۲۲ بهمن ۱۳۹۱، ۱۴:۵۸
کد خبر: 80538607
T T
۰ نفر
بازتاب گسترده سخنان احمدي نژاد در راهپيمايي 22 بهمن 91

گروه پژوهش هاي خبري - سخنان احمدي نژاد در راهپيمايي وسيع مردمي 22 بهمن، بازتاب گسترده اي در رسانه هاي بين المللي داشت.

سخنان محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران در راهپیمایی گسترده مردمی روز پیروزی انقلاب در رسانه های خارجی بازتاب وسیعی یافت.

نشریه خبری 20 مینوت فرانسه نوشت: واشنگتن باید نگرش خود را برای گفت و گوی دو جانبه تغییر دهد. محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران روز یكشنبه در سخنانی در مراسم پیروزی انقلاب ایران ضمن انتقاد از تحریم های آمریكا گفت: پیشنهاد ایالات متحده برای گفت و گو با ایران بر سر پرونده هسته ای، تغییر لحنی است كه لازم است، اما كافی نیست. شما سلاح را از روی ما بردارید من خودم با شما مذاكره خواهم كرد. شما هر كاری كردید تا ما را از تبدیل شدن به یك كشور هسته ای منع كنید، اما شكست خوردید.

احمدی نژاد ضمن تأكید بر گفت و گویی مبتنی بر احترام، عدالت و به دور از فشار، بهترین راه حل را همكاری و تفاهم خواند. آمریكا طی روزهای اخیر از تمایلش برای مذاكره مستقیم با تهران گفته درحالی كه تحریم های یك جانبه را علیه ایران اعمال كرده است.

رادیو بین المللی فرانسه و فرانس 24 و فیگارو لوموند تا لحظه انتشار خبر بازتابی از مراسم امروز نداشتند.

پایگاه اطلاع رسانی 7dur7 فرانسه نوشت: راهپیمایی در ایران برای سالگرد پیروزی انقلاب.

صدها هزار ایرانی صبح یكشنبه در تهران و دیگر شهرها گردهم آیی خود را برای شركت در راهپیمایی 34 سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران آغاز كردند.

محمود احمدی نژاد در پایان این مراسم در میدان آزادی سخنرانی كرد. جمعیت از 8 نقطه مختلف در میدان آزادی جمع شدند. تظاهركنندگان پرچم های ایران را تكان دادند و تصاویری از بنیانگذار جمهوری اسلامی، آیت الله روح الله خمینی و نیز آیت الله علی خامنه ای حمل كردند.

تظاهركنندگان همچنین فریادهای 'مرگ بر آمریكا' و 'مرگ بر اسرائیل' دشمنان قسم خورده نظام اسلامی سر دادند.

مراسم جشن پیروزی انقلاب ایران در تمام كشور به ویژه شهرهای بزرگ ازجمله مشهد، اصفهان، شیراز و كرمان نیز برگزار شد. در تهران 150 خبرنگار خارجی برای پوشش مراسم مأمور شدند، رسانه های خارجی مراسم را فقط از جایگاه های ویژه می توانستند پوشش دهند.

بخش فرانسه زبان رادیو بین المللی چین نوشت: ایران 34 سالگرد انقلاب اسلامی را جشن می گیرد. صدها هزار ایرانی روز یكشنبه با حمل پرچم های ایران و تصاویری از آیت الله خمینی و نیز رهبر ایران 34 سالگرد پیروزی انقلاب را در سراسر این كشور جشن گرفتند.

انقلاب سال 1979، رژیم شاه را كه تحت حمایت آمریكا بود، سرنگون كرد و آیت الله روح الله موسوی خمینی را به قدرت رساند. رویدادی كه نقطه عطف تاریخ ایران محسوب می شود.

روزنامه فرانسه زبان 'لوریان لو ژور' چاپ بیروت نوشت: ایران: راهپیمایی بزرگ برای 34 سالگرد انقلاب. این سالگرد در اوج بحران اقتصادی در پی تشدید تحریم های سیاسی و اقتصادی بین المللی اِعمال شده بر ایران، صورت می گیرد.

