۱۲ آذر ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 7771935
T T
۰ نفر
تغییر در میزان پروتئین منجر به بروز تب در مبتلایان به تنبلی کبد می شود # تهران بزرک، خبرگزاری جمهوری اسلامی 12/09/84 داخلی.اجتماعی.تنبلی کبد. یک متخصص بیماری های دستگاه گوارش و کبد گفت: تغییر در میزان پروتئین غذا می تواند منجر به بروز تب در مبتلایان به بیماری تنبلی کبد "سیروز کبدی" شود. دکتر "علی امینی" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مرکز استان تهران افزود: ورود میکروب های مختلف به گردش خون و بروز عفونت به دلیل اختلال در سیستم ایمنی بدن نیز، می تواند سبب بروز تب در مبتلایان به تنبلی کبد شود. وی اظهار داشت: از آنجا که درمان به موقع عفونت مانع پیشرفت و تشدید بیماری کبدی می شود، مبتلایان باید در صورت بروز تب، سوزش ادرار، بی اشتهایی و درد در ناحیه شکم سریعا به پزشک مراجعه کنند. وی، با اشاره به بروز کبودی پوست در مبتلایان به سیروز کبدی افزود: به علت کمبود تولید عوامل و فاکتورهای انعقادی در کبد و در نتیجه طولانی شدن زمان انعقاد این عوامل در کبد، ممکن است کبودی خوبخودی در مبتلایان به سیروز کبدی ایجاد شود. امینی خاطر نشان کرد: افزایش قند خون و بروز علائم بیماری دیابت نیز، در مبتلایان به بیماری دیابت امکان پذیر است، برای مهار قند خون بالا در این افراد معمولا از قرص های ضد قند استفاده می شود. وی ادامه داد: مصرف موادغذایی نشاسته دار در این افراد باید کاهش یابد و در صورت لزوم و با تشخیص پزشک انسولین تزریقی مصرف شود. امینی، به علائم بروز بیماری تنبلی کبد اشاره کرد و گفت: ضعف، خستگی، بی حالی، اسهال چرب، تورم شکم، برجسته شدن عروق مری، کوچک شدن کبد، ضعف و سستی عضلانی، کاهش وزن، از علائم اصلی ابتلای فرد به بیماری تنبلی کبد است. وی افزود: خونریزی از بینی و لثه، کاهش میل جنسی، تیره شدن پوست و بروز لکه های خونمردگی به دلیل کاهش پلاکت های خون در پوست، از دیگر علائم ابتلای فرد به این بیماری است. این متخصص در خصوص علل ابتلا به این بیماری گفت: اختلال در مسیر خروج خون از کبد، هپاتیت ویروسی نوع B و C، اختلال خود ایمنی، انسداد طولانی مدت مجاری صفراوی و مصرف مشروبات الکی از علل اصلی ابتلا به بیماری تنبلی کبد است. سیروز کبدی یا تنبلی کبد اختلال جدی و پیشرونده ای است و در واقع پاسخ کبد به ضایعاتی است که به آن وارد می شود. تهرام/ت/2335/686/683
۰ نفر