۱۴ اسفند ۱۳۹۰، ۱۹:۲۴
کد خبر: 80023043
T T
۰ نفر

اراك- نماينده ولي فقيه در استان مركزي و امام جمعه اراك گفت: به منظور راهبري و ساماندهي فعاليت هاي قرآني، تدوين سند توسعه قرآني اين استان ضروري است.

آیت الله 'قربانعلی دری نجف آبادی' عصر یكشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان مركزی افزود: توسعه و ترویج معارف قرآنی و دینی كلید سلامت اجتماعی و فردی و تعالی جامعه انسانی است كه در استان باید بر مبنای ظرفیت ها و نیازهای موجود به صورت راهبردی و برنامه های اجرایی ترسیم شود.

وی توضیح داد: ایجاد بانك اطلاعاتی و شناسنامه قوی از زیرساخت های قرآنی استان مركزی باید به عنوان پایه و محور تدوین این سند قرار گیرد و این مهم برای اجرایی كردن منشور توسعه قرآنی كه در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده الزامی است.

نماینده ولی فقیه در استان مركزی تربیت معلم و سفیران علوم قرآنی را به عنوان یك سیاست اولویت دار و نیاز اساسی استان مركزی دانست و ادامه داد: به منظور تربیت مربیان و مدرسان بومی با استفاده از ظرفیت های موجود در مرحله نخست آموزش هدفمند یكصد نیروی انسانی در قالب قرارگاه قرآنی آغاز شود و سپس هر نیرو به عنوان یك حلقه آموزش قرآنی در شهرستان ها وارد عمل شود.

آیت الله دری نجف آبادی تصریح كرد: ایجاد شهرك علمی دانشگاهی علوم حوزوی و معارف اسلامی از نیازهای جدی و خلاهای مهم فرهنگی شهر اراك است كه باید در سایه همكاری مسوولان اجرایی و تامین اعتبارات و زیرساخت های لازم محقق شود.

وی با بیان اینكه 'كربلایی كاظم ساروقی' مشهور به 'معجزه قرآنی قرن' در امامزادگان هفتاد و دو تن ساروق بوده اظهار كرد: این پیرمرد بیسواد كه یك شبه حافظ كل قرآن مجید شده سرمایه ارزشمند فرهنگی و دینی استان مركزی است و باید با استفاده از این ظرفیت دانشكده علوم قرآنی در ساروق ایجاد شود.

نماینده ولی فقیه در استان مركزی ادامه داد: سرمایه گذاری در علوم قرآنی پایه محكم و اساسی در مقابله با جریان های انحرافی نظیر وهابیت، شیطان پرستی و عرفان های دروغین است و باید از سنین پایین و در سایه برنامه موثر در استان ساماندهی و دنبال شود.

آیت الله دری نجف آبادی گفت: آسیب های اجتماعی به عنوان یك تهدید، تحكیم و سلامت خانواده ها را نشانه گرفته و مسوولان دردمند، عاشق و انگیزه مدار دینی باید با توسعه پایگاه های قرآنی، مساجد و مراكز علوم دینی به ویژه در مناطق حاشیه شهرها و نقاط محروم فرهنگ دینی را با هدف مصون سازی اجتماعی تقویت كند.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری استان مركزی نیز در این نشست گفت: توسعه علوم قرآنی با تشكیل كمیته ویژه ای در حوزه دفتر امور اجتماعی استانداری در حال پیگیری است و با ابلاغ منشور شورای عالی انقلاب فرهنگی این كمیته رسالت خود را با قوت بیشتری دنبال خواهد كرد.

'ابوالقاسم نصرالهی' پیشنهاد كرد: شورایی ویژه از اعضای دستگاه های متولی فرهنگی استان سیاست های راهبردی قرآنی را برای تدوین سند توسعه قرآنی استان با ارزیابی شرایط موجود و نقاط قوت و ضعف احصا كرده و برای اجرا در اختیار كمیته قرآتی دفتر امور اجتماعی استانداری قرار دهند.

فرمانده سپاه روح الله استان مركزی گفت: منشور توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی حركتی ارزشمند در راستای سالم سازی اجتماعی و تعمیق فرهنگ دینی كشور است كه در استان ها باید نحوه اجرایی شدن آن مطالعه دقیق شود.

سردار 'غلامعلی ابوحمزه' افزود: بسیج به عنوان یك ظرفیت بالقوه در خدمت توسعه علوم قرآنی است و آمادگی كامل برای مشاركت در این امر وجود دارد.

در این نشست بر مباحثی چون نظام سازی ساختار مدیریت موضوعات قرآنی، آسیب شناسی فعالیت های قرآنی با توجه ویژه به آموزش علوم قرآنی در مدارس، مهدهای كودك و دانشگاه ها، ترویج فرهنگ قرآنی از طریق رسانه ها، توسعه سرگرمی های قرآنی و حساس سازی مدیران دستگاه های اجرایی به مباحث قرآنی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد كه پیشنهادات این جلسه در قالب كتابچه ای برای تدوین سند توسعه قرآنی استان مركزی جمع آوری شود.ك/2

560/507