۲۱ شهریور ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7969102
T T
۰ نفر
نفوذ رسانه های تندرو آمریکا در تعیین خط مشی دولت اوباما علیه ایران ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/06/21 سیاسی.آمریکا.ایران.روزنامه های تندرو تهران - پایگاه اطلاع رسانی کنسرتیوم نیوز (consortiumnews( روز یکشنبه در مقاله ای ضمن تشبیه سیاست کنونی دولت آمریکا نسبت به ایران به دوران پیش از جنگ با عراق، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز را به اعمال فشار و سوق دادن افکار عمومی جهان علیه ایران متهم کرد.
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، این پایگاه اطلاع رسانی افزود: روزنامه نیویورک تایمز در سر مقاله روز گذشته ( شنبه ) خود که به سبک و سیاق نو محافظه کاران آمریکا شباهت فراوان دارد، با اظهار نظر درباره گزارش انتقاد آمیز جدید در مورد موضع ایران با بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، چنین نتیجه گیری کرده است: همان طور که پیش بینی می شد، تهران همچنان اصرار دارد که در حال ساخت تسلیحات هسته ای نیست، اما عدم پذیرش توقف غنی سازی و همکاری نکردن با آژانس بین المللی انرژی اتمی باور کردن این ادعا را غیر ممکن تر می سازد.
روزنامه نیویورک تایمز به جز رعایت نکردن این نکته دستوری که صفت غیر ممکن یک صفت مطلق است و قابل درجه بندی نیست، فراموش کرده است که خصومت افراطی اش نسبت به ایران که در اخبار و مقالاتش به خوبی مشهود است، باعث شده است تا بن بست ایجاد شده در مذاکرات هسته ای با ایران به صورت یک نقطه بحرانی به تصویر کشیده شود.
عجیب تر آن که واشنگتن پست که در مقایسه با نیویورک تایمز، حامی وفادارتری برای نو محافظه کاران محسوب می شود، در سرمقاله روز گذشته ( جمعه ) خود در این زمینه ارزیابی سنجیده تری ارائه کرد و خاطر نشان کرد که امیدوارکننده ترین برهه برای مذاکره زمانی بود که ایران نسبت به مبادله اورانیوم با غنای پایین خود با ایزوتوپهای با غنای بالا که در موارد پزشکی کاربرد دارند، تمایل نشان می داد.
این روزنامه در ادامه می نویسد تاخیر در اعلام توافق با پیشنهاد مبادله 1200 کیلو گرم اورانیوم با غنای پایین موجب پیچیده تر شدن چشم انداز مذاکره در این زمینه شده است.
با این حال، آن چه که هر دو روزنامه واشنگتن پست و نیویورک تایمز در سرمقاله های خود هیچ اشاره ای به آن نمی کنند، این است که آن ها و دوستان نو محافظه کارشان در ناکام ماندن تلاش های اولیه باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا برای دستیابی به توافقی در زمینه مبادله سوخت با ایران در سال گذشته و خرابکاری در بر هم زدن پیشنهاد برزیل و ترکیه در اوایل سال جاری میلادی نقش کلیدی ایفا کرده اند.
رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه و لوئیز اینانسیو لولا دا سیلوا، رئیس جمهوری برزیل در ادامه مذاکراتی که دولت اوباما آغازگر آن بود، در ماه مه سال جاری تلاش کردند تا محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران را به موافقت با این مبادله سوخت متقاعد سازند.
این پایگاه اطلاع رسانی در ادامه می افزاید، با و جود اینکه که این مبادله گام مهمی محسوب می شد و می توانست به توافق های بیشتری با دولت ایران منتهی شود، اما از سوی سیاست گذاران و نظریه سازان روزنامه های نیویورک تایمز و واشنگتن پست به باد انتقاد گرفته شد.
سردبیران روزنامه واشنگتن پست ابتکار عمل برزیل و ترکیه را به عنوان تلاش دیگری برای تعامل با ایران به سخره گرفتند.
توماس فریدمن، نویسنده روزنامه نیویورک تایمز که یکی از حامیان حمله به عراق نیز بوده و خود را دموکرات تونی بلر لقب داده است، با این جریان همراهی و تصریح کرد که بیشتر با تغییر رژیم در ایران موافق است تا هر دستاورد و رویداد دیگری.
علاوه براینها، تندروهای دولت اوباما نظیر هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه و رهبران برزیل و ترکیه را مزاحمان ناخوانده ای نامیدند که در حوزه دیپلماتیک آمریکا دخالت کرده اند.
لولا دا سیلوا در پاسخ به اظهارات مقامات آمریکایی که مساله مذاکره با ایران را با برزیل مرتبط نمی دیدند، گفت، چه کسی می گوید که این مساله فقط به آمریکا مربوط می شود؟ واقعیت این است که ایران به صورت کشوری تصویر می شود که موافق مذاکره نیست، در حالی که این کشور پای میز مذاکره آمد تا ببیند آیا دیگران هم می توانند همپای آن کشور حرکت کنند، یا نه ؟ این پایگاه اطلاع رسانی خاطر نشان ساخت: برزیل متحیر از واکنش آمریکا، نامه ای سه صفحه ای که از طرف اوباما خطاب به دا سیلوا نوشته شده بود، ارائه کرد که برزیل و ترکیه را به پیشبرد مبادله سوخت تشویق کرده بود.
اوباما طی این نامه خاطر نشان ساخته بود که مبادله اورانیوم می تواند گامی در جهت اعتمادسازی و کاهش تنش های منطقه ای باشد.
با این حال، جنگ طلبان دولت اوباما تحت تاثیر و حمایت نظریه سازان و شکل دهندگان افکار عمومی در روزنامه های نیویورک تایمز و واشنگتن پست، بر اوباما غالب شده و در نتیجه، دولت اوباما به جای پذیرش این مبادله، تلاش کرد تا تحریم های شدید تری را علیه ایران به مرحله اجرا در آورد.
پایگاه اطلاع رسانی کنسرتیوم نیوز در پایان چنین خاطرنشان ساخت: به نظر می رسد که نو محافظه کاران آمریکا و هم پیمانان آن ها با نادیده گرفتن فجایع جنگ عراق و نیز جنگ نا فرجام افغانستان همچنان داعیه داران و معماران اصلی سیاست خارجی آمریکا محسوب می شوند.
صویر**9156** 1506 مط شماره 078 ساعت 16:55 تمام
۰ نفر