۲۳ آبان ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7980138
T T
۰ نفر
ترمیم کابینه فیون و حلقه دوستان سارکوزی در دولت ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/08/23 سیاسی.فرانسه.فیون.سارکوزی تهران - نیکلا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه که در ادامه سناریوی دوست مداری خود شنبه شب به طور صوری با استعفای فرانسوا فیون نخست وزیر این کشور موافقت کرده بود بار دیگر با هدف جذب دوستان و کنار گذاشتن برخی چهره های مخالف مجداد وی را مامور تشکیل کابینه کرد.
به گزارش گروه اخبار صوتی وتصویری ایرنا ، نیکلا سارکوزی که پس از پیروزی در انتخابات سال 2007 میلادی توانست سکان ریاست جمهوری فرانسه بدست بگیرد ، در همان سال با تظاهرات صدها جوان معترض به سیاست های رییس جمهور جدید و ولخرجی های بسیار سنگین وی در تعطیلاتش با کارلا برونی مواجه شد.
در این آشوب دو روزه دهها مغازه و ساختمان بانک و چندین خودرو به آتش کشیده شد و در جریان درگیری نیروهای پلیس و امنیتی با جوانان معترض بیش از 80 مامور ضد شورش نیز بشدت زخمی شدند.
در همان سال هزاران کارمند و کارگر بخش های مختلف در اعتراض به ساعت کار و شرایط بازنشستگی و میزان دریافت حقوق خود دست به اعتصاب سراسری زدند.
حمله به رانندگان خطوط اتوبوسرانی در پاریس و شهر روآ سی ، تظاهرات گسترده و درگیری با نیروهای پلیس در شهر گرونوبل و ضرب و شتم تظاهرات کنندگان جوان در شهر لیون طی سالهای اخیر نشان از مخالفت مردم فرانسه از سیاست های سارکوزی دارد.
اما مشکل سارکوزی به اینجا ختم نشد و فرانسه دو هفته پیش به مدت چند روز شاهد تظاهرات گسترده و میلیونی و اعتصاب سراسری بویژه در بخش سوخت رسانی و پالایشگاه ها بود.
آمارها در بیش از دو سال گذشته همواره نشان از کاهش محبوبیت سارکوزی و دولت فرانسوا فیون دارد به عبارتی مردم فرانسه وقتی با عدم تحقق وعده های انتخاباتی رییس جمهوری خود در عرصه داخلی و نیز ضعف دیپلماسی خارجی الیزه مواجه شدند دیگر به سیاستگذاران خود بی اعتماد شدند و حتی برخی چهره ها مثل دومینیک دو ویلپن نخست وزیر و وزیر امورخارجه سابق این کشور سارکوزی را یکی از عمده ترین مشکلات فرانسه معرفی کرد.
* مصوبه اخیر زمینه را برای افزایش اعتراضات عمومی بالا برد سارکوزی هم اکنون با مخالفانی روبه رو است که برخی از آنها حتی به سن رای دادن نرسیده اند. در حقیقت اقدام دولت فرانسه در افزایش سن بازنشستگی، این زمینه را فراهم کرد تا نارضایتی های گسترده ای که در لایه های مختلف جامعه فرانسه بویژه در دوران حکومت سارکوزی متراکم شده است، امکان بروز پیدا کند .
جامعه فرانسه بشدت طبقاتی شده و فاصله طبقاتی و رواج دیدگاه های نژادپرستانه ، دست به دست هم داده و وحدت و انسجام ملی را در فرانسه تضعیف کرده است و مرد اول الیزه با اتخاذ برخی سیاست ها نظیر اخراج مهاجران رومانیایی، این شکاف ها را عمیق تر کرده است .
حس بیگانگی در میان مهاجران ساکن فرانسه و حتی فرانسوی های مهاجر تبار در حالی تقویت شده است که بحران مالی ، فشارهای اقتصادی را بر اقشار مختلف این کشور افزایش داده است.
