه و به خاطر این‌كه برای خودشان حق بیشتری قائل هستند، امتیاز ویژه بگیرند. همان چیزی كه شما به آن رانت می گویید.گروه‌ها، دسته‌ها و مجموعه هایی هستند كه باور كرده‌اند باید حق بیشتری بگیرند. اینها در مبارزه با دشمن بیرونی همراه هستند. در دفاع از استقلال كشور همراه هستند. چه بسا در دفاع از آزادی هم همراه باشند، اما در اجرای عدالت صفها جدا می شود. خیلی وقتها آدم ممكن است مجبور باشد با برادر و یار بیست ساله و بیست و پنج ساله خودش هم به خاطر اهمیت ندادن و رد كردن توقعات بیجا و تقاضاهای غیرقانونی برخورد بكند.

مطمئن باشید كسانی كه عادت كرده‌اند طی 15، 20 سال با یك تلفن، با یك ارتباط و با یك تقاضای معمولی همه نیازهای خود و دوستانشان را برطرف كنند، وقتی مشاهده می كنند كه این راه به لطف الهی و به دست قدرتمند ملت ایران بسته شده است، حتماً ناراحت و نگران می شوند!دكتر الهام در گفت‌و‌گوی خود با ویژه‌نامه دولت معیار در پاسخ به این سؤال كه «آیا انتخابات 84 یك تغییر جدی در وضعیت ارزش‌ها و گفتمان و مفاهیم انقلاب به وجود آورد»، تاكید می‌كند: «بله، كما این‌كه رهبری اساساً این موضوع را تصریح كردند كه احمدی‌نژاد اگر فقط در همین حد موفق بود كه شعار عدالت را احیا كند، خود این یك پیروزی بزرگ بود. این سخن رهبری، دگرگونی ارزش‌ها را نشان می‌داد. یعنی اینقدر این ارزش‌ها به محاق رفته بود و غیر‌قابل طرح شده بود كه جرات می‌خواست یك نفر دوباره پرچمدار احیای آن بشود و این اتفاق را احمدی‌نژاد در سال 84 رقم زد.».



با روی كار آمدن احمدی‌نژاد عدالت در راس مطالبات قرار گرفت

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و كلات در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار از این سخن گفت كه به طور قطع گفتمان عدالت توسط دكتر احمدی‌نژاد تاثیرات بنیانی زیادی در عرصه عمل و نظر گذارده است. عضو كمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است صرف نظر از برخی اشكالات كه در كار اجرایی به طور طبیعی پیش می‌آید مطرح كردن مسأله عدالت بسیاری از اذهان جامعه را به ویژه در بخش نخبگان متعهد معطوف این موضوع كرد و البته رهبر انقلاب هم بارها بر این واقعیت صحه گذاردند كه دولت احمدی‌نژاد گفتمان عدالت را در جامعه برجسته كرد.

پژمانفر اعتقاد دارد عدالت به عنوان یك جریان مطالبه عمومی با روی كار آمدن احمدی‌نژاد در رأس مطالبات قرار گرفت و به هر حال اگر امروز ما مشاهده كنیم این مطالبه عمومی همچنان حرف اول را در جامعه می‌زند و مسائل فرعی كمتر مطرح می‌شوند به دلیل این واقعیت است كه احمدی‌نژاد با تیزهوشی و شجاعت پرچم عدالتخواهی را در دست گرفت و به اهتزاز درآورد. آقای احمدی‌نژاد تا پیش از سال 84 شخص شناخته شده‌ای نبود اما چون خواست و مطالبه غالب در كشور را كه عدالتخواهی بود شناخت و چون جنس ایشان نیز با عدالتخواهی متجانس بود به طور طبیعی برخلاف تحلیل‌ها توانست رأی مردم را به خود اختصاص دهد. عضو فراكسیون اصولگرایان مجلس با بیان این‌كه برجسته كردن مسأله عدالت در كشور تاثیرات فراوانی بر افكار و رویكردهای غالب جامعه داشته است عنوان كرد: دستاوردهای این رویكرد در كشور در برخی از شاخص‌ها بی‌سابقه بوده است.

ارتباطی كه این دولت با شبكه مردم در اقصی نقاط كشور داشت و یا ورود این دولت به عرصه‌هایی كه دولت‌های سابق جرأت ورود به آن عرصه را نداشتند علی رغم این‌كه تكلیف قانونی آن‌ها بود مانند هدفمندی یارانه‌ها و سرعت و اهتمام این دولت برای از میان برداشتن محرومیت‌ها مثال‌های روشنی در این‌باره است.

پژمانفر در پایان به این موضوع اشاره كرد كه ما ایرانی‌ها نباید اجازه بدهیم این رسم بد در فرهنگ ما جا بیفتد كه خوش استقبال و بد بدرقه باشیم.