۱۱ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۳۰
کد خبر: 80680302
T T
۰ نفر
نقش خانواده ها در كاهش دوستي هاي دختر و پسر بسيار مهم است

زنجان- يك روان شناس باليني گفت: خانواده ها با شناخت نيازهاي عاطفي و شيوه صحيح پاسخگويي به اين نيازها نقش بسزايي دركاهش دوستي هاي دختر و پسر دارند.

شهین موسوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: درصورتیكه خانواده و جامعه نقش اساسی خود را برای كمك به جوانان و نوجوانان برای یافتن هویت سالم و پویا به خوبی ایفا نكنند نسل جوان با خلا وجودی و بحران هویت مواجه می شود و برای رهایی از آن وكسب آرامش وارد مرحله دوستی می شود.

وی خاطر نشان كرد: نوجوانان و جوانان از طریق دوستی های خود درصدد كسب لذت و تسكین روان خود هستند.

این روان شناس بالینی به والدین توصیه كرد، برای كاهش آسیب های اجتماعی تهدید كننده نوجوانان و جوانان نسبت به فرزند خود و از نیازهای او شناخت پیدا كنند و برای تقویت عزت نفس آنان تلاش كنند.

موسوی با بیان اینكه در تربیت كودكان باید تعادل رعایت شود ابراز كرد: محدودیت یا آزادی بیش از حد در تربیت كودك مشكل ساز است.

وی خاطرنشان كرد: برنامه ریزی صحیح و متنوع برای اوقات فراغت فرزندان و كمك به آنان برای حضور در گروه های دوستی سالم تاثیر بسزایی در كاهش گرایش جوانان و نوجوانان به دوستی با جنس مخالف دارد.

این روان نشاس بالینی گفت: فراهم بودن فضاهای مناسب ورزشی و تفریحی در شهرها و روستاها در كاهش آسیب های اجتماعی تاثیرگذار است.

موسوی یادآور شد: دوستی بین دختر و پسر معمولا در سنین نوجوانی و جوانی كه دوره حساس و بحرانی است صورت می گیرد.

وی ادامه داد: نوجوانی و جوانی سن طغیان علیه والدین و طرد ارزش های اخلاقی و اجتماعی بزرگسالان است، نوجوان در این سن در وضع نابسامان و در آستانه دنیای ناشناخته ای قرار دارد و در حال ورود به آن است.

این روان شناس بالینی گفت: احساسات ناشناخته دنیای جدید نوجوانی موجب رنج و اضطراب می شود بنابراین درپی یافتن دوستی برای آرامش است.

موسوی ابراز كرد: یكی از راه های كسب آرامش در نوجوانان برقراری ارتباط دوستانه با جنس متفاوت است.

به گفته وی پسران دوستی با جنس مخالف را نوعی محبوبیت، موفقیت و قدرت اجتماعی می دانند و دختران آن را جذابیت تلقی می كنند.

این روان شناس بالینی گفت: نوجوانان در این سن آمادگی طبیعی و زیستی برای گرایش به جنس متفاوت را دارند اما مهارت اجتماعی وتوانمندی لازم برای روبرو شدن با این مساله را ندارند.

موسوی با اشاره به اینكه اغلب دوستی های دختر و پسر از طریق تلفن،اینترنت یا در خیابان انجام می شود افزود: این دوستی ها بدون آگاهی،شناخت صحیح و بدون اطلاع والدین صورت می گیرد بنابراین عاقلانه و آگاهانه نیست.

وی تصریح كرد: با توجه به مشكلات اقتصادی، بالا رفتن سن ازدواج و فراهم نبودن شرایط ازدواج برای جوانان، آنان به سمت دوستی با جنس متفاوت روی می آورند كه موجب بروز مشكلات متعدد می شود.

596/7324