بجنورد - مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي گفت: مصرف آجيل رنگ شده به دليل نامعلوم بودن نوع رنگ استفاده شده از نظر بهداشتي غير قابل اطمينان است.

به گزارش ایرنا، مهندس 'محمود بهنیا' روز دوشنبه اظهار داشت: در ایام عید نوروز با رعایت نكات ساده بهداشتی می توان از بسیاری از موارد خطر آفرین برای سلامتی جلو گیری كرد.



وی گفت: در این ایام همچون تمام سال باید موادغذایی موردنیاز خود را از اماكن و مراكز دارای شرایط بهداشتی تهیه و به هنگام خرید این مواد به كد بهداشتی، پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضای مصرف آن ها توجه كرد.

وی افزود: در طول سفر نیز باید از سالم بودن آب آشامیدنی خود اطمینان حاصل كنید و قبل از مصرف مواد غذایی و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی حتما دست ها را با آب و صابون شست و شو دهید و در وسایط نقلیه عمومی فقط از لیوان شخصی یا یك بار مصرف استفاده كنید.

مهندس بهنیا گفت: علاوه بر آب سالم، شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه، استرلیزه به علت داشتن پروتئین و برخی ویتامین ها و املاح ضروری بدن به عنوان برترین گزینه جایگزین نوشابه های گاز دار توصیه می شود.

وی با تاكید بر خودداری از پخش زباله در محیط، جاری كردن فاضلاب در معابر و استعمال دخانیات در اماكن عمومی، افزود: هنگام استفاده از استخرهای شنا باید از وسایل شخصی استفاده كرد و قبل از ورود به استخر علاوه بر شست و شوی بدن با آب و صابون باید پاها را در حوضچه حاوی پركلرین ضدعفونی كرد.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی در مورد تهیه غذا از دستفروش و فروشنده های دوره گرد و رستوران های بین راهی هشدار داد و گفت: در طول سفر باید از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی پخته شده در دمای محیط خودداری كرد و این مواد غذایی را قبل از مصرف به طور كامل حرارت داد.

وی افزود: با توجه به اینكه پلاستیك رنگی از مواد بازیافتی و زباله تهیه شده است توصیه می شود از تماس مواد غذایی با این پلاستیك به منظور حمل یا نگهداری خودداری كنید.

مهندس بهینا همچنین توصیه كرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های انگلی و عفونی سبزی، كاهو و میوه را قبل از مصرف به خوبی با آب سالم شسته و گندزدایی كنید. ك/1

623

سرخط اخبار استان‌ها