وجیه الله جعفری روز پنجشنبه در همایش مشترک کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی و ایران در مشهد، افزود : در بسیاری از مناطق اکتشافاتی انجام گرفته که بسیار ضعیف و سطحی است و اطلاعات منطقه به خوبی جمع آوری نشده است.
وی با بیان اینکه با چند نمونه برداری سطحی نمی توان ذخیره معدنی مناطق مختلف را تخمین زد و چه بسیار از معادنی که با حجمی از ذخایر غنی متروکه می شوند.
وی با تاکید بر اینکه امروز باید بخش خصوصی و دولتی هماهنگی بیشتری داشته باشند، اظهار داشت : فضای اکتشاف آماده سرمایه گذاری است و باید این بخش با قدرت و قوت وارد عرصه شود.
وی اظهار داشت :در این میان حضوری قوی نیازمند آن است که تشکل ها و فعالان بخش با همگرایی و همراهی بیشتر به گونه ای عمل کنند که خروجی حاصل قابل قبول باشد.
وی گفت : امروز ما به همبستگی و تبادل نظر میان تشکل های مختلف و دستگاه های دولتی و غیر دولتی نیاز داریم و با برنامه ریزی و اجرای مصوباتی چون اصل 44 قانون اساسی و قانون بهبود بهره برداری از معادن مصوب سال 90 که هنوز هم با گذشت یک سال از تصویب آن اجرایی نشده می توانیم سریعتر به اهداف و توسعه این صنایع برسیم.
این مسوول با اشاره به اینکه در بخش اکتشاف زمینه های حضور بخش خصوصی فراهم است ، گفت : در قانون جدید اصلاح بهره برداری از معادن ،ورود بخش خصوصی به عرصه اکتشاف با محدودیت مواجه شده بدین جهت که فقط افرادی وارد عرصه شوند که توان انجام اکتشافات قوی و خوب را داشته و توانمند و دارای صلاحیت هستند.
وی افزود : به منظور ایجاد پنجره واحد و هماهنگی امور در قانون برنامه پنجم و قانون اصلاح بهره برداری معادن تاکید شده همه دستگاه ها اطلاعات خود را برای استفاده سرمایه گذاران در اختیار وزارت صنعت ، معدن و تجارت بگذارند تا در مرحله بعد همه این اطلاعات بصورت یکجا و کامل به بخش خصوصی داده شود تا آنان که توانمند هستند ، با اطلاع و قدرت وارد عرصه اکتشاف شوند.
وی ابراز امیدواری کرد: بزودی در قالب یک برنامه نرم افزاری این طرح آماده و اجرایی شود تا فعالان و علاقمندان به ورودی به عرصه اکتشاف بتوانند اطلاعات جامعی از این سیستم دریافت کرده و از ورود اطلاعات موازی و دوباره کاری که هزینه های زیادی را تحمیل کرده و اتلاف منابع می شود ،جلوگیری گردد.
جعفری بیان کرد : بخش خصوصی با توانمندی هایی که دارد می تواند اقتصاد کشور را متحول کند.
وی بخش معدن را بهمراه صنایع معدنی از بخش های مهم و بهم پیوسته ای دانست که نفت و انرژی هسته ای و مواد رادیو اکتیو هم ذخایر این حوزه و مواد معدنی محسوب می شود.
وی گفت : از میان منابع معدنی، مدیریت نفت وانرژی در بخش دیگری است اما مدیریت سایر معادن و مواد معدنی در حاکمیت این وزارتخانه است که هفت درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت : باید این سهم با توجه به ظرفیت ها بسیار بیشتر از این رقم باشد.
وی اظهارداشت : در فضای کنونی کشور به منظور استفاده بهینه و کامل از پتانسیل ها به برنامه کامل و جامعی نیاز است که در قالب قانون بهبود بهره برداری از معادن مدون شده تا به بخش خصوصی کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه فضای اکتشاف آماده سرمایه گذاری بخش های مختلف است ، افزود : بخش خصوصی هم می تواند در این زمینه وارد شود.
2713/659
معاون معدني وزير صنعت ، معدن و تجارت :
بايد حضور بخش خصوصي در بخش اكتشافات معدني قوي تر و علمي باشد
۱۳ مهر ۱۳۹۱، ۱۷:۴۷
کد خبر:
80355371
مشهد - معاون معدني وزارت صنعت و معدن و تجارت گفت : بايد بخش خصوصي بطور گسترده تر و بصورت علمي در بحث اكتشافات معدني وارد شود.