۲۵ مهر ۱۳۹۱، ۱۲:۳۹
کد خبر: 80372984
T T
۰ نفر
25 درصد مردم كشور بيش از ميزان توصيه شده، مواد قندي مصرف مي كنند

تهران - وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: 25 درصد مردم كشور بيش از ميزان توصيه شده مواد قندي مصرف مي كنند كه اين موضوع منجر به چاقي، ديابت، بيماري هاي قلبي و عروقي، فشارخون و ساير امراض مي شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'مرضیه وحید دستجردی' كه روز سه شنبه در همایش روز جهانی غذا در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی سخن می گفت، افزود: علت افزایش بسیاری از سرطان ها به ویژه سرطان سینه به دلیل چاقی است.

وی خاطرنشان كرد 39 درصد مردان كشور و 48 درصد زنان از افزایش وزن رنج می برند؛ چنانچه میزان بی .ام. آی BMI ( روش تعیین محدوده وزن مطلوب و شاخص توده بدن) بین 25 تا 30 باشد، نشان دهنده افزایش وزن و از 30 به بالا نشان دهنده چاقی است و چاقی یكی از عوامل پرخطر برای بیماری های غیرواگیر است.

وزیر بهداشت ادامه داد : چنانچه مصرف روغن كاهش یابد بیماری های قلبی و عروقی نیز به تبع آن، كاهش خواهد یافت.

دستجردی گفت: ظرف هشت سال گذشته با فرهنگسازی و آموزش، میزان مصرف روغن جامد از 80 به 40 درصد كاهش یافته است اما همین میزان نیز زیاد است و باید آن را به صفر برسانیم.

به گفته وی، چنانچه میزان مصرف روغن جامد در كشور به صفر برسد، میزان بروز بیماری های قلبی و عروقی در كشور، 40 درصد كاهش خواهد یافت.

وزیر بهداشت افزود: از سوی دیگر میزان مصرف لبنیات و شیر در كشور 35 درصد پایین تر از حد مطلوب است.

دستجردی اظهار داشت: 70 درصد افراد سالمند از بیماری های اسكلتی و استخوانی و پوكی استخوان رنج می برند.

وی با اشاره به اضافه شدن ریزمغزها به نان گفت: كم خونی و فقر آهن در زنان ایرانی بیش از مردان است كه با اضافه كردن آهن به نان و همچنین اجرای طرح آهن یاری در مدارس، فقر آهن رفع خواهد شد.

وزیر بهداشت ادامه داد: براساس آمارها ساكنان كشورهایی كه دچار فقر آهن هستند، پنج تا 20 درصد تولید و رشد اقتصادی این كشورها كاهش یافته و این افراد دچار بیماری های ناشی از كم خونی، خستگی و فرسودگی می شوند.

دستجردی گفت: اضافه شدن اسید فولیك به آرد و نان كه به مدت دو سال صورت گرفت باعث شد تا سه درصد اختلالات مادرزادی ستون فقرات و نخاع نوزادان كاهش یابد.

وی با اشاره به تصویب سند غذایی مطلوب افزود: رعایت این سند غذایی، حدود یك هزار و 500 گرم از مواد غذایی مختلف، كالری و انرژی لازم و 80 درصد ریزمغزهای مورد نیاز بدن را تامین می كند و این سند باید در اختیار صنایع غذایی قرار گیرد.

وزیر بهداشت با اشاره به اجرای برنامه كشوری، یددار كردن مواد خوراكی گفت: میزان بروز گواتر در كشور قبلا 20 درصد بود كه پس از یددار شدن مواد خوراكی، این میزان به كمتر از چهار درصد رسید.

دستجردی تاكید كرد نباید در تولید صنایع غذایی به دنبال، ذائقه و سلیقه مردم باشیم بلكه باید ذائقه و سلیقه مردم را به سمت سلامت مواد غذایی سوق دهیم.

وی افزود: چنانچه مردم مصرف روزانه نمك را سه گرم كاهش دهند، 50 درصد بیماری های قلبی و عروقی و سكته كاهش خواهد یافت.

وزیر بهداشت با اشاره به دسترسی آسان مردم به مواد غذایی سالم خاطرنشان كرد ظرف 10 سال گذشته امكان دسترسی مردم به مواد غذایی سالم، بیشتر شده و این دسترسی یكی از مهم ترین شاخص های سلامت است.

دستجردی همچنین با بیان اینكه جایگاه كشور در تولید مواد غذایی خوب است گفت: امكان ارتقای این جایگاه در جهان، همچنان وجود دارد.

وی با اشاره به تصویب ایجاد مركز تحقیقات حلال در شورای امنیت و سلامت غذا، افزود: در تولید غذای حلال باید در جهان مبدع باشیم تاجایی كه علاوه بر توسعه این نوع مواد غذایی در داخل به صادرات آن نیز اقدام كنیم.

اجتمام**9105/ *9185 ** 1569
۰ نفر