۱۶ خرداد ۱۳۸۸، ۰:۰۱
کد خبر: 7358737
T T
۰ نفر

اختصاصی/

۱۶ خرداد ۱۳۸۸، ۰:۰۱
کد خبر: 7358737
اختصاصی/ برخی نامزدها فرصت انتقاد را به مهلت انتقام تبدیل کرده اند # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/03/16 فرهنگی.معارف.انتخاب دهم قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، گفت: در قرآن کریم توصیه هایی برای نقد و ارزیابی درست مطرح شده اما با این وجود برخی از نامزدها به جای آن که از این دستور قرآنی پیروی کنند، فرصت انتقاد را به مهلت انتقام تبدیل کرده اند. مجید ملکی تبار در گفت وگو با خبرنگار معارف ایرنا، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با اینکهمدیران بیش از همه به امر به معروف و نهی از منکر نیازمندند، افزود: نقد در حقیقت جدا کردن سره از ناسره و سنجش رویکردها و عملکردها نسبت به معیارها است. وی تصریح کرد: نقد هم در زمان انتخابات می تواند به صورت نقد منصفانه انجام شود و هم پس از انتخابات می تواند در قالب امر به معروف و نهی از منکر مسئولان مطرح شود. ملکی تبار در خصوص توصیه های فرهنک دینی به رعایت اخلاق انتخاباتی نیز بیان داشت: بداخلاقی های انتخاباتی از لحاظ دینی و شرعی امری ناپسند و نکوهیده است تخریب، استهزای رقیب، توهین، تهمت و کوچک شمردن دیگران روش های غیراسلامی و دور از اخلاق برای جلب نظر مردم است و فرسنک ها از آرمان های امام (ره ) و انقلاب فاصله دارد. قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، خاطرنشان کرد: آنچه در دین مبین اسلام توصیه شده فرهنک نقد و نقدپذیری است که در حال حاضر در جامعه ما غریب و مهجور مانده است در حالی که اگر تفکر نقد سازنده و انتقاد پذیری منصفانه در جامعه ما ریشه بگیرد، عاملی خواهد شد که جامعه را به سمت خوبی ها پیش می برد و از کاستی ها و انحرافات جلوگیری می کند. وی افزود: فرهنک عمومی کشور ما مجموعه ای از افکار، ایده ها، هدف ها و رفتارهای مردم جامعه است که از یک سو منشا اسلامی دارد و از سوی دیگر از پشتوانه تمدن غنی برخوردار است بنابراین نباید برخی از معضلات فرهنگی مقطعی را به فرهنک اصیل ایرانی نسبت داد. ملکی تبار با بیان اینکه حتی نباید آن را یک رفتار سیاسی معنا کرد، اظهار داشت: سیاستی که نظام جمهوری اسلامی ایران مدافع آن است منطبق بر اخلاق و عین دیانت است. قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تصریح کرد: در نظامی که به طور متوسط هر سال یک انتخابات برگزار کرده ممکن است معدودی از گروه ها و جناح های سیاسی هدف اصلی انتخابات در نظام جمهوری اسلامی که مسابقه برای خدمتگزاری است را فراموش کرده و از روش های غیراسلامی نظیر توهین، تهدید و تخریب در صدد کسب قدرت باشند که این ارتباطی با فرهنک عمومی کشور ندارد.
ملکی تبار ادامه داد: مردم ما دلبسته فرهنک متعالی ایرانی - اسلامی و مقید به اخلاق دینی هستند بنابراین بداخلاقی های انتخاباتی را مخالف دستورات اسلام می دانند و از کسانی که چنین شیوه هایی را در برخورد با رقبای خود استفاده می کنند، روی گردان خواهند شد. وی، در زمینه چگونگی تهدید فرهنک عمومی در دراز مدت به وسیله رفتارهای ناهنجار نیز بیان داشت: رفتارهای انتخاباتی چه مثبت و چه منفی روی فرهنک عمومی ما در دراز مدت تاثیر خواهد گذاشت و این به ارتباط دو سویه و متقابلی که فرهنک با سایر مقولات دارد، بر می گردد. قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: به این معنا که فرهنک از یک طرف معلول بخشی از معتقدات و دیدگاههای اعتقادی است و از طرف دیگر خود علت و عامل بسیاری از پدیده ها است. وی گفت: بر این اساس اگر رفتارهای ناهنجار انتخاباتی نظیر توهین و تخریب رقبا به شیوه ای مالوف در انتخابات تبدیل شود آثار زیانبار، صدمات و خسارات گسترده ای بر فرهنک کشور خواهد داشت. ملکی تبار با اشاره به اینکه پیشرفت ابزارهای ارتباطی و گسترش و نفوذ تبلیغات در جامعه، امروزه با پیوندی که بین تکنولوژی و فرهنک ایجاد شده به مراتب بیشتر از گذشته است ،اظهار داشت: اکنون هر حرکت فرهنگی یا غیرفرهنگی توسط ابزار پیشرفته ارتباطی به سرعت و ناگهان در جامعه منتشر می شود، بنابراین نامزدهای انتخاباتی باید مراقب رفتارهای تبلیغاتی خود باشند و از توهین و تخریب و به کارگیری روش های غیر اسلامی برای جلب آرا پرهیز کنند. به عقیده قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی،اگر اخلاق اسلامی و چارچوب های عرفی توسط نامزدهای انتخاباتی رعایت شود نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران توانایی آن را خواهد داشت که الگوی جدیدی در نحوه برگزاری انتخابات و شیوه مشارکت دادن مردم در نظام مردم سالاری دینی به جهانیان معرفی کند.
ملکی تبار، به نقش حوزه های علمیه و مبلغین دینی در بالابردن حضور و مشارکت مردم در انتخابات اشاره کرد و افزود: مشارکت سیاسی در هر جامعه از جمله شاخص های مهم امنیت سیاسی کشور است و از این نظر حضور یکپارچه مردم در انتخابات ضروری است. قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، ادامه داد: روحانیت شیعه همواره به عنوان یک نهاد مستقل و قدرت ملی کنار مردم بوده و نقش رهبری و هدایت عامه مردم در گردنه های صعب تاریخ همچون جنبش تنباکو، نهضت ملی شدن نفت و نهضت مشروطیت را به عهده داشته است. وی، با اشاره به اینکه نقطه اوج آن پیروزی انقلاب اسلامی است، یادآورشد: روحانیون پیش از انقلاب همراه امام (ره ) تبعیدها، زندان ها و شکنجه ها را تحمل کردند و با شروع جنک تحمیلی نیز با تقدیم شهدا، جانبازان و آزادگان حضور فعال خود را نشان داده اند. ملکی تبار تاکید کرد: به طور قطع روحانیون در انتخابات آینده نیز مشوق مشارکت و پاسخگوی شبهات مطرح شده خواهند بود و با هدایت افکار و اندیشه ها و به دور از سیاست زدگی و جناح گرایی نقش مهمی در پررونق شدن انتخابات خواهند داشت. این کارشناس فرهنگی خاطرنشان کرد: برخلاف غرب که مشارکت سیاسی و شرکت در انتخابات تنها به عنوان یک حق برای شهروندان مطرح است در کشور ما به دلیل پایه های مستحکم دینی و عقیدتی نظام اسلامی، مشارکت در انتخابات یک وظیفه و تکلیف دینی است و حق هر ایرانی است که بتواند آزادانه و بدون هیچ مانعی به تکلیف و وظایف دینی خود عمل کند و روحانیت شیعه و مبلغان دینی این بار نیز مردم را تنها نخواهند گذاشت. دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه 22 خردادماه برگزار می شود.
۰ نفر