به گزارش روز یكشنبه ایرنا، براساس قانون اساسی پاكستان، با پایان دوره فعالیت دولت، یك دولت موقت (انتقالی) برای برگزاری انتخابات سراسری از 60 تا 90 روز منصوب می شود.
انتخابات سراسری پاكستان فروردین 1392 (2013) برای تعیین كرسیهای نمایندگان مجلس برگزار خواهد شد.
تقریبا تمام گروھھای سیاسی پاكستان فعالیتھای خود را برای حضور در انتخابات سراسری این كشور و ھمچنین كسب كرسیھای حداكثری در این انتخابات افزایش داده اند.
به غیر از فعالیتھای چشمگیر گروھھا و احزاب سیاسی پاكستان با نزدیكتر شدن به زمان برگزاری انتخابات سراسری در این كشور، بسیاری از احزاب ازجمله روسای جنبشھای سیاسی این كشور نسبت به ھرگونه تاخیر در برگزاری انتخابات به دولت مركزی پاكستان ھشدار داده اند.
رییس كمیسیون انتخابات پاكستان اعلام كرد: مجلسھای ملی و ایالتی این كشور برای روی كار آمدن دولت انتقالی و فراھم كردن زمینه ھای لازم جھت برگزاری انتخابات سراسری در پاكستان 26 اسفند سال جاری (16 مارس 2013) منحل خواھد شد.
'فخر الدین جی. ابراھیم' در گفت وگو با رسانه ھای محلی پاكستان افزود: كمیسیون انتخابات این كشور زمینه ھای لازم برای برگزاری انتخاباتی شفاف و آزادانه در این كشور را مھیا كرده و ھیچ نگرانی بابت تعویق در برگزاری انتخابات سراسری وجود ندارد.
اظھارات كنونی این مقام ارشد پاكستانی در حالی عنوان می شود كه روزھای اخیر بحث تعویق در انتخابات سراسری پاكستان در رسانه ھای محلی این كشور به بحث داغی تبدیل شده است.
با پایان یافتن سال میلادی جاری (دی ماه)، حزب مردم قرار است زمان نهایی و نحوه برگزاری انتخابات سراسری در كشور را اعلام كند.
اگر حزب حاكم نتواند موافقت دیگر احزاب سیاسی - مذهبی این كشور درباره آغاز زمان انتخابات سراسری را كسب كند، این موضوع به عهده كمیسیون انتخابات پاكستان گذاشته خواهد شد تا این نهاد با مراجعه به قانون اساسی برای برگزاری شفاف و عادلانه انتخابات سراسری اقدام كند.
حزب مردم پاكستان درصورتی كه بتواند تا ماه مارس آینده (پایان اسفند) دوام بیاورد، اولین حزبی است كه توانست یك دوره كامل پنج ساله در قدرت باشد.
رییس كمیسیون انتخابات پاكستان روز گذشته نیز در نشستی با ژنرال 'اشفاق پرویز كیانی' فرمانده ارتش این كشور در دفتر مركزی سازمان ثبت احوال این كشور در اسلام آباد ملاقات و درباره نحوه برگزاری انتخابات مجلس با ھمكاری نیروھای مسلح این كشور جھت برقراری تدابیر امنیتی گفت وگو كرد.
فخرالدین جی ابراھیم به رسانه ھای محلی كشورش به نقل از فرمانده ارتش پاكستان گفت: ژنرال كیانی برای برقراری كامل تدابیر امنیتی در زمان برگزاری انتخابات سراسری در پاكستان اطمینان داده است.
وی تاكید كرد: كیانی ھمچنین نسبت به برگزاری شفاف و عاری از شك و تردید در پاكستان ابراز اطمینان كرد.
رییس كمیسیون انتخابات پاكستان افزود: ارتش، كمیسیون انتخابات و نیروھای امنیتی این كشور آماده برگزاری انتخابات سراسری بوده و ھرگونه خبر درباره تعویق زمان انتخابات نادرست است.
در این میان، حزب مردم پاكستان (حزب حاكم) كه امیدواری زیادی را برای تشكیل دولت آینده پاكستان دارد با تشكیل نشستھای متعدد در مناطق مختلف این كشور در تلاش برای مستحكم كردن موقعیت خود در میان مردم است.
به نقل از گزارشھای اخیر منابع خبری محلی در پاكستان، دادگاه عالی شھر لاھور مركز ایالت پنجاب اخیرا آصف علی زرداری رییس جمھوری این كشور را برای داشتن دو منصب (ریاست جمھوری و سرپرستی حزب مردم) در تنگنا قرار داده بود و اعلام كرد رییس جمھوری پاكستان باید از پست سیاسی خود كناره گیری كرده و وظایف خود را فقط در دایره ریاست جمھوری انجام دھد.
از این رو حزب مردم در پنجمین سالروز ترور بی نظیر بوتو نخست وزیر فقید پاكستان ( 27 دسامبر - هشتم دی ) با انتخاب بلاول بوتو فرزند بی نظیر و آصف علی زرداری به عنوان رییس حزب حاكم در پاكستان رسما ورود سیاسی بلاول به عرصه سیاست را اعلام كرد.