قدرت های بزرگ و نیز اسرائیل ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای در پوشش برنامه های غیرنظامی متهم می كنند، اما براساس تازه ترین نظرسنجی مؤسسه آمریكایی گالوپ، برنامه هسته ای ایران مورد حمایت خیلی عظیمی از ایرانیان است.

بی بی سی فارسی، احمدی‌نژاد: اگر آمریكایی‌ها رفتارشان را اصلاح كنند، خودم مذاكره می‌كنم. محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران گفت كه اگر مقامات آمریكا 'گفتار و بیان' خود را عوض كنند و به تهدید پایان دهند، او شخصا آماده گفت‌وگو با آنهاست.

آقای احمدی‌نژاد امروز (یكشنبه، 22 بهمن) در مراسم بزرگداشت پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، خطاب به مقامات آمریكا گفت: 'به صراحت می‌گویم، اصلاح گفتار و بیان لازم است، اما كافی نیست. اگر اسلحه را از روی ملت ایران بردارید، من خودم گفت‌وگو می‌كنم. گفت‌وگو باید در سایه احترام و عدالت باشد، نه فشار.'

او در این سخنرانی در میدان آزادی تهران كه به طور مستقیم از تلویزیون دولتی ایران پخش می‌شد، تصریح كرد: 'امروز ایران هسته‌ای شده و دشمنان ملت ما ناراحت هستند و به بهانه هسته‌ای شدن، می‌خواهند مانع حركت ملت ایران شوند'.

با این حال، او اضافه كرد كه به تازگی 'دشمنان ایران' با ادبیات بهتری صحبت می‌كنند و 'می‌گویند می‌خواهیم گفت‌وگو كنیم'.

در روزهای گذشته و بعد از پیشنهاد جو بایدن معاون رئیس‌جمهور آمریكا برای گفت‌وگوی مستقیم، موضوع مذاكره ایران و آمریكا بارها مطرح شده است.

مقامات رسمی ایران آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی را تنها مرجع تصمیم‌گیری درباره برقراری دوباره رابطه ایران با آمریكا معرفی می‌كنند.

آیت الله خامنه‌ای پنجشنبه هفته گذشته گفت كه 'مذاكره، مشكلی را حل نمی‌كند'.

رهبر ایران از كسانی كه در داخل ایران 'از روی ساده لوحی یا غرض' از پیشنهاد مذاكره آمریكایی‌ها ابراز خوشحالی می‌كنند، انتقاد كرد.

او اضافه كرد 'من دیپلمات نیستم، من انقلابی‌ام و حرف را صریح و صادقانه می‌گویم. شما (آمریكایی‌ها) اسلحه را مقابل ایران می‌گیرید و می‌خواهید مذاكره كنید، ملت ایران مقابل این چیزها مرعوب نخواهد شد'.

محمود احمدی‌نژاد نیز در سخنرانی امروز خود با اشاره به این مثال آیت الله خامنه‌ای گفت: 'نمی‌شود اسلحه‌ای بالای سر ملت نگه دارید و انتظار گفت‌وگو داشته باشید'.

او خطاب به مخالفان فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: 'ما هسته‌ای شده ایم و دیگر تقابل شما با ما چه معنایی دارد؟ تلاش شما برای این بود كه هسته‌ای نشویم'.

او اضافه كرد: 'الان دیگر وقت درگیری و تقابل نیست و بهترین حالت برای ما تعامل و همكاری است.'

رئیس‌جمهور ایران با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایران گفت: 'كسی فكر نكند رأی مردم فقط یك كاغذ و ورق است. بلكه تجمیع اراده و همت مردم است كه از طریق منتخب ملت در كشور جاری می‌شود.'

او گفت: 'كسی با كوته‌فكری تصور نكند كه می‌تواند جای مردم تصمیم بگیرد.'

او اضافه كرد: 'شنیده شد كه بعضی می‌گویند كه می‌خواهند انتخابات را مهندسی و مدیریت كنند.'

