۸ مرداد ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 7436257
T T
۰ نفر
مسوول انتقال خون : خونگیری در مازندران 14 درصد افزایش یافت .........................................................
ساری ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 08/05/87 داخلی.اجتماعی.انتقال.خون.مازندران.
مدیرکل انتقال خون مازندران با بیان اینکه پس از سی سال، برای اولین بار پارسال خونگیری این استان به 104 هزار واحد رسید است ، گفت: در چهار ماه امسال نیز 14 درصد افزایش خونگیری به نسبت مدت مشابه سال قبل داشته ایم.
دکتر " علی اصغر حق پرست" روز سه شنبه به مناسبت روزاهدا خون در گزارشی کامل از فعالیت ها و مشکلات این سازمان در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: از سال 83 تاسال85 مقدار خونگیری سالانه زیر 100 هزار واحد بوده است اما پارسال با مراجعه 123 هزارنفری اهداکنندگان ، 104 هزار واحد خونگیری شده است.
وی مقیاس خونگیری در کشور را به ازای هر هزار نفر 25 نفر عنوان کرد و گفت: این مقیاس درمازندران در هر هزار نفر 36 نفر و شهرستان آمل با مقیاس 65 در هزار ،بیشترین خونگیری را دارد.
مدیرکل انتقال خون مازندران مقدار نیاز سالانه خون استان را 120هزار واحد اعلام کرد و گفت: به نظر می رسد اگر روند اهدا خون به این صورت پیش برود و از طرفی با نظارت بیشتری که در مصرف بهینه خون صورت می گیرد، امسال واردات خون به استان نداشته باشیم.
وی به جمعیت 50 درصدی زنان و روستایی بودن جمعیت مازندران اشاره کرد و گفت: اکنون به دلیل ترس از سوزن و عدم آگاهی زنان ، فقط سه درصد اهدا کنندگان خون استان زنان هستند.
" حق پرست "با تاکید براینکه با توجه به جمعیت قابل توجه زنان، مازندران می تواند با حضور آنان در تامین خون خودکفا شود، تصریح کرد: علاوه بر اینکه معاینات پزشکی قبل از اهدا خون انجام می شود قرص آهن و دیگر داروهای مورد نیاز نیز به زنان اهداکنندگان خون به صورت رایگان داده می شود، پس جای نگرانی برای زنان نیست.
وی به گروهای خونگیری استان مازندران اشاره کرد و گفت : بیشترین گروه خونگیری O مثبت و کمترین آن AB منفی است.
وی با بیان اینکه بیشتر اهداکنندگان متاهل و شغل آزاد دارند ، گفت: جوانان مجردوافرادی که مدارک عالیه کارشناسی ارشد دارند کمترین اهداکنندگان خون هستند.
وی تعداد افراد گروهای خونی منفی استان مازندران را کم دانست و گفت: پارسال از کل اهدکنندگان خون فقط 634 نفر دارای گروه خونی AB منفی بوده اند.
وی مقدار واردات خون مورد نیازی که از استان های قم، سمنان و اراک وارد می شود را در سال 83 ، 20 هزارو 845 واحد اعلام کرد و گفت: پارسال این مقدار به چهار هزارو 742 واحد کاهش یافته است.
مدیر کل انتقال خون مازندران با اشاره به اینکه حدود چهار بیمار خاص استان 60 درصد خون را مصرف می کنند ، گفت:اکنون به نسبت جمعیت، پرمصرف ترین خون در کشور هستیم.
وی ازراه اندازی سیستم فراخوان اتوماتیک و بار کد خوان درسازمان انتقال خون مازندران خبر داد و گفت : اکنون همه پایگاههای استان به جز رامسر، جویبار و نور به سیتم نرم افزاری " نگاره " مجهز هستند.
مدیرکل انتقال خون مازندران از موافقت سازمان انتقال خون کشور برای راه اندازی مرکز آموزش و پژوهش انتقال خون استان در شهرستان آمل خبر داد و گفت:نصب تجهیزات مورد نیاز در این مرکز آغاز شد.
به گفته دکتر "حق پرست" هم اکنون برای تهیه هر واحد خون در مازندران بدون احتساب کیسه و انجام آزمایشها 300 هزار ریال هزینه می شود.
مدیر کل انتقال خون مازندران به پراکندگی جمعیت روستایی و شهری و طولی بودن شهرهای استان ماشاره کرد و کمبود اتوبوس خونگیری و ماشین حمل و نقل سردخانه دار را از مهمترین نیازهای سازمان دانست و گفت: در سفر دوم هیات دولت به مازندران این دو مورد مطرح و پی گیری خواهد شد.
مازندران داری حدود سه میلیون نفر جمعیت است.ک/3 506/2585/ 402 شماره 149 ساعت 12:29 تمام
۰ نفر