'كارلا آن رابینز' در قالب مصاحبه ای كه در پایگاه اینترنتی این اندیشكده منتشر شده ، گفت: من فكر نمی كنم مقامات ایران بر سر حق ایران برای داشتن برخی از انواع برنامه هسته ای اختلاف نظر عمده ای با یكدیگر داشته باشند و گمان نمی كنم مردم این كشور هم بخواهند كه مسئولان ایران به كلی برنامه هسته ای را متوقف كنند.
وی افزوده است: بنابراین هر قدر هم كه ایالات متحده امیدوار باشد كه تحریم ها باعث شوند كه مردم خواهان توقف كامل برنامه هسته ای شوند، به نتیجه نخواهد رسید چرا كه به نظر من در ایران اختلاف نظر عمده ای دیده نمی شود.
این كارشناس اندیشكده آمریكایی در ادامه گفته است: آمریكا و متحدان آن بیش از حد به ایران امتیاز داده اند و در اصل با یكدیگر توافق كرده اند كه به این كشور اجازه دهند غنی سازی اورانیوم را تا زمانی كه ذخایر اورانیوم غنی شده خود را برای تبدیل آن به سوخت از ایران خارج می سازد، ادامه دهد اما ایرانی ها این را نمی پذیرند.»
كارشناس این اندیشكده آمریكایی درباره مذاكرات آتی گروه 1+5 با ایران در قزاقستان گفت:من درباره این مذاكرات خوشبین نیستم. اولین بار نیست كه ما شاهد این كش و قوس ها هستیم.
در این گفت وگو از رابینز پرسیده شده كه ' به نظر می رسد فشارهای سنگین ناشی از این تحریم های گسترده به اقتصاد ایران چندان لطمه نزده است و ایران هنوز هم مبادلات تجاری گسترده ای با كشورهای دیگر دارد؟»
رابینز پاسخ داده كه تا به حال به ایران سفر نكرده ولی اخبار مربوط به تورم بسیار بالای حاكم بر ایران نشان می دهد كه ' نمی تواند تصور كند كه چنین شرایط اقتصادی دشواری را بتوان تحمل كرد':
وی در عین حال گفته كه آن طور كه رسانه های غربی نوشته اند ' فروشگاه ها از كالاهای كشورهایی كه ایران هنوز به آنها نفت می فروشد پر هستند اما ایران با این كشورها معامله پایاپای انجام می دهد چون ایالات متحده و جامعه جهانی این كشور را از نظام بانكی بین المللی كنار گذاشته اند'.
از این كارشناس اندیشكده آمریكا پرسیده شده كه با تاكیدهای پی درپی نتانیاهو مبنی بر اینكه برنامه هسته ای ایران همچنان اولویت نخست دولت اوست، این خواسته و تاثیر آن بر گفتگوهای اوباما و رژیم تل آویو چه خواهد بود؟
رابینز جواب داده است نتانیاهو با قاطعیت در انتخابات پیروز نشده و رای دهندگان اسراییلی مشخصا اعلام كرده اند كه دغدغه اول آنها اقتصاد داخلی و نابرابری اساسی مشهود در جامعه اسراییل است نه ایران. به این ترتیب نتانیاهو نسبت به گذشته خیلی ضعیف تر شده است. بنابراین اگر وی در دیدار با اوباما بگوید كه همچنان مهم ترین مسئله برای او ایران است باید اصلاحات زیادی در جامعه اسراییل انجام دهد.
رابینز در ادامه سخنان خود گفته های 'ایهود باراك'، وزیر جنگ رژیم صهونیستی درباره واكنش آمریكا به برنامه هسته ای ایران را بسیار خصمانه و جنگ طلبانه ارزیابی می كند:
«باراك در یك مصاحبه گفت كه آمریكا در مورد ایران نقشه ای دارد كه بسیار دقیق است و برای مدتی ایران را عقب خواهد نشاند. و اگر ما مجبور شویم به این نتیجه برسیم كه تحریم ها و دیپلماسی كاری از پیش نمی برند، نگران نیستیم و معتقدیم كه كار به نتیجه خواهد رسید.
كارشناس این اندیشكده آمریكایی در مورد سخنان باراك می گوید او به جای اینكه موضعی اتخاذ كند كه حداقل در حال حاضر تنش ها را بخواباند، بسیار تند و جنگ طلبانه حرف می زند
وی در جواب این سوال كه خیلی ها معقتدند كه خط مشی دولت اوباما در قبال ایران بسیار جنگ طلبانه است، نظر شما در این خصوص چیست؟ گفته است باوجود تمام خط و نشان كشیدن ها، تاكنون آمریكا و متحدانش همه چیزهایی را كه ایران برای برنامه هسته ای خود خواسته در اختیارش قرار داده اند!
** شورای روابط خارجی (CFR) یك اندیشكده غیرحزبی آمریكایی است كه افرادی مانند 'چاك هیگل' ، 'برایان ویلیامز' و 'فرید زكریا' از اعضای آن هستند. مجله 'فارن افرز' از انتشارات این موسسه پژوهشی است.
آ.ص / 1575
علاقمندان می توانند برای دریافت كامل این مقاله با پست الكترونیكی International-irna@irna.ir مكاتبه نمایند.
یادآوری: خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا) ، محتوا و ادعاهای مطرح شده در مقالات ارایه شده را تایید نمی كند و ترجمه آن تنها با هدف آشنایی تصمیم گیران كشورمان با فضای نخبگی و رسانه ای كشورهای غربی انجام شده است.
انديشكده آمريكايي:
آمريكا اميدوار نباشد تحريم ها برنامه هسته اي ايران را متوقف نمي كند
۲۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۳:۰۲
کد خبر:
80542802
تهران- كارشناس ارشد انديشكده آمريكايي 'شوراي روابط خارجي ' از دولت آمريكا خواسته است اميدوار نباشد كه تحريمها باعث شود كه مردم ايران برنامه هسته اي صلح آميز خود را متوقف كنند.