۱ دی ۱۳۹۱، ۱۹:۱۴
کد خبر: 80466035
T T
۰ نفر
خوشنويسي يك هنر ملكوتي است

تهران - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از خطاطي و خوشنويسي به عنوان يك هنر ملكوتي ياد كرد و گفت: زماني كه خوشنويسي با كلام وحي و روايات ائمه معصومين(ع) درهم مي‌آميزد؛ با چيزي قابل مقايسه نيست.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا ، 'سیدمحمد حسینی' عصر جمعه در مراسم افتتاح نمایشگاه آثار خوشنویسی قرآنی ' سیدمهدی دریاباری' در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، گفت: خوشنویسی یك هنر ملكوتی است كه ریشه در عالم لاهوت و معنی دارد و این هنر در پرتو آیات و روایات اعتلا پیدا كرد و رشد یافت.

وی همچنین خوشنویسی را 'هنر تجسم كلام وحی' دانست و از امیرمومنان(ع) به عنوان اولین استاد خط و خوشنویسی یاد كرد و افزود: یكی از كارهای اصلی حضرت علی(ع) نوشتن بود و خط كوفی منسوب به آن امام است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استناد به سخن 'ابن ندیم' در كتاب 'الفهرست' گفت: امام حسن(ع) و امام حسین(ع) هم خود اهل خوشنویسی بودند و هم دیگران را به این هنر ترغیب می كردند.

وی در ادامه، سخن خود را به این روایت حضرت علی(ع) آراست كه فرمود 'خوشنویسی برای نیازمند، مال و برای بی نیاز، جمال و برای بزرگان، كمال است.' و افزود: همانگونه كه 'صوت الحسن' و صدای نیكو، ملاكی در قرائت قرآن است؛ خط نیز چنین نقشی را داراست.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین از خوشنویسی به عنوان 'عروس هنرهای اسلامی' یاد كرد و گفت: امروز این هنر با بسیاری از هنرهای دیگر همانند سفالگری، آینه كاری، نگارگری، تذهیب، منبت كاری و همچنین نقاشی آمیخته شده است.

وی از خوشنویسان به عنوان نجیبت ترین و اصیل ترین هنرمندان یاد كرد و گفت: وزیر فرهنگ تونس در جلسه ای به ارتباط میان خوشنویسان تونس با هنرمندان ایرانی تاكید كرد و همچنین سفیر كشورمان در ایتالیا استقبال مردم آن كشوراز نمایشگاه های خطاطی و خوشنویسی را خاطر نشان شد ؛ به رغم این كه مردم اروپا با خط فارسی بیگانه هستند.

حسینی همچنین سفارش 'سید بن طاووس' به فرزندش را برای حاضران بیان كرد و گفت: این دانشمند بزرگ، فرزند خود را به یادگیری هنر خط توصیه كرد و گفت كه این هنر كمكی برای سلوك الی الله و ورود به رضایت الهی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن گرامیداشت میلاد حضرت موسی بن جعفر(ع) به روایتی از آن حضرت اشاره كرد و گفت: امام هفتم در تفسیر آیه 'هل جزاء الاحسان الا الاحسان' فرمودند هركسی به تو خوبی كرد باید پاسخ او را هرچند مومن باشد یا كافر، با خوبی جبران كنی و اگر تو به اندازه نیكی او نیكی كنی؛ او از تو برتر است. چون او در كار خیر پیشقدم شده است.

وی افزود: بنابر این اگر بخواهیم از كسی كه در حق ما كار خوبی كرده؛ پیشی بگیریم باید افزون بر كار نیك او انجام دهیم و در دستورات دینی تاكید شده است كه اگر كسی در حق ما بدی كرد؛ با خوبی پاسخ او را بدهیم.

به گزارش ایرنا، 'محمد سلحشور' استاد و چهره ماندگار خوشنویسی در این مراسم ضمن تقدیر از تلاش های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تعالی و پیشرفت هنر در كشور، ابرازامیدواری كرد، همانگونه كه از ورزش استقبال می شود؛ شاهد استقبال از هنر باشیم و برای جوانان این مرز و بوم به گونه ای برنامه ریزی كنیم كه انرژی و استعدادهای مثبت خود را به سمت هنر سوق دهند.

سیزدهمین نمایشگاه آثار خوشنویسی قرآنی 'سید مهدی دریاباری' تا 15 دیماه جاری در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برپاست و علاقه مندان به هنر خوشنویسی می‌توانند همه روزه از ساعت 9 صبح تا 17 از این نمایشگاه بازدید كنند.

دریاباری از سال 1362 خوشنویسی را زیر نظر استاد 'حسین كاشیان' آغاز كرد و پس از آن در سال 1368 در مكتب استاد محمد سلحشور به كسب هنر پرداخت.

این هنرمند تاكنون نمایشگاه‌های جمعی وانفرادی بسیاری را در كارنامه هنری خود به ثبت رسانده كه از آن میان می‌توان به نمایشگاه قرآن كریم همدان، نمایشگاه مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران و چندین نمایشگاه در امارات متحده عربی، پاریس و ایتالیا اشاره كرد.

وی پس از كسب درجه ممتاز خط نستعلیق از انجمن خوشنویسان ایران در سال 1371، دوره فوق ممتاز را زیر نظر استاد سلحشور با موفقیت گذراند و در سال 1390 نشان درجه یك هنری را از شورای ارزشیابی هنرمندان دریافت كرد.

فراهنگ(3)**1003**1561
۰ نفر