به گزارش ایرنا، 'مهدی كدخدایی' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: طی سال های اخیر افزایش قیمت نهاده هایی مثل كود، سم، پلاستیك و بذر از یك سو و كاهش قیمت خرید محصول از سوی دیگر كشاورزان این منطقه را با مشكلات زیاد اقتصادی مواجه كرده است.
وی افزود: عدم ماندگاری محصول، سودجویی واسطه ها و نیز همزمانی تولید طالبی این منطقه با شیراز و ورامین باعث افت شدید قیمت این محصول در زمان برداشت شده است.
این كارشناس اقتصادی تصریح كرد: محصولی كه هفته گذشته ده هزار ریال فروخته می شد امروز كه اولین طالبی نوش آباد به بازار عرضه شد فقط سه هزار و دویست ریال قیمت دارد.
به گفته وی، كاهش بارندگی و كمبود منابع آب، باعث شده كه برداشت انواع طالبی در سال جاری به كمتر از یك دوم كاهش پیدا كند و بازده تولید از 50 تن در هكتار به 20 تن كاهش یابد.
كدخدایی افزود: در سال زراعی 1385 از یك هكتار زمین زیر كشت طالبی، 140 میلیون ریال عاید می شد كه یك صد میلیون ریال آن سود بود اما در سال های اخیر، همین میزان زمین با فروش 80 میلیون ریالی طالبی، كمتر از 20 میلیون ریال عاید كشاورز می شود.
به گفته وی، مسوولان جهاد كشاورزی بایستی با برنامه ریزی مناسب و شناسایی محصول سازگار با اقلیم منطقه، كشت محصول جایگزین مثل باغ های زیتون، پسته ،انگور، زعفران و گیاهان دارویی را ترویج كنند.
وی با اشاره به ناموفق بودن كشت دانه های روغنی در سالهای گذشته گفت: كارشناسان جهاد كشاورزی باید با تحقیق و با استفاده از نظر كارشناسان به طرف جایگزینی محصول حركت كند و توصیه به طرح هایی به روش آزمون و خطا باعث بی اعتمادی كشاورزان می شود.
كدخدایی اظهار داشت: گل محمدی كه كشت آزمایشی آن در دو سال گذشته در چند مزرعه نمونه نوش آباد، اجرا شد بازده خوبی در تولید و كیفیت محصول داشت می تواند الگوی خوبی در مسیر انتخاب كشت جایگزین باشد.
1724/8132
آران و بيدگل- رييس هيات مديره تعاوني زركشت نوش آباد گفت: برداشت طالبي در مزارع نوش آباد و مناطق كويري همجوار آن آغاز شده اما چندان بهره اقتصادي براي كشاورزان ندارد.