آقای احمدی‌نژاد با بیان این كه هیچ‌كس نمی‌تواند اراده‌اش را به مردم تحمیل كند، گفت: 'ملت ایران راه خود را می‌شناسد و به افراد و گروه‌های مدعی نیاز ندارد.'

او همچنین نسبت به ایجاد انحصار در عرصه‌های اقتصاد، سیاست و حتی علم و آزادی در ایران هشدار داد و گفت: 'انحصار فسادآور است.'

وی گفت: 'مبادا روزی بیاید كه عده‌ای خاص و صاحبان قدرت و ثروت به مراكز تصمیم‌گیری دسترسی یابند و خواست خود را تحمیل و عملیاتی كنند، ولی توده‌های مردم از آن محروم باشند. به اقداماتی كه به چنین وضعی منجر شود، رضایت نخواهم داد.'

رئیس‌جمهور ایران همچنین گفت: 'نباید هیچ سندی را علیه منافع عمومی و مصالح ملت امضا كنیم و من هرگز امضا نخواهم كرد.'

آقای احمدی‌نژاد با بیان این كه مردم ایران در شرایط كنونی 'به واسطه فشار‌های ناجوانمردانه دشمنان' تحت فشار هستند، تصریح كرد: 'در آینده و در وقت مناسب درباره ابعاد توطئه و اقدامات دشمن علیه ملت ایران توضیحاتی را ارائه خواهم داد.'

وی گفت: 'آنها (دشمنان) می‌خواستند شیرازه امور در ایران از هم بگسلد، اما به اهداف خود نرسیدند و هم‌اكنون دولت به شدت از نارضایتی جمع كثیری از ملت در رنج است.'

وی همچنین گفت: 'انتظار نیست كه دولت هم از خارج و هم از داخل تحت فشار باشد.'

او گفت: 'در مورد مسائل اخیر و برخی موضوعات داخلی، صحبت‌های مهمی هست كه باید با ملت در میان بگذارم، اما امروز به خاطر این‌كه طعم شیرین پیروزی انقلاب در كام مردم تلخ نشود و به خاطر رهبر عزیزمان آن را به وقت مناسب دیگری در آینده موكول می‌كنم.'

رسانه‌های ایران گزارش داده‌اند كه به مناسبت روز 22 بهمن كه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به شمار می‌رود، در شهرهای مختلف ایران راهپیمایی برگزار شده است.

براساس گزارش‌ها، در راهپیمایی امسال در تهران، مقامات عالی‌رتبه رسمی ایران، ازجمله نمایندگان مجلس، مقامات ارشد نظامی، رئیس قوه قضاییه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران هم حضور داشتند.

رادیو فردا نیز نوشت، احمدی‌نژاد: صحبت‌های مهمی دارم كه در فرصت مناسبی می‌گویم.

رییس جمهوری اسلامی ایران روز یكشنبه در مراسم دولتی 22 بهمن‌ماه گفت كه مردم ایران به دلیل «فشارهای دشمنان» در فشار هستند و افزود: «دولت به شدت از نارضایتی جمع كثیری از ملت در رنج است.'

آقای احمدی‌نژاد كه سخنانش به مناسبت سالگرد انقلاب 57 به طور مستقیم از تلویزیون دولتی ایران پخش می شد، گفت: «امروز به واسطه فشارهای ناجوانمردانه دشمنان مردم در فشارند و دولت هم به طور شبانه‌روزی در تلاش است تا مشكلات را برطرف كند... هم اكنون دولت به شدت از نارضایتی جمع كثیری از ملت در رنج است و همه توان خود را به كار می‌گیرد.»

وی در ادامه با بیان این‌كه «انتظار نیست كه دولت هم از خارج و هم از داخل تحت فشار باشد»، گفت كه در مورد «مسائل اخیر و برخی موضوعات داخلی صحبت‌های مهمی است» كه باید با مردم در میان بگذارد.

آقای احمدی‌نژاد با این‌حال تاكید كرد «امروز به خاطر این كه طعم شیرین پیروزی انقلاب در كام مردم تلخ نشود و به خاطر رهبری عزیزمان» این صبحت‌ها را «به وقت مناسب دیگری در آینده» موكول می‌كند.

