سرهنگ مصطفی شوشتری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پدیده در ایام حضور بیشتر مردم در محوطه های تاریخی و در زمان اوج مسافر رشد چشمگیری پیدا می كند و سلامت و ارزش آثار تاریخی را به خطر می اندازد.
وی گفت: برای مبارزه با این پدیده باید فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و آموزش بیش از پیش انجام شود زیرا برخورد قهری با این مسئله كارساز نیست.
وی با بیان اینكه باید مردم را نسبت به ارزش آثار تاریخی آشنا كنیم افزود: آثار تاریخی به منزله ویترین تاریخی و هویتی كشور محسوب شده و از زیبایی و اصالت خاصی برخوردارند لذا یادگاری نویسی و تخریب آنها كاری ناشایست و ضد فرهنگی محسوب می شود.
شوشتری اظهارداشت: این فرهنگ سازی باید از مدارس آغاز شود چه بسا كه در بسیاری از كشور ها یك واحد درسی در زمینه آشنایی با ارزشمندی آثار تاریخی وجود دارد.
وی تصریح كرد: بسیاری از كسانی كه بر روی آثار تاریخی یادگاری می نویسند به قبح كار خود واقف نیستند و اغلب افراد كم سواد اقدام به این كار می نمایند.
وی اظهارداشت: حفاری های غیر مجاز یكی دیگر از تهدیدات برای آثار تاریخی و هویت تاریخی محسوب می شود كه بر خلاف تصور عموم در ایام خاص مانند زمستان بیشتر می شود.
وی با بیان اینكه كسانی كه اقدام به حفاری می كنند افرادی هستند كه با یك سری اوهام و خواب و خیال مبنی بر وجود گنج دست به این كار می زنند، گفت: افرادی كه اقدام به حفاری غیر مجاز می كنند معمولا از سطح سواد كمتری برخوردارند.
وی با اشاره به فعال بودن یك هزار و 400 نیرو در یگان حفاظت میراث فرهنگی استان خراسان رضوی، افزود: این تعداد كفاف حفاظت و صیانت از همه آثار تاریخی و فرهنگی موجود در استان را نمی دهد و در این زمینه به طور جد نیازمند كمك و همكاری مردم هستیم.
هم اكنون بیش از یك هزار و 360 اثر تاریخی خراسان رضوی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است./ 3
7496 /664
پديده ونداليسم (تخريب گرايي) آثار تاريخي خراسان رضوي را تهديد مي كند
۲ مرداد ۱۳۹۱، ۱۵:۱۶
کد خبر:
80243453
مشهد - فرمانده يگان حفاظت ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي گفت: پديده ونداليسم يا تخريب گرايي يكي از مهمترين تهديدات براي ماندگاري و اصالت آثار تاريخي و فرهنگي استان محسوب مي شود.