بگزارش ایرنا، 'كلایسون مونیلا' سخنگوی وزارت امورخارجه آفریقای جنوبی روز چهارشنبه در بیانیه ای دراین خصوص گفت: 'نكوآنا ماشابانه ' وزیر امور خارجه و 'روب داویس ' وزیر تجارت و صنعت از جمله وزرایی هستند كه زوما را در این سفر همراهی خواهند كرد.
وی همچنین با بیان اینكه در سال 2010 میلادی، آفریقای جنوبی و ژاپن یكصدمین سالگرد شروع روابط شان را جشن گرفتند، گفت: این روابط برای هر دو كشور، راهبردی بشمار می آید.
مونیلا افزود: ژاپن همواره یكی از سه شریك اصلی تجاری آفریقای جنوبی بشمار می آمده و در سالهای گذشته نیز روابط تجاری و سرمایه گذاری دو طرف باثبات و همراه با رشد بوده است.
بگفته سخنگوی وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی ، زوما در حاشیه پنجمین نشست بین المللی توكیو، قرار است دیداری با 'شینزو آبه ' نخست وزیر ژاپن داشته باشد.
وی افزود: تبادل نظر درباره مسایل دوجانبه و نیز درباره مسایل مهم منطقه و جهان از جمله محورهای مذاكرات 'زوما' و 'آبه' خواهد بود.
مونیلا عنوان كرد: آفریقای جنوبی و ژاپن دارای دیدگاه های مشتركی در باره مسایل مهم چند جانبه از جمله منع گسترش سلاح های كشتار جمعی، اصلاح ساختار سازمان ملل و توجه بیشتر به منافع و نقطه نظرات كشورهای قاره آفریقا و جهان در حال توسعه ، هستند.
كنفرانس بین المللی توكیو برای توسعه آفریقا ( تیكاد) با شعار' دست در دست هم برای پویایی آفریقا' ، از اول ماه ژوئن به مدت سه روز در شهر یوكوهاما ژاپن برگزار می شود.
رهبران حدود پنجاه كشور آفریقایی و نمایندگان سازمان های بین المللی در این نشست كه از سال 1993 میلادی هر پنج سال یكبار زیر نظر سازمان ملل متحد برگزار می شود، حضور خواهند داشت.
امسال، بیستمین سالگرد برگزاری این كنفرانس است كه مصادف با پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان وحدت آفریقا سلف اتحادیه آفریقا، می باشد.
'شینزو آبه' نخست وزیر ژاپن قرار است در نشست رهبران آفریقایی و مقامات فدراسیون تجاری ژاپن كه در حاشیه كنفرانس سه روزه 'تیكاد' برگزار می شود، نیز حضور یابد.
31 ماه 'می ' یك روز قبل از آغاز كنفرانس بین المللی توكیو برای توسعه آفریقا ، نشستی نیز با موضوع مبارزه با دزدی دریایی در سواحل سومالی، در كشور ژاپن برگزار خواهد شد.
گفته می شود ژاپن قصد دارد در این نشست طرح هایی را برای حمایت از تدابیر ضد تروریستی در آفریقا ارایه كند.
به باور تحلیل گران سیاسی، هدف ژاپن از برگزاری كنفرانس 'تیكاد' علاوه بر تلاش برای كسب نفوذ بیشتر در كشورهای آفریقایی، بدنبال تامین مطمئن مواد اولیه صنایع اش، از كشورهای این قاره سرشار از منابع زیرزمینی است.
ژاپن همانند آفریقای جنوبی در تلاش است تا به عضویت دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد درآید و كشورهای آفریقائی كه در حدود یك چهارم اعضای سازمان ملل را تشكیل میدهند، میتوانند ژاپن را برای تحقق این هدف حمایت كنند.
علاوه بر این، كنفرانس 'تیكاد' همچنین می تواند فرصت خوبی برای ژاپن ایجاد كند تا بتواند با توجه به وجود رقبای سنتی چون كشورهای اروپایی و آمریكا و رقیب سرسخت و تازه نفسی به نام چین همچنان منافع خودش را در قاره آفریقا پیش ببرد.
در حال حاضر كشور چین به عنوان رقیب ژاپن، بزرگترین شریك تجاری قاره آفریقا بشمار می آید.
دولت ژاپن در چهارمین كنفرانس بین المللی توكیو برای توسعه آفریقا ، وعده داده بود كه حجم كمك های عمرانی به كشورهای آفریقایی تا سال 2012 میلادی به 12 میلیارد و 200 میلیون یورو برساند.
خاورم.1552
حضور رييس جمهور آفريقاي جنوبي در نشست بين المللي توكيو براي توسعه آفريقا
۸ خرداد ۱۳۹۲، ۲۳:۱۴
کد خبر:
80677734
پرتوريا – 'ژاكوب زوما' رييس جمهور آفريقاي جنوبي روز شنبه به منظور شركت در پنجمين' نشست بين المللي توكيو براي توسعه آفريقا' (تيكاد) راهي كشور ژاپن مي شود.