'خسرو افسری' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شرایط بحرانی تالاب هامون یك سری مطالعات تكمیلی برای بررسی آخرین وضعیت اكولوژیكی این تالاب در حال انجام است.
وی اظهار داشت: نقشه های موضوعی و اجرایی برای احیای تالاب هامون مورد نیاز است كه كارشناسان محیط زیست طبیعی سیستان و بلوچستان مسوولیت تهیه آن را بر عهده دارند.
مدیركل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به تداوم خشكسالی در چند سال اخیر در نقشه جدید آخرین وضعیت جغرافیایی و تغییرات بستری رخ داده در تالاب هامون ترسیم خواهد شد.
وی افزود: با تلاش كارشناسان محیط زیست طبیعی سیستان و بلوچستان تا سه ماه آینده كار تهیه نقشه جدید جغرافیایی تالاب هامون به اتمام می رسد.
او در ادامه اظهار داشت: اداره كل محیط زیست سیستان و بلوچستان با توجه به خشكسالی چندین ساله و پایین بودن میزان بارندگی اجرای پروژه های مختلف برای احیا تالاب هامون را در دستور كار دارد.
وی گفت: در مرحله نخست احیا تالاب هامون عملیات مختلفی از جمله انتقال آب از بسترهای با ظرفیت آب كافی به تالاب و احداث سازه هایی برای حفظ آبهای ورودی به تالاب در حال اجرا است.
مدیركل اداره حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: احیا پناهگاههای حیات وحش و گونه های گیاهی و جانوری تالاب هامون و بهبود وضعیت اقتصادی افرادی كه بخش اعظم معیشتشان وابسته به تالاب است در اولویت كاری این اداره كل قرار دارد.
وی گفت: امیدواریم با توجه به مصوباتی كه در كارگروه بررسی آخرین وضعیت تالاب هامون مورد طرح قرار می گیرد بتوانیم اقدامات سازنده ای برای احیا این تالاب انجام دهیم.
مساحت بخش آبی و پناهگاه حیات وحش تالاب هامون در ایران حدود 400 هزار هكتار است.
هفتمین تالاب بین المللی هامون از حدود 13 سال پیش با قطع آب رودخانه هیرمند خشك شده است.ك/3
7307/653
زاهدان - مديركل اداره حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان گفت: اقدام براي تهيه نقشه جديد از تالاب بين المللي هامون آغاز شد.