تحول اخیری كه از سوی حزب مردم پاكستان برای تثبیت موقعیت این حزب انجام شد، كناره گیری 'سردار لطیف خان كھوسا' از مقام فرمانداری ایالت پنجاب به عنوان بزرگترین ایالت این كشور و انتصاب 'مخدوم سید احمد محمود' به عنوان فرماندار جدید این ایالت است.
این استعفا در حالی است كه 'آصف علی زرداری'، رییس جمهوری این كشور شخصیت متنفذی به لحاظ سیاسی را برای فرمانداری بزرگترین ایالت این كشور انتخاب كرد.
'مخدوم سید احمد محمود'، كه جایگزین لطیف كهوسا شده ، رییس استانی شاخه عملیاتی حزب مسلم لیگ پاكستان (PML-F) بود؛ اما اخیرا از آن حزب استعفا كرد و به حزب مردم، حزب حاكم پاكستان پیوست.
خانواده احمد محمود از نظر سیاسی در مناطق جنوبی ایالت پنجاب فعالیت گسترده ای داشته و وی سابقه فعالیت به عنوان وزیر كشور و سروزیر ایالت پنجاب پاكستان را نیز در كارنامه خود دارد.
تحلیلگران سیاسی عقیده دارند زرداری برای تقویت قدرت حزب مردم در انتخابات مجلس محمود را به سمت فرماندار ایالت پنجاب برگزیده تا بتواند در برابر حزب رقیب خود؛ یعنی مسلم لیگ شاخه نواز قدرت نمایی كند.
این در حالی است كه 'چودری نثار علی خان' رییس احزاب مخالف دولت در پارلمان ملی پاكستان از حزب مسلم لیگ شاخه نواز اعلام كرد: دولت باید قبل از روی كار آمدن دولت انتقالی در پاكستان تمام فرمانداران چھار ایالت این كشور را تغییر دھد.
حزب مسلم لیگ پاكستان شاخه نواز به عنوان اصلی ترین حزب مخالف دولت این كشور قدرت را در ایالت پنجاب در اختیار داشته و سعی دارد به نحوی در تشكیل دولت انتقالی این كشور نفوذ داشته باشد.
یكی دیگر از راھكارھای این حزب برای تثبیت جایگاھش در انتخابات سراسری پاكستان جذب شخصیت ھای سیاسی برجسته از دیگر احزاب پاكستان است، روزھای اخیر مسوول حزب تحریك انصاف پاكستان در لندن و ھمچنین 'گوھر ایوب خان' وزیر پیشین امور خاجه پاكستان از حزب مسلم لیگ شاخه قائد به اتفاق حلقه سیاسی خود به حزب مسلم لیگ نواز پیوستند.
به غیر از فعالیتھای چشمگیر گروھھا و احزاب سیاسی پاكستان با نزدیكتر شدن به زمان برگزاری انتخابات سراسری در این كشور، بسیاری از احزاب ازجمله روسای جنبشھای سیاسی این كشور نسبت به ھرگونه تاخیر در برگزاری انتخابات به دولت مركزی پاكستان در اسلام آباد ھشدار داده اند.
ھفته جاری مولانا 'محمد طاھر القادری' رییس گروه منھاج القرآن پاكستان در تجمع چند صد ھزار نفری از فعالان و ھواداران گروه متبوعش در شھر لاھور مركز ایالت پنجاب، از دولت خواست تا بر اساس اصل قانون اساسی، انتخابات را شفاف و بدون ھیچگونه ابھام و تاخیر برگزار كند.
وی اظهار داشت: در غیر این صورت ھواداران گروه منھاج القرآن روز 14 ژانویه ماه آینده میلادی ( 25 دی ) به سمت اسلام آباد تظاھرات میلیونی خواھند كرد.
القادری اعلام كرد: وی در صورت ھر گونه دریافت دعوت برای پذیرفتن مسوولیت و یا ایفای نقش در دولت موقت (انتقالی) پاكستان آن را می پذیرد.
به نقل از خبر منابع محلی، محمد طاھر القادری كه در پاكستان و كشورھای اروپایی به شیخ الاسلام القادری معروف است در نشستی با سردبیران روزنامه و روسای رسانه ھای تلویزیونی و مطبوعاتی پاكستان در شھر 'لاھور' گفت: اگر مسوولیت دولت موقت به من سپرده شود كوتاهی نخواهم كرد، من برای تجدید دمكراسی در پاكستان تلاش های خود را شروع كرده ام.
وی ضمن انتقاد از عملكرد برخی از احزاب سیاسی پاكستان , افزود: احزاب سیاسی پاكستان، این كشور را رها كرده و منافع خود را دنبال می كنند، ولی من طمع قدرت نداشته و برای حفظ منافع ملت پاكستان فعالیت خواھم كرد.
رییس گروه منھاج القرآن پاكستان ادامه داد: نظام دمكراسی ھم اكنون در پاكستان از مسیر اصلی خود خارج شده ولی وی و گروه متبوعش به دنبال ھموار كردن مسیر دمكراسی و عمل به اصول آن است.
