به گزارش ایرنا، مهندس 'حمزه رستم پور' چهارشنبه در همایش و كارگاه آموزشی مدیران امور مالی شیلات كشور در كرمانشاه افزود: كرمانشاه در سه سال اخیر عملكرد خوبی داشته و با توجه به پتانسیل خوبی كه در زمینه آبزی پروری دارد باید توجه ویژه ای به این استان داشته باشیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه نیز گفت: این استان دارای 950 هزار هكتار اراضی كشاورزی است كه از این میزان 906 هزار هكتار زراعی ، 42 هزار هكتار باغی بوده و چهار میلیون و 504 هزار واحد دامی نیز وجود دارد.
مهندس 'علی اشرف حیدری' افزود: كل تولیدات كشاورزی كرمانشاه بیش از چهار میلیون تن است كه از این میزان سه میلیون و 300 هزار تن تولیدات زراعی، 336 هزارتن تولیدات باغی، 363 هزار تن تولیدات دامی و بیش از 14 هزار تن تولیدات شیلاتی است.
مدیركل شیلات استان كرمانشاه هم گفت: شیلات استان از سال 73 فعالیت خود را آغاز كرد و تولیدات شیلاتی در پایان این سال 205 تن بوده كه بعد از گذشت حدود 19 سال به 14 هزار تن رسیده است.
'كیومرث شهبازی ' افزود: به بركت منابع آبی سراب ها، چشمه ها و سدهایی كه در حال ساخت است كرمانشاه یكی از استان های مستعد آبزی پروری بوده و هم اكنون 497 مزرعه پرورش انواع ماهیان داریم كه از این تعداد 73 مزرعه گرمابی و 424 مزرعه سردآبی است.
وی خاطرنشان كرد: در این استان شرایط پرورش انواع آبزیان را داریم و هم اكنون در كرمانشاه ماهیان گرمابی، سردابی، زینتی، میگوی آب شیرین و ماهیان خاویاری تولید می شود.
شهبازی افزود: كل تولیدات آبزیان در سال 89 حدود هفت هزار و 500 تن، در سال 90 این میزان به 10 هزار و 500 تن و در سال 91 به بیش از 14 هزار تن رسید و براساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان امسال به 17 هزار تن خواهد رسید.
وی در خصوص صادرات محصولات شیلاتی استان گفت: تا قبل از سال 89 برای صادرات مشكلاتی بود اما خوشبختانه سال گذشته 100 درصد ماهیان گرمابی به كشور عراق صادر شد و هم اكنون نیز علاوه بر ماهیان گرمابی، ماهیان سردابی و ماهیان زینتی به عراق صادر می شود.
567
كرمانشاه - معاون برنامه ريزي و توسعه مديريت سازمان شيلات ايران گفت: با توجه به همسايگي كرمانشاه با عراق، شيلات اين استان مي تواند در زمينه توليد، صادرات و در نتيجه اشتغال منطقه نقش موثري را ايفا كند.