افزایش سرانه مصرف آبزیان به عنوان غذای سلامتی مد نظر است
#
خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/08/25
اقتصاد.شیلات.مصرف آبزی
گرگان - مدیرکل شیلات استان گلستان گفت: یکی از اهداف شیلات، ترویج فرهنک
مصرف آبزیان و آموزش تنوع طبخ آن است و به همین منظور افزایش سرانه مصرف
آبزیان به عنوان غذای سلامتی مد نظر است.
مهندس علی اکبر پاسندی روز دوشنبه افزود: با توجه به این مهم، از سری
آموزش های طبخ آبزیان در گلستان، اولین جشنواره طبخ آبزیان در بندرترکمن
برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی با شیوه های متنوع طبخ
آبزیان ذکر کرد و گفت: در این جشنواره بیش از 90 نفر از شهروندان
بندرترکمن با ارائه غذاهای متنوع شرکت داشتند.
مدیرکل شیلات گلستان ادامه داد: در یک دهه اخیر زنجیره نظام غذایی به
دلیل گسترش شهرنشینی و به دنبال آن ایجاد الگوهای غذایی جدید و شکل گیری
مصرف کنندگان تازه، رشد قابل توجهی را تجربه کرده است.
پاسندی تاکید کرد: هم اینک، مصرف ماهی به صورت مستقیم در برنامه
غذایی جای دارد، در صورتی که می توان در اکثر غذاهای متنوع همانند سایر
پروتئین ها از آن استفاده کرد.
وی با اشاره به ضرورت تبلیغ و ترویج مستمر آبزی مصرفی از طریق رسانه
ها، گفت: فرهنک سازی تنها با چند بار اطلاع رسانی امکان پذیر نیست، بلکه
باید به اطلاع رسانی استمرار بخشید و بتدریج و به انحای مختلف در فرم ها و
محتوای متنوع ارائه کرد و بازخورد آن را ارزیابی نمود.
مدیرکل شیلات گلستان گفت: شایسته است ادارات و دستگاه های دولتی،
مراکز شبانه روزی، دانشگاه ها، بیمارستان ها، پادگان ها و کلیه سازمان
هایی که غذای نیم روزی گرم ارائه می کنند، در هفته یک وعده غذای آبزی (
ماهی ) را در لیست غذایی خود لحاظ نمایند.
پاسندی افزود: با عنایت به ضرورت توجه متولیان سلامت جامعه به ترویج
آبزی مصرفی، در کلیه دوره های آموزش ضمن خدمت موضوع نقش مصرف آبزیان در
سلامت در برنامه های آموزش مداوم آن ها ملحوظ شود.
وی در ادامه خواستار هماهنگی و بسترسازی در خصوص گنجاندن مطالب مرتبط
با موضوع نقش مصرف آبزیان در آموزش رسمی به دانش آموزان، در قالب کتاب
های درسی و آموزش غیرمستقیم از طریق برگزاری مسابقات و اردوها شد.
مدیرکل شیلات گلستان با ابراز امیدواری از همکاری بین دستگاهی گفت: به
منظور گسترش ترویج فرهنک آبزی مصرفی، سازمان های دولتی و خصوصی نسبت به
توسعه مهارت های طبخ آبزیان در سطوح مختلف برنامه ریزی نمایند.
/508/602