به گزارش ایرنا، مدیر عامل شركت برق منطقه ای خراسان رضوی در مراسم افتتاح این همایش گفت: امروز در ایران پوشش انرژی برق به 100 درصد رسیده است و همه شهرها و روستاهای بالای 20 خانوار كشور از نعمت برق بهره مند هستند.
'محمد حسن متولی زاده' افزود: اكنون ایران در بسیاری از شاخص های صنعت برق از جمله تولید، قدرت و صادرات در منطقه خاورمیانه رتبه نخست را دارد و استان خراسان رضوی نیز از این حیث در كشور مطرح است.
وی بیان كرد: با تلاش های انجام گرفته تلفات انرژی برق در خراسان رضوی چهار درصد از متوسط كشوری كمتر و انرژی توزیع نشده برق در اثر حوادث نیز در این استان یك پنجم متوسط كشوری است كه بهره وری بالای صنعت برق این منطقه را نشان می دهد.
او اظهار داشت: پس از انتخاب شركت برق خراسان رضوی به عنوان قطب اتوماسیون كشور از سوی مدیر عامل شركت توانیر، تلاش مضاعفی در این شركت با همكاری موثر دانشگاه فردوسی در بخشهای اصلاح ساختار در صنعت برق، سازماندهی و شتاب بخشی به این امور شكل گرفت كه نتایج مطلوبی بدست آمد.
مدیر عامل شركت برق منطقه ای خراسان رضوی با بیان اینكه این شركت هم اینك دارای بزرگ ترین شبكه اتوماسیون در سطح كشور است، افزود: اكنون 300 نقطه در مشهد توسط سیستم اسكادای دیسپاچینگ كنترل می شوند و در سال جاری نصب این سیستم در هزار نقطه دیگر در شهرستان های تربت حیدریه، سبزوار و نیشابور نیز در حال انجام است.
متولی زاده بهره برداری از اولین نیروگاه خورشیدی خانگی در استان خراسان رضوی را از طرح های مهم امسال برشمرد و اظهار امیدواری كرد در آینده نزدیك بهره برداری از این صنعت در بین همه مردم منطقه توسعه یابد.
وی گفت: در سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی و همزمان با برگزاری این همایش طرح اسكادای ملی با نرم افزار 100 درصد بومی به عنوان آخرین حلقه از زنجیره تولید داخل در صنعت برق در مشهد به بهره برداری می رسد.
او افزود: افزون بر این همزمان با برگزاری این همایش از 22 پست اتوماسیون و كنترل از راه دور در خراسان رضوی بهره برداری می شود.
مدیر عامل شركت برق منطقه ای خراسان رضوی اتوماسیون در صنعت برق و هوشمند سازی را یكی از ابزارهای مهم و اساسی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: توسعه اتوماسیون در این صنعت می تواند زمینه استفاده بیشتر از انرژی های تجدیدپذیر را فراهم كند، امكان مدیریت مصرف توسط مشتركان برق را آسان سازد و به كاهش تلفات برق و افزایش راندمان كمك كند.
متولی زاده گفت: در نخستین همایش اتوماسیون صنعت برق كه طی امروز و فردا در دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، 70 مقاله به صورت شفاهی و پوستر و دو سخنرانی كلیدی ارائه و 17 كارگاه آموزشی نیز در آن تشكیل می شود.
رdیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این همایش با اشاره به توانمندی های این دانشگاه، گفت: 63 سال از فعالیت این مركز آموزشی می گذرد و اكنون به عنوان سومین دانشگاه كشور به لحاظ قدرت علمی مطرح است.
'علیرضا عاشوری' افزود: دانشگاه فردوسی هم اینك دارای بیش از 20 هزار دانشجو است كه از این تعداد دو هزار نفر در پردیس بین المللی، دو هزار و 500 نفر در مقطع دكتری و شش هزار نفر در مقطع كارشناسی ارشد مشغول تحصیل هستند.
وی بیان كرد: این دانشگاه دارای 700 عضو هیات علمی است كه 120 نفر از آنان دارای رتبه استاد تمامی و پروفسوری هستند.
او اظهار داشت: دانشگاه فردوسی مشهد در بین دانشگاه های كشور به لحاظ رتبه علمی از جایگاه دوازدهم در سال 84 به جایگاه هفتم در سال 91 دست یافته است.
وی با بیان اینكه دانشگاه فردوسی مشهد رتبه سوم را در بین دانشگاه های جامع كشور دارد، افزود: تلاش داریم تا در افق چشم انداز سال 1400 این دانشگاه رتبه دوم را در بین دانشگاه های جامع كشور، رتبه دهم را در بین دانشگاه های منطقه خاورمیانه و رتبه 500 را در بین دانشگاه های دنیا كسب كند.
7489/659
مشهد – نخستين همايش اتوماسيون صنعت برق كشور روز چهارشنبه با حضور مدير عامل شركت توانير، معاون سازمان پدافند غيرعامل، مديران استاني و كارشناسان برق در دانشگاه فردوسي آغاز بكار كرد.