رسانه ھای محلی پاكستان به نقل از نزدیكان شیخ الاسلام محمد طاھر القادری می گویند: وی قصد شركت در انتخابات را ندارد اما معتقد است نظام دولتی فعلی نیاز به اصلاحات دارد.
قادری یك عالم اھل سنت است كه در سال 2010 فتوایی را در مخالفت با طالبان و حملات انتحاری در پاكستان صادر كرد.
نسخه اصلی این فتوا به زبان اردو بوده و مشتمل بر 600 صفحه تحقیق و پژوهش از منابع ارزشمندی همچون قرآن مجید ، احادیث و نظریات یاران و نزدیكان پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) است.
روزنامه ھای اردو زبان پاكستان به نقل از 'حفیظ چودری' معاون سخنگوی جنبش منھاج القرآن پاكستان در این زمینه اعلام كردند كه رییس گروه متبوعشان به خاطر این فتوا بارها تهدید به مرگ شده است.
علامه قادری یك عالم دینی در پاكستان است كه پیش از این در ایالت پنجاب به عنوان استاد حقوق بینالملل مشغول فعالیت بوده است.
وی در زمان حضورش در پاكستان , رهبری حزب سیاسی تحریك عوامی پاكستان را بر عهده داشته و در انتخابات عمومی سال 2002 در پاكستان توانست به پارلمان ملی این كشور راه یابد.
طاھر القادری بنیانگذار سازمان بینالمللی منهاج القران است كه در بیش از 90 كشور جهان دارای شعبه است و هدف آن ترویج اسلام معتدل و غیرافراطی، ایجاد روابط و درك سالم میان جوامع و ادیان و آموزش موازین اسلامی به جوانان است.
وی همچنین بانی دانشگاه منهاج بوده و ریاست هیات مدیره آنرا بر عهده دارد.
حضور محمد طاھر القادری پس از پنج سال در پاكستان و برگزاری تجمعی تاریخی در لاھور كه به گفته رسانه ھای محلی پاكستان این اجتماع چند برابر بیشتر از تجمعات سیاسی حزب مردم، حزب مسلم لیگ شاخه نواز و حزب تحریك انصاف پاكستان به اثبات رسید، واكنش ھای مختلفی را از سوی دیگر احزاب سیاسی این كشور به دنبال داشته است.
جنبش متحده قومی نیز كه با دولت فدرال پاكستان ائتلاف دارد و جزیی از دولت این كشور شناخته می شود، اعلام كرد كه فعالان و ھواداران این جنبش نیز در تظاھرات گروه منھاج القرآن به سمت اسلام آباد شركت خواھند كرد.
در روزهای گذشته 'آفتاب احمد خان شیر پاو' وزیر اسبق كشور، نماینده مجلس و رییس حزب قومی وطن پاكستان نیز با ھشدار جدی نسبت به ھرگونه نقش احتمالی قوه قضاییه و نیروھای مسلح پاكستان در تشكیل دولت انتقالی در زمان برگزاری انتخابات سراسری این كشور اعلام كرد: ھرگونه تلاش برای به تعویق انداختن انتخابات آینده، ممكن است سبب ھرج و مرج در كشور شود.
'احسن اقبال' معاون دبیر كل حزب مسلم لیگ پاكستان 'نواز' نیز در نشست مطبوعاتی در لاھور با اشاره به توطئه های ملموس برای تعویق انتخابات آتی سراسری از دولت خواست تاریخ برگزاری انتخابات را فوری اعلام كند.
وی افزود: جالب این جاست كه روسای اصلی جنبش منهاج القرآن و جنبش متحده قومی كه تابعیت خارجی دارند و صلاحیت شركت در انتخابات را ندارند، درخواست تعویق انتخابات را مطرح می كنند.
احسن اقبال خاطر نشان كرد: طاهر القادری كه تابعیت كانادایی دارد با یك دستور العمل خاص وارد پاكستان شده و یك میلیارد روپیه (10 میلیون دلار) برای برگزاری گردهمایی خود در لاهور هزینه كرده است.
روزنامه اردو زبان 'جنگ' چاپ اسلام آباد در این زمینه نوشت: مذاكرات میان جنبش متحد قومی و محمد طاهر القادری در خصوص ائتلاف انتخاباتی در آینده ادامه دارد، به علاوه جنبش متحد قومی در خصوص شركت در راهپیمایی به سوی اسلام آباد توسط جنبش منهاج القرآن با رییس این جنبش مشورت خود را ادامه می دھد.
آساق ** 1095**1577
اسلام آباد - ماههاي پاياني حاكميت حزب مردم در پاكستان، گروههاي سياسي و احزاب را بر آن داشته تا با جذب شخصيتهاي تاثيرگذار از گروههاي رقيب، ضمن پيشي گرفتن بر رقباي انتخاباتي خود در فكر تصدي و كسب منصب سياسي در دولت موقت (انتقالي) پيش از برگزاري انتخابات مجلس پاكستان باشند.