۲۰ آبان ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 6746261
T T
۰ نفر

راه های تشخیص ماهی سالم و فاسد

۲۰ آبان ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 6746261
راه های تشخیص ماهی سالم و فاسد # تهران بزرک ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/08/83 داخلی.اقتصادی.شیلات. رئیس اداره ترویج شیلات استان تهران، گفت: بررسی ها نشان می دهد که بیشتر مردم راههای تشخیص ماهی سالم از ماهی فاسد را نمی دانند. سیروس نصیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مرکز استان تهران، اظهار داشت: ماهی به لحاظ ویژگی های خاصی که دارد باید به موقع مصرف شود که در غیر این صورت، برای مصرف کنندگان آن مشکل زا خواهد بود. به گفته وی، با توجه به ویژگی های خاص ماهی اغلب شهروندان بدون توجه به اینکه ماهی چه موقع صید و حمل و نقل شده، نسبت به مصرف آن اقدام می کنند. وی بابیان اینکه ارایه آموزش های لازم در خصوص تشخیص ماهی سالم از ماهی فاسد یکی از وظایف اداره شیلات برشمرد و خاطرنشان کرد: آموزش های لازم در خصوص چگونگی مصرف ماهی از کانال های مختلف به شهروندان ارائه می شود که تشخیص ماهی سالم از فاسد یکی از محورهای این آموزش هاست. به گفته وی، آموزش های مصرف ماهی سالم در قالب هشت بند مختلف و همچنین کتابچه ها و بروشورهای تهیه شده به مخاطبان و متقاضیان ارائه می شود. نصیری خاطر نشان کرد: اداره شیلات استان تهران با همکاری سازمان های میادین میوه و تره بار اقدام به برگزاری دوره های آموزشی نحوه طبخ ماهی می کند که در قالب این دوره های آموزشی، نحوه تشخیص ماهی سالم نیز گفته می شود. وی بابیان اینکه اغلب مخاطبان این دوره های آموزشی زنان خانه دار هستند، اظهارداشت: انواع شیوه های پخت ماهی و میگو و راههای نگهداری آنها درمیادین عرضه ماهی و میگو برای فراگیران ارائه می شود. رئیس اداره ترویج شیلات استان تهران گفت: مراقبت و حمل ونقل ماهی پس از صید ماهی استانداردهایی دارد که اگر رعایت نشود، سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازد. به گفته وی، اگر استانداردهای لازم در نگهداری ماهی پس از صید رعایت نشود، ماهی از کیفیت می افتد. وی توضیح داد: ماهی پس از صید باید در دمای خاصی و به صورت غیرفله در یخ نگهداری و حمل ونقل شده و برای مصرف در اختیار شهروندان قرار بگیرند. نصیری اظهارداشت: ماهی براساس ضوابط حمل ونقل آبزیان باید توسط کامیون -های سرپوشیده حمل شود. به گفته وی، هرچند مدت زمان استانداردی که پس از صید ماهی می توان آن را مصرف کرد برای ماهی های گوناگون متفاوت است، اما رنک و بوی ماهی، پوست و حالت چشمان ماهی از مهمترین راههایی است که بر اساس آنها می توان ماهی سالم را از ماهی فاسد تشخیص داد. تهرام/2805/ت/682
۰ نفر