سید عبدالله احمدی قلعه روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، حضور غیر متعارف در جامعه را منجر به افزایش احساس خطر در افراد دانست و افزود: انسان با عرف ها و هنجارهای در جامعه زندگی می كند و زمانی كه این ارزش ها پشت سر گذاشته می شوند، احساس خطر به سراغ افراد می آید.
وی یادآورشد: در این گونه شرایط فرد همواره احساس می كند كه این خطر سایر حوزه های زندگی وی را مورد هدف قرار می دهد و به این طریق آرامش روانی افراد به مرور از بین می رود.
احمدی قلعه یكی از علل رفتار ضد عرف افراد را وجود خلا در زندگی آنان دانست و اظهار كرد: این افراد از ابعاد مختلف شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی دارای كمبودها، نقصان ها و عقده هایی هستند و این رفتار اقدامی برای جبران این ضعف ها است.
رییس نظام روانشناسی استان زنجان، با بیان اینكه این دسته از افراد می خواهند با رفتارهای خود مورد تحسین سایرین واقع شوند، گفت: می توان این رفتارها را اقدامی برای رفع كاستی ها و پیدا كردن جایگاه مطلوب در جامعه برای این افراد تلقی كرد.
وی بر لزوم هدایت این كاستی ها به نقاط دیگری در زندگی تاكید و خاطر نشان كرد: این افراد ابتدا باید به ارزیابی رفتار خود بپردازند و سپس با فعالیت در بخش های مختلف جامعه كمبود ها و كاستی های موجود در زندگی را جبران كنند.
احمدی قلعه بر لزوم توجه به زیربنا و ریشه رفتار افراد تاكید كرد و افزود: در اغلب موارد این افراد برای رسیدن به طبقات بالای جامعه و مورد توجه واقع شدن دست به چنین رفتارهایی می زنند.
این روانشناس، یادآورشد: در برخی موارد نیز افراد به دلیل تقلید كوركورانه اقدام به عرف شكنی و نشان دادن رفتار های ضر عرف می كنند كه آگاهی بخشی در این زمینه بهترین اقدام موثر می تواند باشد.
7319/522
زنجان - يك متخصص روانشناسي به رفتارهاي ضد عرف افراد كه منجر به بر هم خوردن آرامش رواني جامعه مي شود، اشاره كرد و گفت: اين رفتارهاي ضد عرف بايد ريشه يابي شود.