۲ مهر ۱۳۹۱، ۱۲:۲۰
کد خبر: 80336186
T T
۰ نفر

'ارزشها،دغدغه اي كه مدعيان در سينما ندارند

۲ مهر ۱۳۹۱، ۱۲:۲۰
کد خبر: 80336186
'ارزشها،دغدغه اي كه مدعيان در سينما ندارند

تهران- مهمترين پيام نشست اخير جمعي از سينماگران را كارشناسان كسب همدلي و توافق نظر براي مقابله با جريان و نهادهايي عنوان مي كنند كه با سوءاستفاده از واژه دفاع از 'ارزش ها'،اقتصاد سينما و به تعبير حرفه اي كيان اين عرصه را نشانه رفته اند.

نشست روز گذشته(شنبه) جمعی ازسینماگران كشورهمچون عبدالرضا كاهانی، سیدجمال ساداتیان، مرتضی شایسته، سیدغلامرضا موسوی، مهدی كرم پور، پیمان معادی، مانی حقیقی، علی سرتیپی، فریدون جیرانی و مصطفی شایسته و همدلی و اتحاد آنان از طیف های گوناگون با آراء متفاوت و ایستادن در برابر باوری كه به اعتقاد بسیاری از كارشناسان تهدیدی برای سینمامحسوب می شود، نشانگر این مهم است كه وحدت و یگانگی در سینما دور از دسترس نیست و فیلمسازان می توانند با قرار گرفتن در كنار یكدیگر، برای هدفی واحد نظرات مشترك خود را بیان كنند.

فارغ از پیام نشست 10 فیلمساز معترض به سیاست های حوزه هنری، در این جلسه نكاتی مطرح شد كه واكاوی آن می تواند ابهامات تصمیمات اخیر حوزه هنری در قبال چرخه اكران سینما را رمزگشایی كند.

قرار گرفتن طیف های تندرو كه پیشتر از مخالفان خانه منحل شده سینما بودند در كنار اعضای اصلی آن، نكته قابل تاملی است كه از سوی سینماگران در این نشست مطرح شد و قرار گرفتن نماینده گروهی تابلوی خانه سینما با اسپری سیاه می كرد در كنار افرادی كه به عنوان سردمداران این خانه محسوب می شدند نشان از پیچیدگی اتفاقات اخیر دارد.

این فقط پایان كار نیست؛ تامین سرمایه ساخت فیلم افرادی كه به عنوان بدنه خانه منحل شد سینما شناخته می شوند و تفسیر شخصی و بكارگیری از واژه 'ارزش ها' برای به چالش كشیدن عملكرد دولت در بخش سینما و در عین حال تبلیغ برای ترویج این مهم كه سینما دچار انحراف شده است، گمانه ها درخصوص اهداف كلان سیاسی در حوزه هنری را تقویت می كند.

همچنین تداوم رفتارهای فراقانونی و استفاده ابزاری از سالن های سینمایی كه جزیی از بیت المال محسوب می شود برای به خدمت گرفتن سینماگران و همراه ساختن برخی فیلمسازان نشان می دهد كه اتفاقات اخیر دغدغه 'ارزش' ها نیست و اهداف دیگری در پس پردآن قرار دارد.

صاحب نظران همچنین براین باورند كه چگونه رویكرد توجه به 'ارزش' ها از منظر شخصی مدیران حوزه هنری در فاصله كمتر از یك سال باقی مانده به انتخابات ریاست جمهوری به جوشش افتاده ؟در نوع خود قابل تامل است.

به نظر می رسد در آینده نزدیك فیلم های بیشتری در فهرست آثار ممنوعه كه به بهانه بی توجهی به 'ارزش' ها با منع اكران در سالن های سینمایی حوزه هنری روبه رو می شوند ، قرار گیرد، هدفی جز زیر سووال بردن عملكرد سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نخواهد داشت.

هرچند كه به عقیده سینماگران معترض نشست اخیر برخی دوستان دیروز به دشمنان امروز تبدیل شده و سینماگری كه تا دو سال پیش هر روز برای حمایت از فیلم خود در نهادهای دولتی سرك می كشید، امروز بواسطه حمایت حوزه هنری اثری سطحی و شعار زده از یك روایت دست چندم را می سازد و با داعیه ارزشی بودن از تباهی سینما توسط حوزه هنری دفاع می كند.

رفتارهای پیش آمده امروز یادآور سخن سینماگر باسابقه ای است كه همواره می گوید مدیران می آیند و می روند و تاریخ قاضی بی رحمی برای فیلمسازانی است كه برای گرفتن امتیاز، منافع شخصی را به حیات سینما ترجیح دادند.

فراهنگ ** 1983 ** 1071