به گزارش روز سه شنبه ایرنا از دانشگاه علوم پزشكی زاهدان، 'مهدی طباطبایی' افزود: اكنون دغدغه اصلی بیشتر جوامع تغییر نوع تغذیه، فرهنگ غذایی و تغییر ذائقه مردم است.
او بیان كرد: غذاهای سنتی با توجه به فرهنگ و آداب و رسوم مردم هر منطقه از مواد غذایی موجود كه در فصول مختلف سال در دسترس است، تهیه می شود.
وی افزود: این نوع غذاها ضمن داشتن توجیه اقتصادی به دلیل اینكه متنوع، متعادل و كافی هستند با معیارهای تغذیه سالم انطباق دارند.
وی اظهار داشت: غذاهای سنتی سیستان و بلوچستان مانند 'تباهگ، كشك زرد، ناروشت ماهی، باپی و اشكنه بنه' به دلیل اینكه تركیبی از غلات، حبوبات، پروتئین های گیاهی و حیوانی و لبنیات هستند ضمن تامین پروتئین مورد نیاز بدن، در طول روز انرژی زا بوده و تا حدی زیادی مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می كند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی زاهدان آشنا كردن كودكان، نوجوانان و دانش آموزان با غذاهای سنتی و میان وعده های سالم بومی را بستر سازی برای سلامت آیندگان و آشناسازی آنان با فرهنگ و سنت گذشتگان عنوان كرد.
طباطبایی گفت: متاسفانه به دلیل تغییر شیوه زندگی مردم در سیستان و بلوچستان، مصرف غذاهای آماده مانند سویس، كالباس، سوپ های آماده و غذاهایی از این دست در حال افزایش است.
وی افزود: مصرف بی رویه این نوع غذاها علاوه بر داشتن كالری بالا، چربی، شیرینی و نمك زیاد به دلیل برخورداری از انواع مواد افزودنی موجب بروز چاقی، سوء هاضمه، ریفلاكس (برگشت غذا از معده به مری) و غیره در افراد می شود.
او بیان كرد: استفاده از غذاهای سنتی به مدیریت زنان خانه بستگی دارد و لازم است كه تلاش بیشتری از سوی آنان برای حفظ سفره سنتی انجام گیرد به گونه ای كه مواد غذایی خانگی را همچنان در ذائقه كودكان و خانواده ثابت نگه دارند و از ارزش آن پاسداری كنند.
وی گفت: ترویج مصرف غذاهای بومی در سطح جامعه از سوی متولیان بهداشت و سایر نهادهای دخیل می تواند نقش مهمی در اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی و ارتقای فرهنگ تغذیه ای جامعه داشته باشد.
به گزارش ایرنا، 9 تا 15 دی ماه به عنوان هفته تغذیه با عنوان 'احیای فرهنگ غذایی بومی و سنتی' نامگذاری شده است.
7315/7437
زاهدان - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي – درماني زاهدان گفت: در جامعه امروز غذاهاي بومي- سنتي در مواجهه با فست فودها در حال نابودي است.