'ویجی مهتا' رییس انجمن بین المللی 'اتحاد برای صلح' در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: ایران عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی و از امضاء كنندگان اولیه پیمان عدم اشاعه هسته ای(ان پی تی) می باشد و به همین دلیل حق دارد كه به غنی سازی اورانیوم برای مقاصد صلح آمیز ادامه دهد.
وی افزود: این دقیقا همان كاری است كه ایران هم اكنون انجام می دهد و آژانس نیز تاكنون هیچ مدركی ارائه نكرده است كه نشان بدهد فعالیت های اتمی ایران جنبه نظامی دارد و یا آن كشور به دنبال ساخت بمب است.
این نویسنده و فعال سرشناس صلح با انتقاد از سیاست های جنگ طلبانه و نظامی گرایانه 'قدرت های بزرگ' در مسائل بین المللی گفت: به نظر من كشورهای غربی باید بطور سازنده با ایران مذاكره كنند و به تبلیغات منفی خود علیه ایران و ارائه تصویری خطرناك و تهدیدآمیز از آن كشور پایان دهند.
وی تاكید كرد: لفاظی در مورد جنگ و حمله نظامی مشكلی را حل نخواهد كرد. مذاكره و گفت و گو تنها راه كاهش تنش و حل منازعات است.
آقای مهتا كه هفته گذشته میزبان یك همایش بین المللی درباره صلح در لندن بود، درباره اهداف برگزاری این همایش گفت: هدف اولیه ما این است كه پیام صلح را در جهان گسترش دهیم. امروز متاسفانه وضعیت در منطقه خاورمیانه خوب نیست. اكنون شرایط سوریه بسیار خطرناك است و خشونت در افغانستان و عراق همچنان موج می زند.
وی اظهارداشت: از سوی دیگر آمریكا و اسراییل درباره حمله به ایران لفاظی می كنند و ما در چنین شرایطی می خواهیم با تشكیل همایش های مختلف با حضور سیاستمداران و صاحب نظران به قدرت های بزرگ و جامعه بین المللی بگوییم كه اقدام نظامی چاره كار نیست.
'باید بنشینیم و موضوعات اختلافی را از طریق دیپلماسی و مذاكره حل و فصل كنیم.'
رییس انجمن 'اتحاد برای صلح' در مورد اهمیت پیام صلح در عصر حاضر گفت: قدرت های بزرگ سالانه بالغ بر 3/1 تریلیون دلار به بودجه نظامی خود اختصاص می دهند و طبیعی است كه صرف این همه هزینه در مسائل نظامی باعث به وجود آمدن جنگ در نقاط مختلف جهان می شود.
وی افزود: حرف ما این است كه این گردش مالی عظیم در امور نظامی توسط آمریكا و كشورهای غربی كاملا غیرضروری است و حتی علاوه بر خطرات جنگ، باعث تشدید بحران اقتصادی در جهان می شود. این بودجه به جای مصرف شدن در زمینه تولید و ذخیره تسلیحات می تواند صرف امور درمانی، آموزشی، ایجاد اشتغال و ... شود و به رونق اقتصادی نیز كمك كند.
به گفته وی سیاست های نظامی گرایانه 'قدرت های بزرگ' نه تنها سازنده نیست بلكه مخرب صلح و امنیت در جهان است و باید به نفع روش های دیپلماتیك و سیاسی، متوقف شود.
آقای مهتا درباره نقش سازمان ملل متحد برای حل منازعات منطقه ای و بین المللی اظهارداشت: این سازمان به رغم نقدهای فراوانی كه به آن وارد است هنوز بستر خوبی است كه می توان از طریق آن منازعات را حل و فصل كرد.
وی توضیح داد: سازمان ملل را می توان به دو بخش تقسیم كرد. یك بخش آن كه در زمینه توسعه، مبارزه با فقر و ریشه كنی بیماری های كشنده نظیر مالاریا و ... فعال است، بسیار خوب عمل می كند. ولی در بخش دیگر كه به نمایندگی از قدرت های بزرگ تصمیم می گیرد، عملكردش خوب نیست.
وی تاكید كرد: به همین دلیل من معتقدم كه ما نیازمند انجام اصلاحات سریع در ساختارهای سازمان ملل هستیم تا آن را به نهادی دموكراتیك، شفاف و قابل اعتماد تبدیل كنیم.
رییس انجمن 'اتحاد برای صلح' گفت: امید ما این است كه بتوانیم این پیام مهم را كه جنگ طلبی و نظامی گری مشكلی را حل نمی كند به همه جهانیان برسانیم.
'همه كشورهای جهان باید رابطه سازنده ای با هم داشته باشند تا بتوانیم دشمنان واقعی بشریت یعنی تغییرات آب و هوایی، فقر و بیماری و ... را ریشه كن كنیم. ما به جای اینكه به جان هم بیفتیم باید تلاش كنیم بطور موثر با این مشكلات مشترك، مبارزه كنیم.'
اروپام**345
لندن - يكي از شخصيت هاي بين المللي حامي صلح تاكيد كرد: آژانس بين المللي انرژي اتمي تاكنون هيچ مدركي مبني بر انحراف برنامه هسته اي ايران به سمت مقاصد نظامي ارائه نكرده است.
سرخط اخبار جهان
-
پرونده انتخابات میان دورهای ۲۰۲۲ آمریکا (۱۰)/انتخابات مقدماتی ایالت میشیگان
نیویورک - ایرنا - میشیگان همواره از جمله ایالتهایی بوده که شاهد رقابت…
-
گفت وگوی تلفنی چاووش اوغلو با هنیه در مورد حملات رژیم صهیونیستی به غزه
تهران-ایرنا- به گزارش خبرگزاری آناتولی مولود چاووش اوغلو وزیر امور…
-
تصمیم اتحادیه اروپا برای ازسرگیری کمک مالی به نهادهای فلسطینی
تهران - ایرنا - اتحادیه اروپا تصمیم گرفت که کمک های مالی به ۶ سازمان…
-
دبیرکل سازمان ملل از آتش بس غزه استقبال کرد
نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد از اعلام آتش…