۲۰ بهمن ۱۳۹۱، ۱۲:۲۳
کد خبر: 80535178
T T
۰ نفر
وقوع يك حادثه هسته اي در فرانسه 430 ميليارد يورهزينه دربرخواهد داشت

پاريس - نتايج يك تحقيقات اخير در فرانسه نشان مي دهد كه وقوع يك حادثه غير مترقبه طبيعي مشابه حادثه انفجار در راكتور اتمي شماره دو فوكوشيما در ژاپن ، در سطح نيروگاهاي اتمي فرانسه، مي تواند 430 ميليارد يور هزينه به همراه داشته باشد.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از تحقیقات اخیر 'موسسه مراقبت از امواج و امنیت هسته ای ' ، / IRSN / فرانسه حاكی است كه این میزان هزینه، معادل20درصد از تولید ناخالص داخلی این كشور در سال خواهد بود.

براساس نتایج این تحقیق، همچنین درصورت وقوع یك حادثه غیرمترقبه بزرگ در یكی از 58 نیروگاه اتمی فعال كشور، علاوه براینكه حدود یكصدهزارنفرساكنان مجبور به ترك خانه و آشیانه خود شده و نقل مكان خواهند كرد ، به كشت و زرع منطقه اسیب جدی رسیده و شاهد قطع شدن گسترده در جریان عادی برق خواهیم بود.

' ژاك روپوسارد'مدیركل موسسه مزبور هم در این زمینه با بیان اینكه ' یك حادثه بزرگ در سطح نیروگاههای اتمی كشور می تواند نتایج و پیامدهای وحشتناكی به همراه داشته باشد ، می افزاید:لازم است برغم سختی های موجود پیرامون ان بحث و گفتگو صورت گیرد'.

این تحقیقات بیانگرآنست كه وقوع یك حادثه مشابه فوكوشیما همچنین بر روی صادرات فرانسه و امر گردشگری كشور كه در شرایط حاضر مهم ترین كشور دنیا از لحاظ شمار بازدید كنندگان به حساب می آید، اثرگذار خواهد بود.

' پاتریك مومال' اقتصاددان شاغل در موسسه فرانسوی و مسوول اجرای تحقیق مزبور نیز می گوید : هزینه ناشی از تصویر ایجاد شده دراذهان عمومی به اندازه امواج ناشی از انفجار هزینه در بر خواهد داشت.

وی می گوید كه گردشگری یك فعالیت مهمی در فرانسه به حساب می آید و اثراث سوء ناشی از وقوع یك چنین حادثه ای علاوه بر منطقه وقوع آن ، در سراسر كشور نیز اثرگذار خواهد بود.

این اولین باری است كه یك موسسه عمومی به بررسی اثرات اقتصادی یك حادثه فرضی هسته ای در فرانسه مبادرت می كند.

فرانسه اولین كشور جهان است كه بخش اعظمی از نیاز خود به انرژی مصرفی را از محل فعالیت راكتورهای اتمی 58 گانه تامین می كند كه قرار است شمار راكتورهای اتمی این كشور با تكمیل شدن نیروگاه اتمی نسل سومی شهر ' فلامانویل' به 59 واحد تا سال 2016 برسد.

ساخت نیروگاه نسل سومی فلامانویل كه تاكنون با چهار سال تاخیر مواجه شده هزینه های زیادی را به دولت فرانسه تحمیل كرده است.

ارزان تمام شدن تولید انرژی هسته ای دركشور، همواره به عنوان دلیلی برای توجیه ضرورت فعالیت راكتورهای اتمی كشور مورد استناد و توجیه مسوولان كشور بوده است.

این تحقیقات دو سال پس از وقوع حادثه فوكوشیما صورت می گیرد كه بنابر اعلام موسسه فرانسوی تحقیق كننده مزبور، حدود 200 میلیارد یورو هزینه به همراه داشته است.

درحالی كه كاستن از وابستگی كشور به انرژیهای هسته ای و جایگزینی تدریجی آن با انرژیهای نوین هم از وعده های ' فرانسوا اولاند' رییس جمهور سوسیالیست فرانسه است كه در ششم ماه مه سال 2012میلادی برای پنج سال كرسی الیزه، كاخ ریاست جمهوری كشور را تصاحب كرد.

دولت فرانسه تصمیم گرفته است تا پایان سال 2016میلادی دو راكتور اتمی قدیمی شهرفسنهایم در مجاورت مرز سوییس ، به دلیل واقع شدن در منطقه زلزله خیز و سیلابگیر از چرخه فعالیتی خارج سازد.

فرانسه همچنین درنظر دارد تا سال 2025 میلادی وابستگی 75 درصدی خود به انرژی هسته ای را به 50 درصد تقلیل دهد.

اروپام**1495 ** 1064