۲۱ فروردین ۱۳۹۲، ۱۴:۳۰
کد خبر: 80608880
T T
۰ نفر

دل فارس نشينان به توسعه استانشان قرص تر شد

۲۱ فروردین ۱۳۹۲، ۱۴:۳۰
کد خبر: 80608880
دل فارس نشينان به توسعه استانشان قرص تر شد

شيراز-ميادين نفتي سروستان و سعادت آباد در استان فارس كه اين روزها تنها حدود شش هفته از آغاز رسمي بهره برداري از آنها در قالب طرح مهر ماندگار مي گذرد، سبب گشوده شدن افق روشني در روند توسعه اين استان در نگاه ساكنان آن شده است .

به گزارش ایرنا، روز سه شنبه هشتم اسفندماه سال گذشته بود كه با حضور محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی ایران، طرح استخراج و استحصال نفت از این میادین نفتی افتتاح شد و استان فارس به جمع استان های تولیدكننده نفت در كشور پیوست.

این طرح یكی از 900 طرح مهر ماندگار دولت است كه در گستره ایران اسلامی یا در حال اجرا است و یا به مرحله بهره برداری رسیده است.

این طرح همچنین یكی از 65 طرح با این ویژگی در استان فارس است كه قرار است مهر خدمتگزاران دولت های نهم و دهم را بر دل و تاریخ فارسیان ماندگار كند.

به گفته فرماندار شهرستان سروستان، میدان نفتی سروستان واقع در 110 كیلومتری جنوب شرقی شیراز و میدان نفتی سعادت آباد واقع در 20 كیلومتری شمال این میدان، حوالی سال 1342 كشف شده بود و از این رو، بهره برداری از منابع این میادین، تحقق آرزوی نیم قرن اخیر مردم استان فارس محسوب می شود.

احسان خازن افزود: حفاری چاه های این میادین نفتی قبل از دولت نهم آغاز اما رها شده بود و در نیمه دوم دولت نهم بود كه طرح توسعه این میدان نفتی و تولید عملی نفت به طور جدی در دستور كار قرار گرفت.

فرماندار شهرستان سروستان یادآوری كرد كه تحقق این آرزوی مردم دیار فارس در زمینه پیوستن به جمع تولیدكنندگان نفت با بیش از پنج هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفته است.

به گفته حسین صادق عابدین استاندار فارس، در طرح استخراج و انتقال نفت میادین نفت سروستان و سعادت آباد برای یكهزار و 500 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی شده است. .

ارتقای شاخص های كار و تلاش تنها ثمره اجرای این طرح نیست بلكه می توان گفت با تولید روزانه 15 هزار بشكه نفت از دو میدان نفتی، روزانه معادل یك میلیون و 500 هزار دلار درآمد عاید كشور می شود.

حدود شش هفته پس از افتتاح رسمی این طرح، نماینده مردم سروستان، كوار و خرامه در مجلس شورای اسلامی معتقد است: استخراج نفت از میادین نفتی سروستان و سعادت آباد چشم اندازی درخشان برای مردم منطقه، استان و حتی میهن اسلامی نوید می دهد.

داریوش اسماعیلی در گفت و گو با ایرنا افزود: تولید روزانه 15 هزار بشكه در سطح بالایی است و این رقم می تواند با توسعه طرح بیش از پیش افزایش یابد

مدیرعامل شركت نفت مناطق مركزی ایران از جمله مسوولانی است كه به این موضوع اعتقاد دارد.

مهدی فكور با اشاره به برنامه ریزی برای تولید روزانه 15 هزار بشكه نفت از میادین سروستان و سعادت آباد در مرحله نخست گفت: با افتتاح رسمی طرح، این هدف محقق شد و حتی هم اكنون امكان تولید روزانه 19 هزار بشكه نیز از این میادین وجود دارد.

این مقام مسوول تصریح كرد: بر اساس برنامه ریزی ها مقرر شده است تولید این میادین در مرحله نهایی به 25 هزار بشكه در روز افزایش یابد كه دستیابی به این هدف با توجه به ظرفیت سازی های كنونی، در آینده ای نزدیك میسر می شود.

وی با اشاره به بازدهی مناسب طرح توسعه میادین نفتی سروستان و سعادت آباد، توضیح داد: برآوردها نشان می دهد تمام هزینه های انجام شده برای این طرح، 77 روز پس از تحقق تولید نهایی بازمی گردد.

مدیرعامل شركت نفت مناطق مركزی ایران، همت مردان صنعت نفت و به خصوص كاركنان شركت نفت مناطق مركزی ایران و شركت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی را در به ثمر رسیدن طرح توسعه میادین سروستان و سعادت آباد ستودنی خواند و تصریح كرد: به رغم اعمال تحریم ها، این طرح توسعه ای با بهره مندی از توان متخصصان داخلی به ثمر رسید و تمام مراحل كار اعم از طراحی و ساخت مجتمع فراورش و تزریق گاز شهید غلامعلی دست بالا در این طرح، با اندیشه و توان ایرانی صورت گرفت.

به گفته وی، ساخت و نصب هیتر شعله مستقیم در میدان سروستان از ویژگی های كلیدی این طرح توسعه است كه برای نخستین بار با دست توانمند متخصصان ایرانی انجام شده است.

فكور یادآوری كرد: طرح توسعه میادین سروستان و سعادت اباد در قالب 17 پروژه دنبال شد و تمام مراحل انجام كار توسعه این میادین در گستره ای به وسعت 120 در 40 كیلومتر به انجام رسید.

در حال حاضر، 12 حلقه چاه در این دو میدان نفتی كه در گستره ای به وسعت 142 كیلومتر مربع و در فاصله حدود 20 كیلومتری از یكدیگر قرار دارند حفر شده اند و نفت استخراجی موسوم به نفت سبز از طریق خط لوله ای 102 كیلومتری به پالایشگاه شیراز منتقل می شود.

به گفته عبدالرحیم شمس الدینی مدیرعامل شركت پالایش نفت شیراز، آزمایش های اولیه نشان می دهد كه نفت میادین نفتی سروستان و سعادت آباد مواد سبك بیشتری در مقایسه با نفت میادین نفتی گچساران داشته و این امیدواری وجود دارد كه در مقیاس عملی و فرایند پالایش نیز این موضوع محقق شود.

فرماندار شهرستان سروستان نیز در فاصله زمانی شش هفته پس از افتتاح طرح نفتی در این شهرستان، امیدآفرینی را از جمله بركات این حركت مهم اقتصادی می داند.

احسان خازن به ایرنا گفت: پیوستن فارس به جمع استان های تولیدكننده نفت در كشور شیرینی و حلاوت خاصی دارد و امید است كه این حلاوت با برخورداری مردم منطقه از منافع این میدان در ارتقای اعتبارات حوزه عمران و خدمات رسانی مضاعف شود. ك/4

2026/ 667