سرانه مصرف ماهی در استان کردستان 7/1 کیلوگرم است
#
سنندج ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/04/84
داخلی.اجتماعی.شیلات.
معاون فنی اجرایی اداره کل شیلات کردستان گفت: سرانه مصرف ماهی در این
استان 7/1 کیلوگرم است در حالیکه میانگین مصرف ماهی در کشور حدود شش
کیلوگرم است.
" رحمان میرزایی " روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری
اسلامی میزان سرانه مصرف ماهی در سال گذشته این استان را 5/1 کیلوگرم اعلام
کرد و افزود: اجرای فعالیتهای تبلیغی و ترویجی مصرف آبزیان از علل افزایش
نسبی مصرف ماهی در سال جاری است.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان 14 کیلوگرم و در کشورهای
پیشرفته 23 کیلوگرم است، افزود: آمارها نشان می دهد که در استان کردستان
به علت نبود فرهنک مصرف ماهی و مصرف گوشت قرمز میزان مصرف گوشت سفید
کاهش نشان می دهد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از علل پایین بودن مصرف ماهی در استان را کافی
نبودن میزان تولید ماهی در استان است که همیشه علاوه بر اینکه میزان ماهی
تولید شده در استان مصرف می شود بلکه مقداری نیز به استان وارد می کنیم.
وی اظهار داشت: سالانه حدود دو هزار و 340 تن ماهی گرم آبی و سردآبی از
منابع آبی سه گانه استان کردستان تولید می شود که این امر پاسخگویی نیازـ
های استان نیست.
کردستان به علت دارا بودن منابع آبی از قبیل سد وحدت سنندج، شهید کاظمی
سقز، زریوار مریوان، 28 رودخانه دایمی بزرک و کوچک، 920 حلقه چاه عمیق،
5776 نیمه عمیق، هفت حلقه چاه آرتزین، 32 هزار چشمه دایمی و 245 رشته
قنات توانایی بالقوه تولید انواع گونه های ماهی را داراست.
600/567/566