محمود احمدی‌نژاد در سخنرانی روز 22 بهمن‌ماه خود خواستار وحدت شد و گفت: «امروز همه باید كمك و همراهی كنند و به وحدت بیشتری نیاز داریم تا خادمان در دولت بتوانند مشكلات كشور را حل كنند و فشار سنگین تحمیلی را از دوش مردم بردارند.»



مراسم سی و چهارمین سالگرد انقلاب اسلامی روز یكشنبه با حضور سران جمهوری اسلامی و در شهرهای بزرگ ایران برگزار شده است. گزارش شده كه در این مراسم صدها هزار نفر شركت كرده اند.

در این راهپیمایی عده‌ای با در دست داشتن عكس‌هایی از آیت‌الله خمینی و آیت‌الله خامنه‌ای علیه آمریكا و اسرائیل شعار دادند.

احمدی‌نژاد: اگر آمریكا اسلحه را از روی ملت ایران بردارد خودم گفت‌و‌گو می‌كنم.

محمود احمدی نژاد در سخنرانی روز 22 بهمن خود با اشاره به مساله هسته‌ای ایران، گفت كه اگر ایالات متحده از فشار آوردن و تهدید ایران دست بردارد، خودش حاضر است با این كشور وارد گفت‌و گو شود.

آقای احمدی‌نژاد كه سخنانش به مناسبت سالگرد انقلاب 57 به طور مستقیم از تلویزیون دولتی ایران پخش می شد، با بیان این‌كه اخیرا «ادبیات» آمریكا «بهتر» شده است، گفت: «می‌گویند می‌خواهیم گفت‌و‌گو كنیم. ما نیز می‌گویم گفت‌وگو خیلی بهتر است از درگیری.»

وی در ادامه گفت: به صراحت می‌گویم اصلاح گفتار و بیان لازم است، اما كافی نیست. اگر اسلحه را از روی ملت ایران بردارید، من خودم گفت‌وگو می‌كنم.»

رییس جمهوری ایران بار دیگر تاكید كرد كه «ایران هسته ای شده است» و گفت كه «گفت‌وگو باید در سایه احترام و عدالت باشد، نه فشار».

این اظهارات محمود احمدی‌نژاد در راستای سخنان آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مطرح می شود كه 19 بهمن‌ماه خطاب به آمریكا گفته بود: «شما اسلحه را مقابل ایران می‌گیرید و می خواهید مذاكره كنید، ملت ایران مقابل این چیزها مرعوب نخواهد شد.»



آقای خامنه‌ای در این سخنان در هشدار به طرفداران گفت‌وگو با ایالات متحده گفته بود كه برخی از روی «ساده‌لوحی یا غرض» از پیشنهاد مذاكره با آمریكا خوشحال می‌شوند.



جو بایدن معاون رییس جمهوری آمریكا، 14 بهمن در كنفرانس امنیتی مونیخ گفته بود: در صورت جدی بودن قصد ایران برای مذاكره، ایالات متحده آماده است تا با این كشور به صورت مستقیم و رودررو گفت‌وگو كند.

به دنبال این واكنش‌ها، آیت الله خامنه‌ای درباره مذاكره با آمریكا هشدار داد و گفت: «امروز اگر كسانی بخواهند سلطه آمریكا را مجددا در كشور برقرار كنند، ملت گریبان آنها را خواهد گرفت.»

پس از آن بود كه رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران 19 بهمن‌ماه اعلام كرد كه بحث مذاكره بدون واسطه با آمریكا در دستور كار «هیچ یك از مسئولان» ایران و در «چارچوب سیاست‌های كلان» قرار ندارد.

خبرگزاری فرانسه با درج خبری مفصل از حضور میلیونی ایرانیان در راهپیمایی 22 بهمن، این رویداد را ذیل عنوان 'ایرانیان در راهپیمایی خود بر اهداف انقلاب تاكید كردند' انعكاس داد كه در بسیاری از رسانه های انگلیسی زبان نیز بدان استناد شد.

