۲۰ خرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۲۹
کد خبر: 80173589
T T
۰ نفر
تقويت مراكز آموزشي- پژوهشي دريايي از برنامه هاي وزارت علوم است

تهران- معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: تقويت مراكز آموزشي – پژوهشي دريايي به شكل دولتي يا غير دولتي از برنامه هاي وزارت علوم است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، 'محمد مهدی نژاد نوری' روز شنبه در نخستین همایش ملی اقیانوس شناسی در دانشگاه شهید بهشتی افزود: در حال حاضر شركت های مختلف در پارك های علم و فناوری بوشهر، هرمزگان، مازندران و گیلان و چند دانشگاه و موسسه آموزشی كشور در حوزه دریایی فعالیت می كنند كه براساس سیاست های وزارت علوم در آینده این مراكز تقویت می شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ساخت انواع زیردریایی ها و شناورهای تحقیقاتی اقیانوس پیما برای كشوربسیار با اهمیت است از این رو باید با ساماندهی طرح های بزرگ در كنار هم، ظرفیت های موجود در كشور را شناسایی و تحقیقات را در حوزه دریایی تقویت كنیم .

مهدی نژاد نوری خاطرنشان كرد : در این زمینه توسعه همكاری های بین المللی و متناسب سازی ظرفیت نیروی انسانی متخصص در كشور باید مورد توجه قرار گیرد. از این رو بهره برداری صحیح از دریاها گام موثری برای حفظ این گستره آبی است زیرا یكی از چالش هایی كه امروزه بشر با آن مواجه است عدم آگاهی از نحوه حفاظت از منابع زیستی است.

به گفته وی اقیانوس ها دو برابر خشكی ها در كره زمین وسعت دارند بنابراین حساسیت آنها نیز بیشتر است.از این رو ترابری و حمل و نقل از طریق اقیانوس ها و دریاها موضوعی است كه همواره مورد توجه دولت ها قرار می گیرد و اخیرا نیز تئوری ساخت كشتی های هوایی به شكل بالون مطرح شده اما هنوز به واقعیت تبدیل نشده است.

مهدی نژاد نوری در مورد دریافت انرژی از دریا گفت : انرژی موجود در دریاها فقط نفت و گاز نیست بلكه با استفاده از فناوری های نوین می توان از امواج دریا انرژی سازگار با محیط زیست به دست آورد.

وی تاكید كرد: تهیه دارو از گیاهان دریایی ، آب شرب و كشاورزی، تفریح و ورزش از جمله كاربردهای منابع آبی برای انسان هستند از این رو شناخت و حفاظت از دریا و اقیانوس ها باید مورد توجه ویژه مسئولان قرار گیرد.

معاون وزیر علوم اظهار داشت: خوشبختانه هم اكنون یك هوشیاری نسبی در اقشار مختلف مردم ، مدیران و سیاست گذاران در مورد اهمیت دریا در كشور ایجاد شده است كه باید این ویژگی را به فرصت تبدیل كنیم.

وی گفت: درحال حاضر دو شورای عالی 'اقیانوس شناسی 'و 'صنایع دریایی ' در زمینه اقیانوس فعال هستند و شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری( عتف) نیز در این زمینه مصوبات زیادی داشته است.

به گفته مهدی نژاد نوری علاوه بر تصویب طرح كلان 'فناوری های حوزه زیرسطحی'، طرح ها و پروژه های متعددی در زمینه علوم دریایی در كشور در حال اجراست كه ساخت كشتی تحقیقاتی یكی از این پروژه هاست.

همایش ملی اقیانوس شناسی تا فردا - یكشنبه - در تهران ادامه دارد.

علمی**9014**9023**1581
۰ نفر