۲۰ شهریور ۱۳۹۱، ۱۹:۵۱
کد خبر: 80318045
T T
۰ نفر

مصرف مواد قندي را در دوران پيش دبستاني محدود كنيد

۲۰ شهریور ۱۳۹۱، ۱۹:۵۱
کد خبر: 80318045
مصرف مواد قندي را در دوران پيش دبستاني محدود كنيد

تهران- كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: اصلاح رژيم غذايي و محدود كردن مواد قندي به دليل كاهش خطر چاقي و پوسيدگي هاي دندان در دوران پيش دبستاني ضروري است.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، 'فروزان صالحی' افزود: بسیاری از عوامل خطری كه با بیماری های عروق كرونر قلب در دوران بزرگسالی همراه هستند، ریشه در دوران كودكی دارند.

وی افزود : بر اساس مطالعات انجام گرفته، تأثیر بالا بودن كلسترول خون در دوران كودكی را در بروز بیماری های قلبی نشان داده است كه می توان آن را با اصلاح رفتارهای خطر ساز كه از دوران كودكی آغاز می شوند،‌ كاهش داد.

وی ادامه داد: محدود كردن شدید مصرف چربی در كودكان به منظور جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی در آینده، صحیح نبوده و می تواند تأثیر منفی بر رشد وی داشته باشد لذا برای دسترسی به مقدار توصیه شده چربی در رژیم روزانه، مطمئن ترین راه آن است كه ضمن استفاده از گروه های غذایی مختلف در هر گروه، از انواع مواد غذایی كم چرب استفاده شود.

وی تصریح كرد: وجود كربوهیدرات های غنی از فیبر های غذایی مانند نان، سبزی ها و میوه ها در رژیم غذایی كودكان در این دوران امری ضروری است ولی مصرف بیش از اندازه این مواد غذایی می تواند سبب بروز اسهال و یا جلوگیری از اشتهای كودك برای مصرف سایر مواد غذایی شود.

این متخصص تغذیه گفت: رعایت تعادل در مصرف نمك برای كودكان پیش دبستانی نیز لازم است زیرا بین میزان مصرف سدیم در دوران كودكی و فشار خون رابطه ای كم، اما قابل اهمیت وجود دارد و از آنجا كه احتمال بروز كمبود سدیم در كودكان پیش دبستانی بسیار كم است بنابراین بهتر است والدین مصرف میان وعده های پر نمك مانند چیپس و پفك را حذف و یا بسیار محدود كنند.

به گفته صالحی، مصرف كلسیم به مقدار كافی در كودكان پیش دبستانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است كه باید مورد توجه قرار گیرد و هرگز نباید مصرف زیاد نوشیدنی ها و آب میوه ها، جایگزین مصرف شیر شوند.

اجتمام**9105**1647