خبرگزاری فرانسه در این رابطه نوشت: صدها هزار نفر از ایرانیان در تهران و دیگر شهرهای ایران طی راهپیمایی سی و چهارمین سالگرد انقلاب اسلامی شعار 'مرگ بر آمریكا' سر دادند. كشوری كه به عنوان مهمترین حامی دیكتاتور سرنگون شده ایران مورد تنفر ایرانیان بوده است.

روز یكشنبه خیابان های تهران شاهد امواجی از توده های مردمی است كه با در دست داشتن پرچم ها و پوسترهای بنیانگذار انقلاب ایران 'آیت الله روح الله خمینی' به سمت میدان آزادی گام بر می دارند و در مراسمی شركت می جویند كه مهمترین نقطه اتكای حكومت ایران به شمار می رود.

چنین مراسمی در شهرهای كوچكتر مانند مشهد، اصفهان، شیراز و كرمان نیز برگزار می شود. در تهران این مراسم توسط خبرنگاران داخلی و خارجی به صورت گسترده تحت پوشش خبری قرار دارد.

در راهپیمایی ها همچنین شعار 'مرگ بر اسراییل' به گوش می رسد و علاوه بر پوسترهای بنیانگذار انقلاب، تصاویر متعددی از رهبر كنونی ایران در این مراسم به چشم می خورد.



خبرگزاری 'آسوشیتد پرس' نیز ازجمله مهمترین بنگاه های خبری است كه توجه ویژه ای به راهپیمایی میلیونی 22 بهمن نشان داده است. به نقل از این خبرگزاری، حضور مردم ایران در مراسم سی و چهارمین سالگرد انقلاب اسلامی به رغم فشارها و تحریم های بین المللی بسیار پررنگ و گسترده بوده است.

نكته ویژه ای كه خبرگزاری آسوشیتد پرس بر آن تمركز داشته سخنان 'محمود احمدی نژاد' رییس جمهوری اسلامی ایران در خصوص رابطه با مذاكره با آمریكا بوده است. خبرگزاری مذكور این نقل قول از احمدی نژاد را منعكس كرده كه در سخنرانی میدان آزادی تاكید كرده بود : ' شما روی اسلحه را از روی ملت ایران بردارید، من خود با شما وارد مذاكره خواهم شد.

خبرگزاری 'فاكس نیوز' نیز در خبر خود از راهپیمایی 22 بهمن ماه به حضور گسترده مردمی در این مراسم ملی اشاره كرده و در این خبر بر اظهارات رییس جمهوری مبنی بر لزوم ایجاد شرایطی خاص برای مذاكره با غرب توجهی ویژه داشته است. بدین ترتیب اظهارات احمدی نژاد در تیتر خبر فاكس نیوز بدین شكل جای گرفته كه 'احمدی نژاد در صورت برداشته شد فشار از سوی غرب حاضر است با آمریكا مذاكره كند'.

در این رابطه بنگاه های خبری مانند 'واشنگتن پست' نیز رخدادهای مربوط به سالگرد پیروزی انقلاب را زیر چنین عناوینی مورد پوشش خبری قرار داده اند.

همچنین خبرگزاری رویترز در این خصوص در خبری با عنوان 'ایران مذاكره با غرب تحت فشار را رد كرد' به سخنرانی روز یكشنبه محمود احمدی نژاد اشاره كرده است.

خبرگزاری 'دویچه وله' آلمان نیز با اشاره به حضور صدها هزار نفر از شهروندان ایرانی در راهپیمایی روز یكشنبه، چنین اظهار داشته كه سی و چهارمین سالگرد انقلاب اسلامی در ایران جشن گرفته شد.

خبرگزاری 'شینهوا' چین با اشاره به حضور گسترده ملت ایران در راهپیمایی روز یكشنبه به سخنان رییس جمهوری در جمع شركت كنندگان در مراسم سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره كرده است. این خبرگزاری سخنان احمدی نژاد درخصوص 'عقب نشینی نكردن از حقوق اساسی ملت ایران' را مورد توجه ویژه قرار داده است.

پزوهش**9277**9279**9123