'آتوسا مومنی' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: تنوع و تعدد میراث معنوی در مناطق مختلف كشور ضرورت ثبت این آثار در فهرست میراث معنوی را دوچندان میكند تا از این طریق نسبت به حفظ و احیای این سنتها تلاش كنیم.
وی گفت: برگزاری نشست ویژه ثبت میراث معنوی مصوبه پنجمین نشست شورای عالی ثبت بود كه شهریور ماه امسال به میزبانی استان البرز برگزار شد.
مدیر كل دفتر ثبت آثار فرهنگی و تاریخی توضیح داد: استانهای مختلف كشور در مجموع نزدیك به 300 پرونده از مواریث معنوی خود را برای ثبت در فهرست میراث معنوی كشور تهیه كردهاند كه ممكن است همه این پروندهها فرصت بررسی را در اجلاس سمنان نیابند.
مومنی تاكید كرد: استانهای مختلف برای ارایه پرونده میراث معنوی محدودیتی ندارند اما در نهایت پروندههایی كه كیفیت و غنای بیشتری داشته باشند، فرصت بررسی را در هفتمین اجلاس ثبت خواهند داشت.
به گفته وی، بخش قابل توجهی از آیینهای عزادارای ویژه ماههای محرم و صفر در ششمین شورای عالی ثبت كه آذر ماه امسال در محمودآباد استان سمنان برگزار شد، به ثبت ملی رسید و اجلاسیه هفتم بیشتر آیینهای بومی اعم از اشعار و نواهای محلی، مراسمهای مربوط به كاشت و برداشت محصول و تولید صنایع دستی و حتی آیینهای سوگ اختصاص دارد.
فراهنگ(4) ** 2025
تهران - مدير كل دفتر ثبت آثار فرهنگي و تاريخي كشور گفت: هفتمين شوراي عالي ثبت ويژه ثبت آيينها و ميراث ناملموس كشور از دوم بهمن ماه به مدت سه روز در استان سمنان برگزار ميشود.