۲۰ بهمن ۱۳۹۱، ۹:۴۱
کد خبر: 80535050
T T
۰ نفر
تحريم ها به رشد خوداتكايي ملي منجر شده است

قشم – معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: تحريم ها گرچه درهايي را بر روي ما بست،‌اما در مقابلش برخي درهاي رحمت را نيز بر روي ما باز كرد كه يكي از اين درها، رشد خود باوري و خود اتكايي ملي در ميان دانشمندان جوان ما بود.

دكتر مصطفی قانعی شامگاه پنجشنبه در جمع مجریان و متخصصان طرح ساخت و تولید شتاب دهنده های خطی در سالن كنفرانس مركز پژوهش های بیوتكنولوژی خلیج فارس قشم افزود: در حالی كه قبل از تشدید تحریم های غرب برعلیه كشورمان بخصوص در سال های اخیر، واردات راحت ترین و پرسودترین تجارت برای شركت های ایرانی بود، بعد از تشدید این تحریم ها، برخی از شركت های ایرانی همت به خرج دادند و به تولید بومی نیازهای داخلی روی آوردند.

دستگاه شتاب دهنده خطی كه برای پرتو درمانی خارجی از طریق تابش پرتوها از خارج بدن به بافت سرطانی كاربرد دارد، توسط شركت دانش بنیان تابشگران تندرست قشم تحت نظارت معاونت فناوری ریاست جمهوری و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و با همراهی پژوهشكده مهندسی پزشكی و سیستم های سلامت دانشگاه صنعتی شریف و با استفاده از دانش فنی مشاوران از كشور لهستان در پارك زیست فناوری خلیج فارس قشم طراحی و ساخته شده است.

این مقام وزارت بهداشت با ستایش از مدیران شركت تابشگران تندرست قشم تصریح كرد: این شركت از جمله شركت های ایرانی است كه با همت بلند مدیران و متخصصان شاغل در آن دست به كار بزرگی زد و با كمترین توقع مبادرت به تولید بومی این دستگاه كرد.

وی با اشاره به اینكه هنوز عده ای در مراكز تصمیم گیری كشور، ساخت دستگاه شتاب دهنده خطی را باور ندارند، یادآور شد: این وزارتخانه تا آنجا كه مقدور است، از این كار بزرگ حمایت خواهد كرد، ولی معتقد است كه این كار بزرگ زمانی كامل می شود كه برای اقتصاد آن نیز چاره ای اندیشیده شود.

به گفته دكتر قانعی با توجه به اینكه تعداد افراد مبتلا به انواع بیماری های سرطانی در كشور قابل توجه است، نیاز به این نوع دستگاه نیز اجتناب ناپذیر است و در صورت تولید پنج دستگاه در سال، مشتری برای آنها بخصوص از میان خیرین پیدا خواهد شد.

براساس این گزارش دكتر سید محمودرضا آقامیری معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز در این نشست با تشریح فعالیت های انجام شده برای ساخت دستگاه شتاب دهنده خطی در پارك فناوری خلیج فارس قشم از شركت تابشگران تندرست قشم بخاطر انجام این كار بزرگ تقدیر كرد.

به گزارش ایرنا رییس هیات مدیره شركت دانش بنیان تابشگران تندرست قشم هم در این نشست پرتو درمانی را یكی از سه روش اصلی درمان سرطان دانست و گفت:‌ براساس آمار سازمان بهداشت جهانی برای هر 300هزار نفر یك دستگاه پرتودرمانی مورد نیاز است كه در ایران با این نسبت فاصله بسیار زیادی داریم.

لطف الله ستایش با اشاره به اینكه طبق این آمار تعداد دستگاه های پرتو درمانی موجود در ایران تنها برای 15میلیون نفر از جمعیت ایران كفایت دارد، افزود: افزون بر 60میلیون نفر از جمعیت ایران در عمل امكان استفاده از پرتو درمانی را در درمان سرطان ندارند.

وی با تاكید بر ضرورت مبرم ساخت و تولید انبوه دستگاه های پرتو درمانی برای پركردن این خلاء بزرگ، تصریح كرد: ساخت دستگاه شتاب دهنده خطی به عنوان هسته اصلی یك مركز پرتو درمانی در جهت رفع نیاز كشور از سوی شركت تابشگران تندرست قشم پایه گذاری شده است.

به گفته وی با بومی سازی تكنولوژی پیشرفته این دستگاه از سوی متخصصان و نخبگان جوان ایرانی، كشور ما به جمع معدود كشورهای سازنده شتاب دهنده خطی پیوسته است.

ستایش خاطرنشان كرد: كسب دانش فنی ساخت شتاب دهنده های خطی، زمینه مناسبی جهت آموزش و پژوهش محققان رشته های فیزیك پزشكی، مهندسی پزشكی، رادیوتراپی و مهندسی در سطوح آموزشی مختلف از جمله مراحل آماده سازی، نصب و راه اندازی، بهره برداری و كاربری یك مركز پرتودرمانی در یك محیط پیشرفته آزمایشگاهی و با امكانات كلینیكال در جزیره قشم فراهم ساخته است.

براساس این گزارش معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و هیات همراه درپایان این نشست از بخش های مختلف طراحی، ساخت و تولید دستگاه شتاب دهنده خطی در محل شركت تابشگران تندرست قشم واقع در پارك زیست فناوری خلیج فارس قشم بازدید كرد.ك/2

1871/668