۱ اردیبهشت ۱۳۸۹، ۰:۰۱
کد خبر: 7147705
T T
۰ نفر
استاندارخوزستان:به ثروت عظیم پیشینه تاریخی این استان باید توجه شود ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/02/01 فرهنگی.معماری.کارگاه استاندار خوزستان گفت: پیشینه غنی تاریخی، فرهنگی این استان ثروت عظیمی است که باید به طور بهینه مورد استفاده قرار گیرد.
سیدمحمد جعفر حجازی افزود: خوزستان این شانس را دارد که مهم تر از ثروت پایان پذیر سوختهای فسیلی،نعمت برخورداری از ثروت عظیم هنر و تمدن و معماری را دارد.
وی اضافه کرد: مزایای وجود این پشتوانه به همت و شناخت و ارزشی بستگی دارد که ما برای آن قایل شده و تلاشی که برای نگهداری از آن به خرج می دهیم.
حجازی افزود: وقتی در یک جایی گنجینه تاریخی پیدا می شود از سراسر دنیا درخواست و پیشنهاد می رسد که در ازای وجوه هنگفت، این اشیا را برای عرضه در موزه هایشان به رسم امانت دراختیار شان قرار دهیم ،این به خاطر ارزش قدمت و جایگاه هویتی است که این یافته ها در تاریخ انسان دارند و نه به دلیل ارزش مادی آنها، لذا باید ببینیم که آگاهی لازم نسبت به این موضوع تا چه حد دراستان وجود دارد.
وی با اشاره به سیر تحولات مرزهای ایران در طول تاریخ گفت: در بررسی این روند نکته قابل عنایت این است که این مرزها هر چقدر جابجا شده اند همه حکومت ها سعی در حفظ و نگه داری منطقه بین النهرین تا فارس به ویژه خطه خوزستان را داشته اند زیرا مرکز ثقل و محل ثروت عظیم کشور بوده است.
استاندار خوزستان تاکید کرد:امروز نیز این پیشینه موجب می شود ثروت زیادی از لحاظ تاریخی دردست خوزستانی ها باشد که می توان از آن درآمدزایی کرد.
حجازی گفت: در سالهای اخیر تحول چشمگیری در جهت شناخت فضاهای ارزشمند و این ظرفیت ها صورت گرفته که ایجاد ساختارهای مناسب در وزارتخانه ها وتربیت نیروی انسانی،اساتید و هنرمندان دراین جهت درحال انجام است.
وی اضافه کرد: تارسیدن به سطح مطلوب و تامین نیاز کامل،فاصله داریم ولی آغاز این حرکت خوب و درخور ستایش است و اکنون با برگزاری این کارگاه و رویداد علمی فرصتی برای هنرمندان وعلاقه مندان به تاریخ ایران فراهم شده تا با استفاده ازاین فضا و امکانات موجود و توجه، این ثروت بلا استفاده را احیا کنند.
وی گفت:مردم،علاقمند به هنر و معماری و صنعت و تاریخ خود هستند ولی چون کمتر دراین زمینه کار می شود کمتر متوجه این علاقه می شویم.
حجازی بابیان اینکه برخی آثار تاریخی باستانی دراثرحوادث قهری طبیعی ممکن است ازبین بروند اظهارداشت: صرف نظرازاینکه این آثار درمعرض خطر باشند یا نباشند ثبت پیشینه و مستندسازی آثار تاریخی برای نسل های بعدی اهمیت ویژه ای دارد و باید مورد تاکید قرار گیرد.
وی با تقدیر ازبرگزارکنندگان کارگاه فهم معماری ایران بارویکرد بررسی معماری شوشتر خواهان تداوم این گونه برنامه ها شد و گفت: دغدغه جدی امروز ما شهرسازی و شهرنشینی ماست وبسط وگسترش و معرفی معماری اسلامی که مورد تاکید بزرگان کشور است می تواند در این راستا راه گشا باشد که در سال های اخیر تحول چشمگیری دراین زمینه صورت گرفته است.
استاندار خوزستان همچنین از موکول شدن برگزاری جشن ثبت مجموعه سازه های آبی شوشتر به تیرماه امسال خبرداد و افزود: امیدواریم برگزاری این جشن پرده فراموشی افتاده بر این ثروت عظیم را کنار بزند و آن را به نحو شایسته معرفی کند تا زمینه ای برای بهره برداری مناسب تر و نگهداری شایسته آن فراهم شود.
نماینده شوشتر در مجلس نیز دراین آیین گفت: شوشتر دارای 50 درصد آثار ثبت شده میراث فرهنگی خوزستان است ولی از داشتن حتی یک هتل هم محروم است که این مساله بر محرومیت های این شهرستان می افزاید.
حجت الاسلام سیدمحمد سادات ابراهیمی افزود: شهرستان شوشتر استعدادهای بسیار زیادی در امور فرهنگی دارد در عین حال از نظر امکانات، بحرانی ترین شهر میراثی در کشور است.
وی با تاکید بر اینکه زیرساخت های گردشگری در شوشتر برای حضور گردشگران بین المللی آماده نیست، گفت: شوشتر دارای آثار بسیار زیادی است ولی به دلیل مهیا نبودن امکانات و زیربناهای گردشگری در جایگاه مناسبی نیست و به این دلیل باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.
نماینده شوشتر در مجلس با اشاره به اینکه امنیت اصلی ترین نقش را در حضور گردشگر در شوشتر دارد، ادامه داد: نقش امنیت برای حضور گردشگران در شهرستان شوشتر بسیار موثر است به نحوی که باید این مهم را به عنوان نخستین نیاز برای حضور گردشگر در این شهرستان عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه توجه به میراث فرهنگی اهتمام به ایجاد اشتغال پایدار است، اضافه کرد: توجه به گسترش گردشگری در شهرستان شوشتر کسب درآمد پایدار در راستای اعتلای فرهنگ و ایجاد اشتغال تثبیت شده است.
کارگاه فهم معماری ایران -پنجره ای به شوشتر<، از سوی مرکز رویدادهای معماری ایران وابسته به موسسه فرهنگی هنری صبا (فرهنگستان هنر) با همکاری ایکوموس در تالار فرهنگ شوشتر برپا شده است.
میزگرد -حلقه های آبی شوشتر<، پاسداشت مقام علمی زنده یاد استاد مهریار و گرامیداشت تلاش های عادل فرهنگی از برنامه های ویژه این مراسم است.
کارگاه -رویا< با نشست های تخصصی معماری، سینما، عکاسی و ادبیات همراه با نمایش فیلم در تاریخ پنجم و ششم اردیبهشت ماه، نشست های -ادبیات و معماری <، -عکاسی معماری < ، نشست -معماری < با محوریت -شوشتر نو< در خانه ی مرعشی و همچنین نمایش فیلم از سوی مرکز رویدادهای معماری ایران، در شهر شوشتر از دیگر برنامه های جنبی این کارگاه است.
کارگاه فهم معماری ایران -پنجره ای به شوشتر< از 31 فروردین آغاز و تا 10 اردیبهشت ماه جاری در این شهر ادامه خواهد یافت.643/641/640 شماره 101 ساعت 12:43 تمام
۰ نفر