۱۳ اسفند ۱۳۹۱، ۱۵:۲۹
کد خبر: 80568144
T T
۰ نفر
تدوين برنامه ملي براي حفاظت از محيط زيست دريايي منطقه راپمي الزامي است

كيش- رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: تدوين برنامه هاي ملي براي حفاظت از محيط زيست دريايي منطقه راپمي الزامي است.

به گزارش ایرنا، ˈمحمد جواد محمدی زادهˈ روز یكشنبه درمراسم گشایش نخستین كنفرانس و نمایشگاه بین المللی چالش زیست محیطی منطقه دریایی راپمی افزود: هم اكنون دانشمندان و محققان برجسته ای در هشت كشور عضو منطقه دریایی راپمی شامل ایران، عراق، كویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین فعالیت دارند كه با استفاده از این ظرفیت می توان نیازهای اساسی برای ارتقای وضعیت زیست محیطی منطقه را برطرف كرد.

به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست، ایجاد درمانگاه منطقه ای برای نجات حیات وحش دریایی و تدوین سایر برنامه ها از جمله برنامه ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی از دیگر محورهای مهم برای حفاظت از محیط زیست دریایی منطقه راپمی است.

وی یادآور شد: كنوانسیون كویت در سال 1978 توسط هشت كشور ساحلی منطقه دریایی راپمی امضا شد و تاكنون چهار پروتكل توسط كشورهای ساحلی این منطقه به منظور مقابله با آلودگی های مختلف با منشا دریا و خشكی امضا شده است.

محمدی زاده گفت: تاكنون توجه كمی به زیست شناسی منحصر به فرد و متنوع منطقه دریایی راپمی شده است و از این رو باید با تلاش بیشتری در زمینه حفظ محیط زیست دریایی این منطقه گام برداشت.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینكه اعضای راپمی به عنوان كشورهای مسلمان باید نقش راهبردی در زمینه حفاظت از محیط زیست دریایی داشته باشند، تاكید كرد: اغلب كشورهای ساحلی حوزه خلیج فارس از لحاظ مالی غنی هستند از این رو اجرای برنامه های مرتبط با حفاظت از محیط زیست دریایی منطقه راپمی با مشكلی روبه رو نخواهد شد.

وی به اهمیت تعادل آب بین بخش های درونی و بیرونی منطقه دریایی راپمی اشاره كرد و افزود: نصب و راه اندازی ایستگاه های پایش در هر دو طرف تنگه هرمز برای برقراری این تعادل لازم است و باید این ایستگاه ها هرچه سریعتر راه اندازی شوند.

نخستین كنفرانس و نمایشگاه بین المللی چالش های زیست محیطی منطقه دریایی راپمی امروز (یكشنبه) در جزیره كیش آغاز به كار كرد. این همایش تا 16 اسفند ماه ادامه دارد.ك/3

1234/668