سیاست های سارکوزی اعتماد فرانسوی ها را به بهبود اوضاع اقتصادی این کشور ، جلب نکرده است و به همین دلیل رویکردهای وی از جمله اصلاح قوانین بازنشستگی ، بشدت با مخالفت فرانسوی ها روبه رو شده است. در حقیقت مخالفانی که به خیابان ها آمده اند ، نه تنها با سیاست های اقتصادی سارکوزی مخالفند ، بلکه از روش دولت وی در مدیریت اجتماعی ، سیاسی ، امنیتی و اقتصادی کشور انتقاد می کنند . به همین دلیل در تظاهرات علیه لایحه مربوط به افزایش سن بازنشستگی ، حتی دانش آموزان فرانسوی هم حضور داشتند.
* استعفا و بازگشت فیون، سناریوی دوست مداری سارکوزی است نیکلا سارکوزی برای برونرفت از شرایط دشواری که برایش بوجود آمده است به یک ترفند سیاسی دست زد و فرانسوا فیون نخست وزیر خود را در پنهان مجبور به استعفا کرد و در ظاهر نیز موافقت خود را با این استعفا ابراز داشت و سپس وی را مجدد مامور تشکیل کابینه کرد.
از این اقدام سارکوزی می توان نتیجه گرفت که برخی چهره ها که مخالفت های شدید خود را با سیاست های رییس جمهوری فرانسه چه در عرصه داخلی و چه صحنه بین الملل ابراز می داشتند کنار خواهد گذاشت که از آن جمله می توان به برنار کوشنر وزیر امورخارجه این کشور اشاره کرد.
کوشنر که سخت مخالف رویکرد سارکوزی در قبال اخراج مهاجران رومانیایی از فرانسه است بارها تهدید کرده بود که پست وزارت خارجه را ترک خواهد کرد و حتی اروه مورن وزیر کشور فرانسه نیز در خصوص اعزام نیروهای فرانسوی به افغانستان و زمان بازگشت این نیروها با رییس جمهوری این کشور اختلاف نظر داشت از جمله افرادی است که از گردونه مدیریتی سارکوزی کنار گذاشته خواهند شد .میشل الیو ماری، وزیر دفاع حکایت دارد. همچنین پیش بینی می شود کریستین لاگارد و والری پکرس به ترتیب وزیران دارایی و تحقیقات و آموزش عالی نیز کنار گذاشته شده و دوستان نزدیکتر سارکوزی به جمع هیات دولت جدید بپیوندند تا وی بتواند بر اساس سناریوی دوست مداری کشور را تا پایان دوره ریاست جمهوری به پیش ببرد.
ژان پیر رافارن نخست وزیر سابق فرانسه معتقد است سارکوزی برای برونرفت از بحران کنونی حاکم بر این کشور و برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 باید دست به تغییراتی در کابینه بزند.
وی معتقد است فرانسوا فیون به نوعی در عملکرد خود محافظه کارانه عمل می کند و چنین روشی برای اداره امور زیاد مناسب نیست. باید بیپرده سخن گفت و سیاست مخفی کاری که از سه سال پیش اعمال می شود به حل مشکلات کنونی و پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در سال 2012 منجر نخواهد شد.
این احتمال وجود دارد که سارکوزی برای تقویت موقعیت خود آلن ژوپه نخست وزیر سابق و خاویر برتران وزیر کار را در بین اعضای جدید دولت فرانسه بنشاند برخی از شخصیت های سیاسی فرانسه معتقدند پیروزی حزب حاکم به ادامه عملکرد آنها در زمینه اشتغالزایی و به طور کلی اصلاح روند داخلی امور بستگی دارد و در عین حال باید باید مراقب برنامه های حزب سوسیالیست نیز باشند.
سارکوزی برای کاهش فشار افکار عمومی علیه خود همچنین دست به کاهش وزارت خانه ها از 35 به 26 وزارتخانه خواهد زد تا هم هزینه های مالی را پایین آورد و هم با حذف مخالفان خود که شاید به نوعی با آنها بده بستان های پشت پرده داشت و او را در کنار گذاشتن آنها برایش دشوار است دوستان بیشتری را در اطراف خود جمع خواهد کرد.
به هر روی فرانسه روزهای مهم سیاسی را در پیش رو دارد و هر اشتباهی از سوی سیاستگذاران این کشور می تواند دامنه اعتراضات عمومی ماه آینده را وسیعتر از گذشته بسط دهد.
صویر1566**1502** شماره 155 ساعت 23:37 تمام
۰ نفر