مصرف مكمل هاي غذايي توصيه نمي شود

اهواز-كارشناس ارشد دارويي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي اهواز گفت: ‌اگر سيستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند مي تواند با مصرف غذاهاي معمولي و رژيم غذايي متعادل، انرژي مورد نياز خود را جذب كند و نيازي به مصرف مكمل ها نيست.

دكتر 'امیر حسین بنی احمد' سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: برخی افراد با این‌كه هیچ مشكلی در جذب غذا ندارند، می‌خواهند بدون ورزش و رژیم غذایی لازم به اندامی متناسب برسند و به این منظور از برخی مكمل‌ها استفاده می‌كنند.

بنی احمد ادامه داد: برای این افراد مصرف مكمل ها توصیه نمی‌شود ولی استفاده از آن نیز ممانعتی ندارد.

كارشناس ارشد معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز با اشاره به اینكه مكمل‌‌های غذایی انواع مختلفی دارند گفت: برخی از آنها پایه پروتئینی دارند و حاوی اسید آمینه هستند، انواع دیگر آن را از شیر، گوشت، سویا، پنیر یا تخم‌مرغ تهیه می‌كنند و این مواد را خالص كرده و در اختیار ورزشكاران قرار می‌دهند.

وی اضافه كرد: با این كه این گونه مكمل‌ها برچسب هایی هم دارند كه مورد تایید وزارت بهداشت است و استفاده از آن‌ها منعی هم ندارد ولی مصرفشان توصیه نمی‌شود.

بنی احمد اظهارداشت:‌ استفاده از هر گونه مواد پروتئینی اضافه، موجب بار اضافی بر كبد و كلیه‌ها می‌شود در نتیجه استفاده از این مواد ضرورتی ندارد.

كارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز با تاكید بر این كه ‌برخی داروها نیز مكمل نیستند كه تحت عنوان آنابولیك‌های استروئیدی توسط ورزشكاران استفاده می‌شود خاطرنشان كرد: این مواد برای تحریك رشد در افرادی كه نیاز دارند استفاده می‌شود و اثرات جنسی، ناباروری در مردان، مشكلات كبدی، رفتار خشن، آستانه تحمل پایین، ایجاد موهای زائد و تغییر تن صدا، نازایی در زنان، اختلالات پوستی و سركوب سیستم داخلی هورمونی را ایجاد می‌كند.ك /4

7161/641