به گزارش خبرنگار ایرنا ،امروزه همه مهمانان نوروزی كه به غرب و شمال غرب كشور مسافرت می كنند حتما یك روز را به شهربانه اختصاص می دهند.
طبیعت زیبای شهربانه و رونق بازار و تجارات در این شهر مرزی كردستان توجه مسافرین نوروزی را به خود جلب كرده است.
شهر بانه در چند سال اخیر باتوجه به تقویت صنعت گردشگری تلاش های زیادی برای افزایش سرمایه گذاری در بخش های مختلف از قبیل احداث اماكن اقامتی و پذیرایی، بازارهای لوكس و جذاب، مجتمع های تجاری و تفریحی صورت گرفته است.
با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی و شرایط خاص اقتصادی و مرزی بودن، در بخش گردشگری و توریسم، بانه یكی از شهرهای برتر استان و حتی ایران محسوب می شود كه نسبت به شهرهای همجوار از قدرت جذب گردشگری بیشتری برخوردار است.
وجود كوه های سربه فلك كشیده واستوار از جمله آربابا،دوزین، بابوس، جنیره ، پیرمراد و گردنه خان و همچنین آب و هوای مطبوع، جنگل های متنوع و زیبا، چشمه سارهای خود جوش و گوارا، سد مخزنی و هزاران منظر و جلوه های زیبا و بازار كالاهای ارزان قیمت، شهر بانه را به مكانی زیبا و دیدنی برای گردشگران و مسافران تبدیل كرده است.
در طول سال به ویژه در ایام تعطیل، صدها هزار مسافر از اقصی نقاط ایران از چشم اندازهای طبیعی و متنوع و كالاهای لوكس ایرانی وخارجی دیدن كرده كه به دلیل اقامت چند روزه در مراكز خدمات اقامتی و پذیرایی و خرید اجناس و غیره درآمد زیادی عاید مردم خونگرم و مهمان نواز این شهر می شود.
بانه در سالهای اخیر به مهمترین كانون تجاری استان تبدیل شده و در سه سال اخیر بیشترین تعداد گردشگران استان به علت وجود مراكز و بازارهای خرید كالاهای ارزان، طبیعت سرسبز و توسعهی مراكز اقامتی و پذیرایی و مهماننوازی مردم منطقه از این شهرستان بازدید كرده اند.
توریسم با ریشه های عمیق و طولانی خود همواره در قالب روابط تاریخی – سیاسی، دیدار سیاحان و انجام مبادلات تجاری صورت گرفته، كه بحث از آن به عنوان یك سیاست اقتصادی درآمدزا و قابل سرمایه گذاری، بحث جدیدی بوده كه امروزه به واسطه دو پتانسیل منابع طبیعی و فضاهای گردشگری و منابع و آثار تاریخی و اقتصادی گسترش یافته است.
موقعیت جغرافیایی
شهر بانه در شمال غربی استان كردستان و در فاصله 262 كیلومتری سنندج و در مجاورت مرز كشور عراق قرار گرفته است.
بانه شهری كوهستانی با متوسط بارندگی 750 میلیمتر در سال، با جنگلهای زیبا و كوه نمادین آربابا از مهمترین مناطق گردشگری استان میباشد.
مهمترین جاذبههای گردشگری و اماكن دیدنی
*پارك كوهستانی دوكانان و پیرمراد
این دو پارك در مجاورت هم و در دامنه كوه آربابا با چشماندازی بسیار زیبا به شهر بانه قرار گرفتهاند. زیارتگاه پیرمراد به عنوان جاذبهی زیارتی كه مورد احترام مردم بانه است در داخل این مجموعه قرار دارد.
بیشتر مسافرانی كه قصد استراحت در دامان طبیعت را دارند، به علت وجود امكانات لازم در دامنهی كوه زیبای آربابا در این دو پارك كوهستانی توقف می كنند.
*دریاچه سد بانه
این دریاچهی كوچك به علت قرارگیری در مسیر جادهی سقز به بانه زیبایی خاصی به منطقه داده، بطوریكه منظره زیبای آن از فراز گردنهی خان نمایان است.
قابل ذكر است، این دریاچه به علت موقعیت ممتاز آن (10 كیلومتری شهر بانه) و پوشش جنگلی اطرافش یكی از مكانهای عمده جذب و استراحت گردشگران میباشد.
