۵ آبان ۱۳۹۰، ۰:۰۱
کد خبر: 7939884
T T
۰ نفر
راسموسن خواستار ایفای نقشی ازسوی ناتو درآینده لیبی شد .....................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 05/08/1390 سیاسی.آلمان.ناتو برلین - دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) روز پنجشنبه بعد از دیدار با صدراعظم آلمان در برلین گفت: اگردرخواستی از سوی دولت جدید لیبی صورت بگیرد، ما می توانیم در جهت روند دمکراتیزه شدن به این کشور کمک کنیم.
به گزارش ایرنا، آندرس فوک راسموسن با بیان اینکه برای ناتو نقش بزرگی بعد از فاز جنگی در لیبی مشاهده نمی کند، افزود:اگر درخواستی برای کمک به دولت جدید لیبی در روند تغییر به سوی دمکراسی صورت بگیرد، مثلا در حیطه امنیتی و دفاعی، ما آماده کمک هستیم.
این درخواست راسموسن در حالی صورت می گیرد که شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز(پنجشنبه ) به اتفاق آرا قطعنامه 2016 را تصویب کرد که بر اساس آن ماموریت نیروهای سازمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) در لیبی در پایان ماه جاری میلادی خاتمه می یابد.
راسموسن دراین کنفرانس خبری با تاریخی خواندن اقدامات ناتو در لیبی گفت: ما قطعنامه سازمان ملل را بصورت کامل اجرای کردیم و نظام سیاسی بعدی لیبی باید به حقوق بشر، قانونمداری و شفافیت احترام بگذارد.
دبیرکل ناتو درحالی حضور نظامی این پیمان را در لیبی موفقیت بزرگ خواند که کارشناسان مستقل و مقامات چین وروسیه بااشاره به قطعنامه 1973شورای امنیت سازمان ملل وتصریح آن مبنی براینکه هدف ازاین قطعنامه برقراری امنیت پرواز برای دفاع ازغیرنظامیان در لیبی است، حملات ناتو به اهداف مختلف نظامی و غیرنظامی را در این کشور در دوران رژیم قذافی نقض اشکار این قطعنامه توصیف می کنند.
راسموسن با بیان اینکه فردا جمعه بصورت رسمی پایان ماموریت ناتو در لیبی در تاریخ 31اکتبر جاری ( 9ابان)اعلام می شود، گفت: قطعنامه جدید سازمان ملل مبنی بر پایان ماموریت ناتو در لیبی در پایان ماه جاری میلادی بیانگر انجام کامل این ماموریت از سوی ناتو است.
وی درادامه با تمجید از نقش نظامی آلمان در افغانستان گفت: عملکرد نیروهای امنیتی افغانستان از نظر آماری و قابلیت نظامی بهبود یافته است.
دیبرکل ناتوگفت: نیروهای نظامی افغانستان در حال حاضر حفاظت از امنیت یک چهارم مردم افغانستان را برعهده دارند و این وظیفه در اینده گسترش می یابد.
به گفته وی، تعهد ناتوبه افغانستان بعد ازسال 2014نیز به پایان نمی رسد و نیروهای نظامی این پیمان بعد از این تاریخ به آموزش نیروهای افغانی مشغول خواهند بود.
مقامات غربی اعلام کرده اند که نیروهای نظامی خود را تا پایان سال 2014از افغانستان خارج می کنند.
به گفته راسموسن، بعد از سال 2014وخروج ناتو نیز نباید دراین منطقه خلاء امنیتی ایجاد شود و این را همسایگان افغانستان از جمله پاکستان نیز می دانند.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز با بیان اینکه یکی محورهای مهم این دیدار موفقیت های نظامی در افغانستان بود، گفت: در شمال افغانستان پیشرفت های خوبی بدست امده است و انتقال مسوولیت های امنیتی نیزیک مسیر معقولانه ای را طی می کند.
وی با بیان مجدد اینکه مسئله افغانستان راه حل نظامی ندارد، گفت: در این کشور باید روند نظامی و سیاسی با هم حرکت کنند.
به گفته مرکل، نیروهای نظامی المان نیزبعد از سال 2014 برای تعلیم نیروهای نظامی افغانی در این کشور باقی می مانند.
آلمان حدود 4700 نیروی نظامی در افغانستان دارد که خروج این نیروها از اواخر سال جاری شروع و در سال 2014به پایان می رسد.
اروپام**250**
۰ نفر