گلستان رتبه چهارم کشور درتولید ماهیان گرمابی را دارد
......................................................
گنبدکاووس ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 26/01/87
داخلی.اقتصادی.شیلات.
مدیرکل شیلات استان گلستان ضمن تشریح فعالیت های آبزی پروری درسطح این
استان گفت: گلستان رتبه چهارم تولید ماهیان گرمابی کشور را دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "ولی الله جعفری" روز دوشنبه درآیین آغار به
کار نخستین جشنواره طبخ آبزیان استان گلستان که در گنبدکاووس برگزار شد،
افزود: به رغم جایگاه این استان درتولید ماهیان گرمابی، سرانه مصرف
آبزیان دربین شهروندان گلستانی، 2 کیلوگرم کمتراز میانگین سرانه کشوری
است.
وی گفت: هم اکنون میانگین سرانه مصرف آبزیان درجهان 16 تا 5/16 کیلوگرم
و درکشور ما 7 کیلوگرم می باشد که این سرانه دراستان گلستان حدود 5 کیلوـ
گرم است.
دکتر جعفری اضافه کرد: پایین بودن سطح درآمد مردم، نوع ذائقه مردم بویژه
نسل جوان در گرایش به مصرف غذاهای آماده و نبود شبکه توزیع مناسب آبزیان،
از عوامل موثر درپایین بودن سرانه مصرف آبزیان درگلستان می باشد.
وی تصریح کرد: برای ارتقای سرانه مصرف آبزیان و نیز ترویج فرهنگ مصرف
آبزیان دربین مردم، برنامه های مختلفی ازجمله اطلاع رسانی و تبلیغات ازطریق
رسانه های جمعی، توسعه بازارهای محلی عرضه آبزیان ، برگزاری نمایشگاه ها و
جشنواره های آبزیان، بهبود کیفیت و کاهش ضایعات آبزیان و بسته بندی بهداشتی
آبزیان در دستور کار شیلات قرار دارد.
به گفته وی، به زودی بازارچه عرضه آبزیان در شهر گنبدکاووس راه اندازی
خواهد شد.
مسوول روابط عمومی شیلات ایران نیز دراین آیین طی سخنانی به میزان تولید
آبزیان درکشور اشاره کرد و گفت: درسال 86 مقدار 570 هزار تن انواع آبزیان
درسطح کشور تولید شده است.
"حسن عربی" بااشاره به ظرفیت های تولید آبزیان در کشور، افزود: وجود دو
هزارو 700 کیلومتر نوار ساحلی و 450 هزار منابع آبی داخلی، توانایی تولید
سالانه دو میلیون تن انواع آبزیان را درکشور فراهم کرده است که شیلات ایران
تلاش می کنند به این مهم دست یابد.
وی همچنین درخصوص سرانه مصرف آبزیان درکشور، گفت: میانگین مصرف آبزیان
در کشور ما هفت کیلوگرم است که درمقایسه برخی کشورهای پیش رفته ازجمله
ژاپن که سرانه 66 کیلوگرم را دارد، بسیار پایین می باشد.
عربی اضافه کرد: متاسفانه فرهنگ مصرف آبزیان درکشور ما مظلوم واقع شده
است و می طلبد همه برای ارتقای سرانه و مصرف آبزیان همه مردم و مسوولان و
مهمتر از همه والدین درخانواده ها تلاش نمایند.
نخستین جشنواره طبخ آبزیان استان گلستان درگنبدکاووس از امروز صبح با
طبخ بزرگترین ماهی شکم پر جهان آغاز شد و تا فردا سه شنبه ادامه دارد. ک/2
7479/622/508
شماره 369 ساعت 17:11 تمام