*تفرجگاه سورین
این تفرجگاه در 12 كیلومتری جنوب شرقی بانه و در مسیر جاده بانه به مریوان قرار گرفته است.
این منطقه از لحاظ پوشش جنگلی پر تراكمترین نقطه شهرستان بانه است كه در دو طرف جاده ارتفاعات را پوشانده و منظره زیبایی از كوه و جنگل را به وجود آورده است.
همچنین مسجد قدیمی و زیارتگاه سورین در این تفرجگاه قرار دارد.
*روستا و غار شوی
این روستا به علت چشمانداز زیبای كوه، جنگل و رودخانه، معماری ویژه و همچنین قلعه و سد باستانی آن یكی از مقاصد گردشگران محسوب می شود.
در كنار این روستا غار مشهوری قرار گرفته كه طول آن 267 متر بوده و در انتهای آن دریاچه كوچكی وجود دارد.
بازدید از این غار در حال حاضر فقط با امكانات فنی میسر است و در آینده برای بازدید عموم آماده خواهد بود.
*روستای نجنه علیا
روستای نجنه علیا یكی از روستاهای هدف گردشگری میباشد، كه در فاصله 38 كیلومتری جاده بانه به سردشت در محیطی جنگلی و كوهستانی قرار گرفته است.
اهمیت این روستا به جز محیط طبیعی، بكر و زیبای آن در فراوانی چشمهسارها، وجود قرآن قدیمی در مسجد تاریخی آن و مجتمع شیلات كوچكی در روستا بوده، كه ماهیهای آن طعم بسیار لذیذی داشته و در همان محل ارایه می شود.
*روستای سبدلو
این روستا در 5 كیلو متری شمال شرقی شهرستان بانه در دامنه كوه وزنه و بلندی های سراوردان و چاران قرار دارد.
روستای سبدلو از شرق و شمال شرقی به دره های سرسبز جنگلی به نام كانی شیلان و چه می باخی و از غرب به دامنه سرسبز با بوطه های بلوط به نام بنار و از جنوب غربی به سد بانه و از جنوب به زمینهای كشاورزی و در شرق تونل گردنه خان كه به ورودی بانه معروف و مشهور بوده و كوه های كلی خان و مامل خان منتهی می شود.
صنایع دستی
شالبافی، پستك بافی، گلیم بافی، كلاش بافی، دوخت و تزیین لباس های محلی از جمله صنایع دستی این شهرستان محسوب می شود.
گفتنی است در این شهرستان گونه ای خاص از بز زیست دارد، كه از پشم آن برای تولید لباس كردی مردانه مرز(رانگ و چوخه) استفاده می شود.
سوغات و شیرینی
در شهرستان بانه نوعی شیرینی به نام گوژمه تولید می شود، كه به عنوان سوغاتی مورد استفاده گردشگران قرار می گیرد.
یكی از مهم ترین عوامل جذب گردشگر به شهر بانه فرهنگ مهمان نوازی و تلاش عموم مردم و بازاریان در خدمت به مسافرین است كه همه مسافرین بر این نكته مهر تایید می زنند.
بر اسا این گزارش در سنوات گذشته در بسیاری از موارد خود مردم و بازاریان این شهر نسبت به تهیه اقلام تبلیغاتی و راهنمای مسافرین اقدام كرده و در این بخش مشاركت بسیار عالی با دستگاه های مرتبط داشته اند.ك/4
7354/533
سنندج -شهرستان بانه در استان كردستان در چند سال اخير به عنوان يكي از نقاط گردشگري و از مقصد هاي اصلي مهمانان نوروزي همواره مورد توجه هموطنان قرار گرفته است.
سرخط اخبار استانها
-
آمادگی تاجیکستان برای همکاری با خراسان جنوبی در حوزه گردشگری
بیرجند - ایرنا - سفیر تاجیکستان در ایران با اشاره به قرابتهای فرهنگی،…
-
رونمایی از نسخههای آرشیوی یک روزنامه ۷۰ ساله در کتابخانه آستان قدس رضوی
مشهد- ایرنا- نسخه های آرشیو شده روزنامه "کارگران خراسان" مربوط به…
-
حریم تپه باستانی کُنارصندل در جیرفت مشخص شد
کرمان - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان…
-
حفظ تالابها نیازمند همکاری بین بخشی ارگانهای مختلف است
تبریز - ایرنا - مسوول دبیرخانه ملی تالابهای کشور گفت: با توجه به…